19 / 04 / 2024

agora kamulaştırma çalışmaları

agora kamulaştırma çalışmaları

21 bin 987 metrekarelik alandan 18 bin 337 metrekaresini kamulaştırarak tapusunu alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, geri kalan bölümleri kamulaştırmak için de çalışmalarını sürdürüyor...

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli demir yolu için acil kamulaştırma kararı alındı!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demir Yolu Projesi'nin tamamlanması için Bursa, Bilecik ve Balıkesir'in bazı ilçelerinde acil kamulaştırma yapılması kararı alındı.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı geldi. İşte ayrıntılar ve o açıklama...

Kocaeli'de 1500 konut için kamulaştırma kararı alındı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Tavşancıl’da inşa edilecek 1500 konut için kamulaştırma çalışmalarının başladığını açıkladı. 

Kayseri'de kamulaştırma çalışmaları tamamlanan binalar yıkıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada Erenköy Mahallesi sınırları içerisindeki enkaz kamulaştırma çalışmaları tamamlanan yapıların yıkımının yapıldığını belirtti.

Şanlıurfa Özdiker Kuyumcular Çarşısı'nda kamulaştırma çalışmaları başlıyor!

Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları kapsamında Şanlıurfa'da acele kamulaştırma kararı alınan ‘Özdiker Kuyumcular Çarşısı’ kamulaştırma çalışmaları başlıyor.

Çorum Belediyesi kamulaştırılan binaları tek tek yıkıyor!

Çorum Belediyesi, yeni açılacak yollarda kamulaştırma çalışmaları yapılan eski binalarda yıkım çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, kamulaştırması tamamlanan yerde yıkım çalışmasını tamamladı.

DSİ'nin Ankara ve 4 ildeki arazi toplulaştırma çalışmaları sürüyor!

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Ankara, Çankırı, Çorum, Bolu ve Kırıkkale'de arazi toplulaştırma çalışmalarının devam ettiğini bildirildi...

Şanlıurfa Kızılkoyun'da kamulaştırma tamam!

Şanlıurfa'da Kızılkoyun Mağarları'nın gün yüzüne çıkarılması amacıyla bölgede hayata geçirilen yıkım çalışmalarında sona gelindi. Bölgede kamulaştırma çalışmaları tamamlandı.

Eskişehir Hicri Sezen Bulvarı’nda kamulaştırılan binalar yıkılıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Hicri Sezen Bulvarı’nda kamulaştırma çalışmaları tamamlanan binaları yıkıyor.

Arazi toplulaştırma çalışmalarıyla ilgili 8 soru TBMM'de!

Arazi toplulaştırma çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şanlıurfa Kale Eteği'nde kamulaştırma başlıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün 'ilk önceliğim' dediği Kale Eteğindeki evlerin kamulaştırma çalışmaları başlıyor.

Tamamlanmayan arazi toplulaştırma çalışmaları TBMM'de!

Bakanlık tarafından başlatılan ve henüz tamamlanmayan arazi toplulaştırma çalışmaları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Rize'de kamulaştırma kararı alındı!

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Yeniköy Mahallesi Pazar caddesi yolunu, Güney Çevre Yolu'na duble yolla bağlanacağını söyledi. Avcı, “Yeni orta caminin yukarısından itibaren kamulaştırma kararı alındı'' dedi.

agora kamulaştırma çalışmaları Haberi

agora kamulaştırma çalışmaları

Agora'daki Helenistik ve Roma dönemlerindeki günlük yaşama ait kesitlerin yer aldığı grafitoları inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Agora-Kadifekale-Kemeraltı aksındaki tarihi zenginliğin ortaya çıkmasıyla, tarih turizmi konusunda yakın coğrafyanın en iddialı kentlerinden biri olmayı hedefliyoruz” dedi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi İzmir Agorası’nda sürdürdüğü kamulaştırma çalışmalarıyla boşalan araziden çıkan tarihi buluntular şaşırtmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Agora ve çevresini “Arkeoloji ve Tarih Parkı” olarak düzenlemeye hazırlanırken, bölgede Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü tarafından devam ettirilen çalışmalardan elde edilen arkeolojik bulgular, sadece İzmir için değil, yakın coğrafya için de büyük önem taşıyor. 


Bölgedeki kazı çalışmalarında, son olarak tarihi Roma Hamamı, Mozaikli Yapı ve Kent Meclisi’nin yanı sıra, kent merkezinden agoraya girişi sağlayan Bazilika Kuzeybatı Kapı ile limandan agoraya girişi sağlayan Faustina Caddesi ortaya...