19 / 04 / 2024

afrika türk demiryolu

afrika türk demiryolu

Tanzanya'da Doğu Afrika'yı Hint Okyanusu'na bağlayacak Darüsselam-Morogoro demiryolu projesi Türk şirketi ortaklığında kuruluyor.

Türk müteahhitler Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle biliniyor!

Ankara’nın kalbinde yükselen Metafor Ankara projesi ile sektörün güçlü oyuncularından View Yapı’nın yakın zamanda yönetim kurulu başkanı olan Ali İmran Bozdoğan, Türk müteahhitlerin Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle bilindiklerini belirtti ve sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türk şirketleri dünya altın rezervlerine hücum etti! Afrika ülkeleri şantiyeye döndü!

Aralarında Koç Holding, Kalyon Holding ve Cengiz Holding gibi devlerin de bulunduğu birçok Türk şirketi yurt dışında altın ve değerli madenler için çalışma yapıyor. Ruhsatlandırmada Afrika ülkeleri başı çekiyor.

Otomobil devinden flaş karar! Koltuk, bir Türk'e emanet

Dünyanın en büyük otomotiv gruplarından Stellantis’in toplamda 6 bölgesinden biri olan Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde (MEA) Stellantis Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı bir Türk olmuş durumda.

Türk müteahhitler üçüncü pazarlara yöneliyor!

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Johannes Wimmer, Avusturyalı ve Türk müteahhitlik firmalarının üçüncü pazarlarda ortaklık bağlamında Afrika, Orta Asya, Orta Doğu'da iyi iş birlikleri yapabileceklerine dikkat çekti. TMB Başkanı Erdal Eren de Türk müteahhitlerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Türk müteahhitlerin Afrika'daki projelerinin değeri 65 milyar doları aştı!

Türk müteahhitlerinin Afrika’da hayata geçirdiği projelerin toplam değeri 65 milyar doları aştı. 2003'te Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında ticaret hacmi 5,3 milyar dolar olarak belirlenirken, 2025'e kadar bu rakamın 30 milyar dolara ulaştırılması hedefleniyor.

Zimbabveli gençlerden konut inşası için Türk yatırımcılara çağrı!

Afrika'da bulunan Zimbabve ülkesinin 2 milyon konut ihtiyacı bulunuyor. Ülkede bulunan gençler yatırım için Türk yatırımcılara çağrıda bulundu.

Türk yapı sektörü Afrika için Export Gateway to Africa fuarında buluşacak!

Türk yapı sektörü Afrika için bir araya geliyor. 2-4 Aralık 2021 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Export Gateway to Africa Fuarı, birçok sektörde alım heyeti ve binlerce satın alımcıyı buluşturacak.

Türk müteahhitleri için Ortadoğu ve Afrika fırsatı!

TMB, '2021'in Başında Endişe ve Umut Bir Arada' başlığı ile İnşaat Sektörü Analizi Raporu'na göre Türk müteahhitleri Ortadoğu ve Afrika'da toplam 40'ar milyar dolarlık proje üstlenecek.

Türk müteahhitler, Ortadoğu ve Afrika'daki yeni projeleri üstlenecek!

Açıklanan proje tutarı 5,2 trilyon dolara ulaşan Ortadoğu ve Afrika pazarları, Türk müteahhitler için büyük potansiyel taşıyor. En büyük pazarların Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya olması beklenirken, en büyük müşterinin Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu olması bekleniyor.

Türk yapı sektörü Afrika için buluşuyor!

Türk yapı sektörü Afrika için bir araya geliyor. 8-11 Nisan 2021 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Export Gateway to Africa Fuarı, yapı sektöründe birçok fırsat yaratacak...

Türk iş insanlarının Ruanda'daki yatırımları 400 milyon dolara yükseldi!

Afrika'da ikinci en kolay yatırım imkanına sahip ülke Ruanda'da Türk yatırımcılar enerjiden inşaata, eğitimden üretime kadar pek çok alanda faaliyet gösteriyor

Türk müteahhitlerin gözü Sahra altı Afrika’da!

Türk müteahhitler 2020'nin ilk 7 ayında, geçen yılın aynı dönemiyle eşdeğer tutarda iş üstlendi. Türkiye Müteahhitler Birliği, Sahra altı Afrika’yı, yeni fırsat bölgesi olarak belirledi. 

Türk inşaatçılara Nijerya’da yatırım çağrısı!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Türk iş insanlarına, Afrika’nın en büyük ekonomileri arasında yer alan Nijerya’da yatırım ve ticaret çağrısı yaptı. 

afrika türk demiryolu Haberi

afrika türk demiryolu

Türkiye ve Portekiz'den firmaların ortak girişimiyle inşa edilecek ve Tanzanya'da Doğu Afrika'yı Hint Okyanusu'na bağlayacak Darüsselam-Morogoro demiryolu projesinin temeli atıldı.


Tanzanya'da Doğu Afrika'yı Hint Okyanusu'na bağlayacak Darüsselam-Morogoro demiryolu projesinin temeli atıldı.


Darüsselam'da düzenlenen temel atma törenine, Tanzanya Devlet Başkanı John Pombe Joseph Magufuli, Tanzanya Çalışma, Ulaştırma ve İletişim Bakanı Makame M. Mbarawa, Türkiye'nin Darüsselam Büyükelçisi Yasemin Eralp, Yapı Merkezi İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdem Arıoğlu ve diğer ilgililer katıldı.


Uganda, Ruanda, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'yle Tanzanya'yı birbirine bağlayacak beş kısımdan oluşacak demiryolu hattı tamamlandığında Doğu Afrika'nın en hızlı treni faaliyete geçmiş olacak.


Türkiye'den Yapı Merkezi ve Portekiz'den Mota-Engil'in oluşturduğu ortak girişimle inşa edilecek demiryolu sayesinde Darüsselam'ın ticaret ve turizmde atılım yapması, Uganda ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti gibi ülkelerin de zengin yeraltı kaynaklarını değerlendirebilmesi...