18 / 04 / 2024

adrese dayalı okul

adrese dayalı okul

TEOG sınavının kalkmasıyla yeni açıklanan Mahalli Yerleştirme Sınavı sistemi emlak piyasasını da canlandırdı. 

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin nüfusu 85 milyon 372 bin 377 oldu

Türkiye'nin nüfusu, 2023 yılında bir önceki seneye oranla 92 bin 824 kişi artarak 85 milyon 372 bin 377 olduğu açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2023 Sonuçları"nı da duyurdu.

Gayrimenkul sahipliğinde kadınların oranı yüzde kaç?

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre 2022'de toplam nüfusun yüzde 49,9'unu kadınlar, yüzde 50,1'ini ise erkekler oluşturdu. Peki bu denge tapulara yansıdı mı? 

Müteahhitlerin yeni hedefi orta yaş nüfusu çok olan iller!

Adrese dayalı nüfus kayıtlarının açıklanması müteahhitleri harekete geçirdi. Firmalar, orta yaşa sahip olan şehirlerde sosyo ekonomik durum araştırmasına başladı...

Yabancılar en çok bu şehirden ev aldı!

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre, 1 milyon 531 bin 180 yabancı vatandaşın ikamet ettiği Türkiye genelinde, Antalya 102 bini aşan yabancı sayısıyla ilk sıralarda yer alıyor.

Antalya’nın en büyük sorunu çarpık kentleşme!

TÜİK, 2019 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nin sonuçlarını açıkladı. Antalya’nın nüfusu 2 milyon 511 bin 700 kişiye ulaştı. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı (İMO) Mustafa Balcı, Antalya’daki en büyük problemlerin ulaşım ve çarpık kentleşme olduğunu açıkladı.

Bağcılar'ın nüfusu kentsel dönüşümle arttı!

TÜİK, 2019 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nin sonuçlarını açıkladı. Bağcılar 745 bin 125 kişilik nüfusuyla İstanbul’un en büyük 3’üncü ilçesi oldu. Bağcılar Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projesinde başarılı olmasıyla nüfusun arttığı belirtildi.

Türkiye'de sisteme kayıtlı konut sayısı 38,4 milyona ulaştı!

Onaylanan 2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde kayıtlı toplam konut sayısı 2019 yılı Eylül ayı sonu itibari ile 38,4 milyon oldu...

Okula yakın satılık ev en çok Üsküdar ve Beyoğlu'nda arandı!

TEOG yerine getirilen adrese dayalı yerleştirme sistemi ile vatandaşlar ev arayışına girdiler. Okula yakın satılık ev en çok Üsküdar ve Beyoğlu'nda arandı. 

Kiralık evlere yüzde 20 eğitim zammı!

TEOG yerine getirilen yeni sistem adrese dayalı kayıt oldu. Bu durum emlak piyasasını hareketlendirdi. 

Liseye göre ev arayanlar dikkat!

Liseye girişte TEOG sınavı yerine gelen Mahalli Yerleştirme Sistemi ile hem öğrenci aileleri hem de emlakçılar harekete geçti. Liselere yerleşmede adrese dayalı kayıt sisteminin getirilmesini, uzmanlar "göçe neden olur" şeklinde değerlendirdi. 

Adrese dayalı yerleştirme sistemi kiralık ev sayısını arttıracak!

2018 bütçelerinin görüşmeleri devam ediyor.  Görüşmelerde CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, yeni sınav sistemiyle öğrencilerin evlerine yakın liseye gidecek olmasının yeni bir emlak sektörü oluşturduğuna işaret etti..

İstanbul'a en çok Vanlılar taşınıyor!

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarından derlenen verilere göre, Türkiye’de 2016 yılında 2 milyon 619 bin 403 kişinin bulunduğu ilden ayrılarak başka bir şehre göç etti..

Adrese dayalı yerleştirme sistemi emlakçıları harekete geçirdi!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın TEOG yerine getirilecek olan sistemi açıklamasının ardından emlakçılar harekete geçti. 

adrese dayalı okul Haberi

adrese dayalı okul

"Yeni eğitim sistemi emlak sektörünü canlandıracak mı?" soruları, sistem açıklandığından beri soruluyor. TEOG'un kalkmasıyla onun yerine uygulanacak Mahalli Yerleştirme Sınavı nedeniyle çocuklarını iyi okullara göndermek isteyen aileler şimdiden satılık ve kiralık ev aramaya başladı. Star Gazetesi muhabirlerinden Erdinç Akkoyunlu'nun haberine göre; en çok kiralık ve satılık ev aranan bölgeler olarak ise karşımıza Şişli, Beylikdüzü, Kartal ve Ataşehir çıkıyor. 


Veliler emlakçıların kapısını çalmaya başladı. Online emlak satışı ve kiralama sitelerinde en çok aranan kelimeler arasına lise ifadesi girdi. Emlakçılar velilere öğrencileri başarılı olan ünlü liselerin civarındaki evleri gösteriyor. 


TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, Kiralık ev arayışlarının Avrupa Yakası'nda Beşiktaş, Mecidiyeköy ve Beylikdüzü; Anadolu Yakası'nda ise Kadıköy, Kartal ve Ataşehir bölgelerinde yoğunlaştığını ifade etti. 


Kirada artış beklemiyoruz