29 / 03 / 2024

ekspertiz raporu nasıl hazırlanır

ekspertiz raporu nasıl hazırlanır

Konut kredisi kullanarak konut sahibi olmak isteyen kimselerin öncelikle konut kredisi kullanmak istedikleri bankaya başvuru yapması gerekiyor. İşte, konut kredilerinde ekspertiz raporu süreci!

Ekspertiz raporu başvuru dilekçesi!

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenlerin almak istedikleri evin mali değerini belirleyen rapora ekspertiz raporu deniyor. İşte, ekspertiz raporu başvuru dilekçesi!

Ekspertiz raporu nasıl düzenlenir?

Ekspertiz raporu konut kredi kullanımı için zorunlu olup, tamamlandıktan sonra bankaya sunuluyor. Peki, ekspertiz raporu nasıl düzenlenir?

Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Ekspertiz süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Ev kredisi ekspertiz raporu örneği!

Ev kredisi kullanarak gayrimenkul sahibi olmak istiyorsanız, banka sizden evin değer tespiti için ev kredisi ekspertiz raporu talep ediyor. Peki, ekspertiz raporunda nelere yer verilir? İşte, ev kredisi ekspertiz raporu örneği!

Konut kredisi ekspertiz raporu örneği!

Konut kredisi kullanacaklar alacağınız ev için ödemeniz istenen yüzde 25 peşinat ekspertiz raporuna bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. İşte, konut kredisi ekspertiz raporu örneği!

Ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Ekspertiz; Gayrimenkulün bankalar tarafından detaylı olarak incelenmesine deniyor. Konut kredisi kullanılmak istenildiğinde banka bu şekilde kredi tutarını belirliyor. Peki, ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

Konut kredisiyle satın almak istediğiniz ev için konut ekspertiz raporunun banka tarafından evin değer tespiti için banka tarafından eve bir eksper gönderiliyor. Peki, ekspertiz raporuna itiraz edilir mi? İşte, ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

Ekspertiz ne iş yapar?

Kredi kullanarak konut alınmak isteniyorsa bir bankaya başvurulur. Banka kredi başvurusunu ekspertiz raporu sonucunda değerlendirir. Bu noktada ekspertiz ne iş yapar, ekspertiz raporunu nasıl hazırlar? gibi sorular da elbette merak edilir...

Ekspertiz değeri nedir?

Ekspertiz değeri nedir?: Ekspertiz değeri belirlenirken, satın alınacak gayrimenkulün yaş, konum gibi özellikleri göz önünde bulunduruluyor. Ev ekspertiz raporunun alınması ile bankalar kredi verme işlemini gerçekleştiriyor...

Konutun ekspertizi nasıl yaptırılır?

Kredi kuruluşları tarafından verilen konut kredileri gayrimenkul eksperlerinin hazırladığı konut eksperizine bağlıdır. Konutun ekspertizi nasıl yaptırılır?

Ekspertiz raporu nedir?

Satın alacağınız evin piyasa değerini belirleyen bir işlem olan ekspertiz raporu, bankadan alacağınız kredi için önemli bir kriter. Ekspertiz raporu nedir? için tıklayın...

Bayramda hava durumu nasıl? 7 günlük hava raporu detayları!

Nisanın ilk haftasında Türkiye genelinde başlayan yağmurlu ve soğuk havalar Ramazan boyunca devam etti. Bayramda havanın nasıl olacağı merak konusu oldu. Habertürk meteoroloji mühendisi Hüseyin Öztel tahminlerini yayınladı. İşte 2023 yılı Ramazan Bayramı için hava tahminleri…

Fitch’ten ‘Deprem’ raporu! Kahramanmaraş depremi Türk şirketlerinin kredi notunu nasıl etkileyecek?

Kahramanmaraş depremlerinin Türkiye ekonomisinde yaratacağı hasarların yanı sıra bölgedeki şirketlerin ticari faaliyetlerinin aksaması nedeniyle kredi notlarını nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Uluslararası rating kuruluşu Fitch yayınladığı rapor ile bu konuları açıklığa kavuşturdu.

