16 / 04 / 2024

aidat borcu kime aittir

aidat borcu kime aittir

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "dairesini satan malikin aidat borçlarının tahsilatı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Ev sahiplerine bir kötü haber daha: Bu borcu ödemezseniz tahliye talep edemezsiniz!

Avukat Tarık Çakmak aidat borcu nedeniyle tahliye ile ilgili olarak bir paylaşım yaparak, kiraya verenin dava açmadan önce mevcut aidat borcunu ödemesi gerektiğini belirtti.

Ev sahipleri dikkat! Kiracının bıraktığı aidat borcu kim tarafından ödenir? 

Günümüz şartlarında ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar artarak devam edebiliyor. En ufak bir sorun bile iki taraf arasında büyütülüp bazen mahkemeye kadar gidebiliyor. Kiracılar, ev sahiplerine borç bırakıp evden çıkabiliyorlar peki bu kalan borcu kim öder? 

Kiracı ev sahibine aidat borcu bırakırsa hakkında ne yapılır?

Kiracılar ev sahiplerine sıkıntı yaratıp aralarındaki ev sahibi kiracı ilişkisini zora sokabiliyorlar. Kiracıların ev sahiplerine aidat borcu bıraktığı durumlar yaşanabiliyor. Ev sahipleri peki böyle bir durumda ne yapabilirler.

İnşaatı tamamlanmayan binada aidat ödenir mi? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde inşaatı tamamlanmamış olan binada aidat ödenip ödenmeyeceğini ve masrafların kime ait olduğunu kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Binalardaki aidat ve ortak gider borcu takiplerinde faiz işler mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda aidat ve ortak gider borcu takiplerini kaleme aldı.

Aidat borcu ödenmezse ne olur?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidatlarını ödemeyen kat malikleri için ne yapılabileceğini kaleme aldı...

Apartman aidat borcu zamanaşımı!

Apartmanda gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki zamanaşımı süresi için gecikme tazminatı ödüyor. Peki apartman aidat borcu zamanaşımı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Saadettin Saran'dan boşanan Emek Külür'e önce haciz sonra yıkım şoku!

Geçtiğimiz günlerde 77 bin TL olan aidat borcu nedeniyle hakkında dava açılan Emek Külür, ikinci şoku yaşıyor. Kültür, Levent'te bulunan yeni kliniği için kaçak inşaat yaptırdığı ortaya çıktı ve villası hakkında yıkım kararı verildi.

Aidat borcundan ev sahibi de sorumlu mu?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borcu ile ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Sitede kiracılar ve borcu olanlar ortak alanları kullanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sitemiz 21 bloktan oluşan bir yazlık site. Bazı daireler günlük, haftalık vs. kiraya veriliyor.Yönetim kiracıları ve aidat borcu olan kat maliklerini havuza almıyor, bu doğru mu? Eski yönetim bir dernek kurmuş, böyle bir derneğin varlığı olabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatiflerde aidat tahsilatı yapılamazsa ne olur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Üyesi olduğum kooperatifte bazı üyelerin borcu yüklü miktarda ve yurtdışındalar. Bu üyelerden aidat tahsili nasıl mümkün olur? Eğer aidat tahsil olunamazsa evlerin satışı ile tahsilattan kalan paranın üyeye verilmesi mümkün olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Ebru Gündeş'e haciz şoku!

Rıza Sarraf'ın Türkiye'deki borçları, eşi ünlü şarkıcı Ebru Gündeş'e kaldı. Sarraf'ın Büyükçekmece'deki lüks sitesinde bulunan 47 gayrimenkulün aidat borcu nedeniyle Ebru Gündeş'e haciz gönderildi.

Ödenemeyen aidatların icra takibi bina yönetimleri için yeni kazanç kapısı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, bazı bina yönetim firmalarının, vatandaşın geç ödediği her aidat borcu için ayrı ayrı icra dosyası açarak haksız kazanç sağlamaya çalıştığını savundu. Şahin "75 liralık bir aidat için tüketiciden 600 lira çıkıyor" dedi.

aidat borcu kime aittir Haberi

aidat borcu kime aittir

1.    KMK’nın üçüncü bölümü “ Kat Maliklerinin ve Kat irtifak Sahiplarinin Hakları” başlığı altında bir düzenlemeye yer vermiştir.

2.    Bu konuda önemli bir konu “ malik değişimi durumunda aidat ve avans borçlarının durumudur.”. 

3.    Kat malikinin kanunun 20. Maddesindekn doğan yükümlülüklerine aykırı olarak avans ve aidat borçlarını ödemeden bağımsız bölümü satması halinde yeni malikin eski malikin borçlarından sorumlu tutulamayacağı yönündeki kararlar yerleşik içtihat haline gelmiştir.

4.    Bu ictihatlar dolayısı ile site yönetimleri, malik değişimlerinde avans ve aidat borçlarını bir şekilde kapatmak yoluna gitmelidir. Olay hukuki takibe kalırsa aşağıda belirtilecek süreçler mevzuatsal zorluklar dolayısı ile sürümceme de kalacaktır. Bu sebeple site yönetimleri malik değişimlerinde , yeni malikçe ilgili birime kayıt yaptırılırken, varsa eski borçu listelemeli ve yeni malikten “borcun ödenmesinin kim tarafından yapılacağı?”...