28 / 03 / 2024

aile konutu satışı için eş izni

aile konutu satışı için eş izni

Medeni Kanun gereğince, eşlerden her biri diğeri ve üçüncü kişilerle her türlü hukukî işlemi yapabiliyor. Bu hak ile mesken tapusuna "aile konutu" şerhi konulabiliyor. Peki, aile konutu nasıl satılır?

Aile konutu şerhi varken satış nasıl yapılır?

Aile konutu şerhi olan bir evin satılması halinde sürecin nasıl işleyeceği merak ediliyor. Peki, aile konutu şerhi varken satış nasıl yapılır?

Aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022!

Tapuya aile konutu şerhi konulan bir ev eşin rızası olmadan kiralanamıyor ve satılamıyor. Peki, bu şerh nasıl kaldırılır? İşte aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022...

Aile konutu için tapuya şerh nasıl konur?

Eşler arasında yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle gündeme gelen aile konutu satışıyla ilgili merak edilen ayrıntılar bulunuyor. Bunlardan biri aile konutunun satışının nasıl engellenebileceği. İşte o sorunun yanıtı...

Aile konutu satışında 'eş' ayrıntısı!

Eşlerin sürekli olarak beraber yaşadığı konut yasalar tarafından koruma altında. Peki aile konutunda kiracı, ev sahibi olunması durumunda hangi haklar bulunuyor, aile konutu şerhi nasıl konuluyor? Avukat Hanife Emine Kara, aile konutuna ilişkin merak edilenleri açıkladı. 

Aile konutu satışında 'koruma' kalkanı!

Aile konutunda satış şartları neler? Eşlerden biri diğer eşin rızası olmadan aile konutunu satabilir mi? Avukat Yaşar Öksüz, aile konutuna ilişkin detayları açıkladı.

Aile konutu satışında 'hakim' müdahalesi!

Aile şerhi olan konutlarda ailenin menfaati söz konusu olduğu durumlarda satışa rıza göstermeyen eş için hakim müdahalesi talep edebilirsiniz...

Aile konutu satışında izin yoksa hakim devreye girer!

Ailenin menfaati söz konusu olduğu durumlarda aile konutu satışına onay vermeyen eş için hakim müdahelesi talep edebilirsiniz...

Aile konutu şerhi konulmayan ev satılabilir mi?

Aile konutu şerhi, evin satış sürecinde malik olmayan eşe söz hakkı veriyor. Evin satılabilmesi için eşin izin vermesi gerekiyor. Peki, aile konutu şerhi konulmayan ev satılabilir mi?

10 soruda aile konutu şerhi!

Eşlerin birlikte yaşamlarını sürdüğü konuta aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki, aile konutu şerhi nedir? Aile konutu şerhi olan bir evde eşlerin hak ve sorumlulukları nelerdir?

TOKİ Temmuz'da bin 261 konutu satışa çıkarıyor!

TOKİ Temmuz ayında bin 261 konutu satışa çıkarıyor. İşte ucuz konut fırsatlarının sunulduğu o iller...

TOKİ Adana'daki 499 konutu satıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Adana'da inşaa ettiği 499 konutu satışa çıkarıyor. Başvurular başladı, 5 Mayıs'a kadar devam edecek.

TOKİ Konya'da 198 konutu satışa çıkardı!

TOKİ Konya'da emeklileri ev sahibi yapmak için toplamda 198 konutu satışa sundu.

Aile konutu şerhi dilekçesi 2017!

Aile konutu, eşlerin çocuklarıyla beraber oturmak için birlikte seçtikleri, yaşamlarını sürdürdükleri yerleşim alanı olarak ifade ediliyor ve tapuya şerh edilebiliyor. İşte aile konutu şerhi dilekçesi 2017..

aile konutu satışı için eş izni Haberi

aile konutu satışı için eş izni

Aile konutu nasıl satılır?

Medeni Kanunda aksine hüküm bulunmadıkça, eşlerden her biri diğeri ve üçüncü kişilerle her türlü hukukî işlemi yapabiliyor.


Aile konutu olarak özgülenen taşınmaz malın maliki olmayan eş, tapu kütüğüne konutla ilgili gerekli şerhin verilmesini isteyebiliyor.


Aile konutu eşlerden biri tarafından kira ile sağlanmışsa, sözleşmenin tarafı olmayan eş, kiralayana yapacağı bildirimle sözleşmenin tarafı hâline gelir ve bildirimde bulunan eş diğeri ile müteselsilen sorumlu olur. Peki, aile konutu nasıl satılır?


Tapuya aile konutu şerhi konulması durumunda, eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili kira sözleşmesini feshedemiyor, aile konutunu devredemiyor veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamıyor.


Medeni Kanun gereğince ancak eşin rızası alınması sonucunca tasarruf işlerinde bulunulabiliyor.


Aksi durumda aile konutu, tapuda şerh konulmuş olduğu halde satılırsa, yapılan bu satış yasal...