Binanın hasarlı olup olmadığını nasıl öğrenirim? Bina hasar tespit raporu nereden alınır?

Binanın hasarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? sorusu şu sıralarda sıkça sorulmaktadır. Oturduğunuz ev hakkında şüpheleriniz varsa, binanın hasarlı olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. İşte detaylar!

Konutta rayiç bedel sorunu için uzman görüşü sistemi önerisi geldi! Sistem nasıl çalışmalı? 

Konutta rayiç bedel sorunu nasıl çözülecek? Sektör temsilcileri her alım-satıma ekspertiz raporu yerine, uzman görüşü sistemi önerisinde bulundu. Sistem nasıl çalışmalı?  İşte ayrıntılar...

Süreli engelli raporu nedir? Süreli engelli raporu nasıl yenilenir?

Süreli engelli raporunun ne olduğu ve nasıl yenilendiği sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte süreli engelli raporuna dair detaylar!

İnşaat sektörü 2022’ye nasıl başladı?

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), tarafından hazırlanan ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2022 Ocak Ayı Raporu açıklandı. Peki inşaat sektörü 2022 yılına nasıl başladı? İşte merak edilen detaylar...

Enerji kesintileri inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD),  ‘Ocak 2022 Sektör Raporu'nu yayınladı. Peki enerji kesintileri inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Tapuda sağlık raporu zorunlu mu? Kaç yaş üstüne, nasıl alınır?

Tapu devir işlemlerinde belli bir yaşın üstünde kişilerce yapılması halinde sağlık raporu istenebiliyor. Peki, tapuda sağlık raporu zorunlu mu? Nasıl alınır?

Konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır?

Ev alacak vatandaşları yakından ilgilendiren ekspertiz ücretlerinin nasıl geri alınacağı merak konusu oldu. Peki, konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır? İşte detaylar...

Konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021!

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecinden geçmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl ilerliyor? Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl sorgulanıyor? İşte konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021...

Özderici GYO Yapıkredi Plaza ekspertiz raporu!

Özderici GYO'nun İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Rumelihisarı Mahallesi 1403 Ada, 648 no'lu parsel üzerine kayıtlı olan C Blok 25 no'lu bağımsız bölüme ait 2020 yılı ekspertiz raporu yayınlandı. 

Konut ekspertiz raporu nasıl alınır?

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecine girmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl başlıyor? Ekspertiz nasıl alınır?

Konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama!

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecine girmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl başlıyor? Nasıl sorgulanır? işte tüm merak edilenler...

ekspertiz raporu nasıl hazırlanır Haberi

ekspertiz raporu nasıl hazırlanır

Konut kredilerinde ekspertiz raporu süreci!

Konut kredisi kullanarak konut sahibi olmak isteyen kimselerin öncelikle konut kredisi kullanmak istedikleri bankaya başvuru yapması gerekiyor. 


Başvurunun kabul edilmesinin ardından ekspertiz süreci başlıyor. Kullanılacak krediye karşılık ipotek alınacak evin özelliklerinin incelenmesi ve gayrimenkule değer biçilmesi işlemine ekspertiz süreci deniyor. 


Gayrimenkulü  yerinde görmek ve inceleme yapmak için gelen eksperler ise sektördeki açık nedeniyle lisanslı konut değerleme uzmanı ya da lisanslı gayrimenkul değerleme uzmanları olmayabiliyor. Bu nedenle doğru inceleme yapılamaması durumunda ekspertiz raporlarında takdir edilen değerler beklenenden düşük de çıkabiliyor.


Rapor aşamasında öncelikle konu taşınmaz inceleniyor. Bu incelemede metrekaresi, konumu, yaşı ve bulunduğu bölge gibi birçok özellik not alınıyor. Ayrıca bölge incelemesinde emsal karşılaştırma, gelir kapitalizasyonu ve inşaat maliyeti yöntemlerinden uygun olan incelemeler yapılıyor. 


Sonrasında konu taşınmazın ilgili tapu dairesinde...