18 / 04 / 2024

Ekspertiz değeri nedir?

Ekspertiz değeri nedir?

Ekspertiz değeri nedir?: Ekspertiz değeri belirlenirken, satın alınacak gayrimenkulün yaş, konum gibi özellikleri göz önünde bulunduruluyor. Ev ekspertiz raporunun alınması ile bankalar kredi verme işlemini gerçekleştiriyor...




Ekspertiz değeri nedir?


Ekspertiz raporu, varlıkların yeniden değerlendirilmesinde, finansman kullanımında, birleşmelerde, devralmalarda teminatların değer tespitinde, borçların yeniden yapılandırılmasında, alacakların takas yolu ile azaltılmasında, proje değeri analizlerinde, en iyi ve en yüksek analiz ihtiyaçlarında, gayrimenkul yatırım ortaklıklarının varlık hareketlerinde alınması gereken bir belgedir. 


Ekspertiz değeri nedir?


Ekspertiz değeri belirlenirken, satın alınacak gayrimenkulün yaş, konum gibi özellikleri göz önünde bulunduruluyor. Ev ekspertiz raporunun alınması ile satın alınmak istenen gayrimenkul için bankalar kredi verme işlemini gerçekleştiriyor. Konutun piyasa değerini belirleme olarak açıklanan ekspertiz raporunun hazırlanması ise değerleme uzmanları tarafından yapılıyor. 


Evin ekspertiz değeri belirlenirken gayrimenkulün inşaat maliyeti, yer aldığı bölge, konum, metrekare gibi hususlara dikkat ediliyor. Daha sonra ipotek, şerh, irtifak hakları gibi durumlar olup olmadığı ilgili tapu dairesince araştırılıyor.


Ekspertiz değeri nedir? sorusuna verilecek en kısa cevap rayiç bedel üzerinden hesaplanan tutar olduğudur. Ekspertiz değerinin de eklendiği ekspertiz raporu değerlemeyi yapan kişilerce ilgili bankaya verilir. Daha sonra banka da ev için istenen kredi miktarına bakarak krediyi vermeye yada vermemeye karar verir.



Hatalı ekspertiz raporu!
Konut ekspertiz raporu kaç günde çıkar?
Konut ekspertiz raporu geçerlilik süresi!
Ev ekspertiz raporu nedir?




Geri Dön