20 / 04 / 2024

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu Uygulama Yönetmeliği

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu Uygulama Yönetmeliği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu Uygulama Yönetmeliği dünkü Resmi Gazete'de yayımlandı

Afet yasası mülkiyet hakkını ihlal edecek mi? CHP, AYM'ye gidiyor! 

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ile ilgili tartışmalar devam ederken, CHP, söz konusu kanunu Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götürmeyi planlıyor. İşte yeni yasa ile ilgili tartışılan o konular...

Afet riskli alanların dönüştürülmesine ilişkin faiz destekli kredide anapara üst limiti yükseltildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamında hak sahipliği esas destek sağlanacak kredi anapara tutarı üst limiti yükseltildi.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlâk Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Afet riski altındaki alanların yıkım kararları meclis gündeminde!

Afet riski altında olduğu belirlenen alanlara ve alınan yıkım kararları meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu'nda değişiklik!

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun İle 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Teklifi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu…

Mimarlardan 'afet riski haritası hazırlayalım' çağrısı!

TMMOB'a bağlı İMO Malatya Temsilcisi Bedir Özten, afetle mücadele için alınması gereken önlemleri açıkladı. Özten, "Afet riski altındaki alanları (deprem, sel, heyelan, çığ, tsunami gibi) belirleyip çevre düzeni planlarımızı ve buna bağlı olarak imar planlarını revize etmeliyiz" dedi...

Risk altındaki binaların yüzde 15'i dönüştürüldü!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul'da afet riski altındaki 500 bin haneden yüzde 15’inin dönüşümünün tamamlandığını açıkladı. Bakanlık yaptığı açıklamada dönüşüm hedeflerinin tutturulamadığını ifade etti.

Ankara Altındağ'daki 2 bina için yıkım kararı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanlığı, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında Altındağ'da yer alan 2 gayrimenkul için yıkım kararı verdi.

Risk altındaki 150 bin konut yenilenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, afet riski altındaki binalar için yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verildiğini ve bir yılda 150 bin konutun yenileneceğini bildirdi.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu Uygulama Yönetmeliği Haberi

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu Uygulama Yönetmeliği

Yönetmeliğe göre riskli yapılar, idarece veya müracaatı üzerine lisanslandırılacak üniversiteler, inşaat, jeoloji ve jeofizik mühendisleri odaları, yapı denetimi kuruluşları ile lisanslandırılacak kurum, kuruluş ve şirketlerce belirlenecek. Riskli yapı tespitine ilişkin raporların bir örneği, tespit tarihinden itibaren en geç 2 gün içinde ildeki çevre ve şehircilik müdürlüğüne gönderilecek. Müdürlük, raporları inceledikten sonra riskli tespit edilen yapıları en geç 10 iş günü içinde ilgili tapu müdürlüğüne bildirecek ve bu konuda Bakanlığa bilgi verecek. Riskli yapı tespitine karşı malikler veya kanuni temsilcilerince 15 gün içinde, yapının bulunduğu yerdeki müdürlüğe verilecek dilekçeyle itiraz edilebilecek. İtirazları üniversiteden bildirilen 4 üyeyle en az 2'si inşaat mühendisi olmak üzere, Bakanlık'ta görevli 3 üyenin katılımıyla 7 üyeli teknik heyet karara bağlayacak. Taşınmazın değeri, idare bünyesinden en az...