25 / 04 / 2024

Ağalar Cami restorasyon

Ağalar Cami restorasyon

Antalya Aksu İhsaniye Mahallesi’nde yer alan ve 1800’lü yıllarda Perge Antik Kenti’nden alınan taşlarla yapılan Ağalar Camisi Aksu Belediyesince restore ediliyor..

Gayrimenkulde vergilendirme toprak ağalarının servetine dokunmakla başlamalı!

Tapuda evi satan ve evi alan kişi, beyan edilen değer üzerinden emlak vergisi ödemesi yapıyor. Daha az vergi ödemek için evlerin değeri tapuda az gösteriliyor. Gayrimenkulde vergilendirme ile ilgili bir öneri geldi. İşte ayrıntılar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Haydarpaşa Garı için tarih verdi: 2024'te tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada tarihi Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, "2010 yılında çıkan yangında hasar gören Gar 2024'te tamamen hazır hale getirilerek hizmete alınacak." dedi.

Çağlar Ercan Restorasyon Mimarlık İnşaat Ve Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Çağlar Ercan Restorasyon Mimarlık İnşaat Ve Gayrimenkul Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta Çağlar Ercan tarafından kuruldu.

Arıboğa Restorasyon Mimarlık Proje Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arıboğa Restorasyon Mimarlık Proje Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Arıboğa ve HB Restorasyon İnşaat Taahhüt Turizm ve Ticaret Limited Şirketi ortaklığında kuruldu.

Elazığ Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atıldı!

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde yaşanan 6,8 büyüklüğüne sahip depremde ağır hasar aldıktan sonra yıkılan Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atma töreni düzenlendi.

Çanakkale'deki iki asırlık cami restore edilecek!

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Kumarlar köyünde yer alan ve yaklaşık 2 asır önce inşa edilen cami restore edilecek.

Pertev Mehmet Paşa Camii Ramazan'da ibadete açılıyor!

İzmit'te Mimar Sinan tarafından inşa edilen  Pertev Mehmet Paşa Camii'de restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Orijinal haline dönen camii Ramazan'da ibadete açılacak. 

Esadiye Cami restorasyonla ayağa kaldırılıyor!

Elazığ'da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki tarihi Harput Mahallesi'nde Artuklu dönemi 800 yıllık Esadiye Cami, 4 senedir süren restorasyon çalışması ile yeniden ayağa kaldırılıyor

Çorum’daki Veli Paşa Hanı restore ediliyor!

Çorum'da, Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen 154 yıllık Veli Paşa Hanı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Üsküdar Şehit Onur Ensar Ayanoğlu Cami açıldı!

Üsküdar Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan Şehit Onur Ensar Ayanoğlu Cami ibadete açıldı.

Osmaniye'deki tarihi Ala Cami 96 yıl sonra açıldı!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yer alan tarihi Ala Cami, gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarından sonra ibadete açıldı.

Büyükçekmece mimarisi ile dikkat çeken yeni camisine kavuşuyor!

Büyükçekmece Belediyesi, ilçeye yeni, modern ve depreme dayanıklı ibadethaneler kazandırmaya devam ediyor. Büyükçekmece Belediyesi ile Gürsu ailesinin katkılarıyla Celaliye Mahallesi’nde inşa edilen cami mimarisi ile İstanbul’un en ayrıcalıklı camilerinden olmaya aday.

Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas'ta restorasyon çalışmaları başlıyor!

Anadolu'nun yanı sıra farklı coğrafyaları da eserleriyle nakış nakış işleyen Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas Mahallesi'nde sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmaları başlıyor.

Ağalar Cami restorasyon Haberi

Ağalar Cami restorasyon

Antalya’nın Aksu ilçesindeki tarihi Ağalar Camisi, Aksu Belediyesince restore ediliyor. İhsaniye Mahallesi’nde yer alan ve 1800’lü yıllarda Perge Antik Kenti’nden alınan taşlarla yapılan Ağalar Camisi çökme tehlikesi nedeniyle bir süredir kullanılmıyordu. Kubbelerinde çatlaklar bulunan caminin restorasyonu için açılan ihalenin tamamlanmasının ardından mikro kazı yöntemiyle caminin temeli güçlendirildi. Avlusunda tarihi çeşmesiyle aslına uygun olarak yenilenecek caminin 7 ay içerisinde halkın hizmetine açılacağı belirtildi.


Yeni...