29 / 03 / 2024

aga khan mimarlık ödülleri

aga khan mimarlık ödülleri

İlk Aga Khan Ödülleri 1980 yılında Lahor'da açıklanmıştı. Türkiye'den Ankara'daki Türk Tarih Kurumu binası, Bodrum'daki Ahmet Ertegün Evi için Mimar Turgut Cansever ile Edirne'deki Rüstem Paşa Kervansarayı ile Ertan Çakırlar ödüllendirildi...

Kfg Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kfg Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Karabacak tarafından kuruldu.

Gt Yapı Mimarlık Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gt Yapı Mimarlık Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Elkılıç tarafından kuruldu.

Taşmektep Mimarlık Mühendislik İnşaat Dizayn Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşmektep Mimarlık Mühendislik İnşaat Dizayn Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Konur tarafından kuruldu.

Hg Kule İnşaat Mimarlık Mühendislik Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hg Kule İnşaat Mimarlık Mühendislik Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Bekir Gökhan Özdemir ve Hakan Özdemir ortaklığında kuruldu.

Bvg Mimarlık Mühendislik Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bvg Mimarlık Mühendislik Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de Bülent Sandık, Gökhan Tuz ve Volkan Çelik ortaklığında kuruldu.

Moonrise İnşaat Mimarlık Müh.Turizm Bilişim Danışmanlık Sanayi İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Moonrise İnşaat Mimarlık Müh.Turizm Bilişim Danışmanlık Sanayi İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Maltepe'de Gökhan Aydoğdu tarafından kuruldu.

Wonderland Gayrimenkul Mimarlık Yapı Emlak Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Wonderland Gayrimenkul Mimarlık Yapı Emlak Danışmanlık Anonim Şirketi Gaziosmanpaşa’da  500 bin TL sermaye bedeli ile Ethan Gökhan Cengiz tarafından kuruldu.

Maxprefabs Yapı Mimarlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Maxprefabs Yapı Mimarlık Ticaret Limited Şirketi Kartal’da 100 bin TL sermaye bedeli İle Gökhan Özer tarafından kuruldu.

F5 Yapı Mimarlık Anonim Şirketi kuruldu!

F5 Yapı Mimarlık Anonim Şirketi bugün Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Dilan Ekin ve Gökhan Tatar ortaklığında kuruldu.

Durmazlar Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Durmazlar Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Durmaz tarafından kuruldu.

Creativ Mimarlık Ve Uluslararası Fuarcılık Limited Şirketi kuruldu!

Creativ Mimarlık Ve Uluslararası Fuarcılık Limited Şirketi Maltepe'de 12 bin TL sermaye bedeli ile Necat Doğacan Işıkhan, Selimcan Erkan ve Taylan Özgür Topal ortaklığında kuruldu.

Asgen Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asgen Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Okudan tarafından kuruldu.

Gka Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Gka Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Kartal tarafından kuruldu.

aga khan mimarlık ödülleri Haberi

aga khan mimarlık ödülleri


İlk Aga Khan Ödülleri 1980 yılında Lahor'da açıklanmıştı. Türkiye'den Ankara'daki Türk Tarih Kurumu binası, Bodrum'daki Ahmet Ertegün Evi yenileme çalışması için Mimar Turgut Cansever (Dünyada üç Aga Khan Mimarlık Ödülü almış tek mimar) ile Edirne'deki Rüstem Paşa Kervansarayı'nın yenilenmesi ile Ertan Çakırlar ödüllendirildi.


- Edirne Rüstempaşa Kervansarayı


- Mimar Turgut Cansever Demir Tatil Köyü(1982) ile Aga Khan Mimarlık Ödülünü kazanarak Dünyada üç Aga Khan Mimarlık Ödülü almış tek mimar olarak adını mimarlık tarihine yazdırdı.


- 1983 ödülleri ise 10 ülkeden 11 yapıya verilmiştir. Bu ülkelerden biri de Türkiye'dir ve ödül Türkiye'den bu ödüle Nail Çakırhan layık görüldü.


- 1986’ya gelindiğinde Sedat Hakkı Eldem Sosyal Sigortalar Kurumu Binası ile Aga Khan Mimarlık Ödülü’nün sahibi oldu.


- Aynı yıl Türk mimar Çelik Gülersoy’da Sultanahmet Evleri ile...