24 / 04 / 2024

Akdeniz Bölgesi turizm projeleri

Akdeniz Bölgesi turizm projeleri

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının ortak turizm projesi ile Türkiye'nin tatil cenneti Akdeniz Bölgesi, artık ekoturizmin de merkezi haline gelecek.

Çeşme Turizm Bölgesi için Danıştay kararını verdi: 16 bin dekarlık alan yapılaşmaya açılabilecek!

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle hayata geçirilmesi planlanan Çeşme Turizm Bölgesi Projesi kapsamında, Danıştay tarafından karar verildi. İşte ayrıntılar...

LG, Akdeniz Bölgesi’nin en büyük LG mağazasını Antalya Muratpaşa'da hizmete açtı!

Teknoloji Lideri LG, 2021'i yeni bir yatırımla karşılayarak Akdeniz Bölgesi’nin en büyük LG mağazası olan Antalya Dapa LG Brand Shop’u, Antalya Muratpaşa’da açtı...

Türkiye'nin en çok konut satılan bölgesi oldu!

Merkez Bankası’nın Ekim 2020 Türkiye Konut Fiyat Endeksi’ne (KFE) göre, konut fiyatlarında son bir yılda yüzde 41.8’lik artış ile Batı Akdeniz Bölgesi, Türkiye’de en çok artış yaşanan bölge olarak açıklandı. İkinci sıraya yüzde 39.6’lık artışla Aydın-Denizli- Muğla bölgesi yerleşti. 

TOKİ İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesindeki projeler için Zemin Etüt Raporu hazırlatacak!

İç Anadolu Bölgesi ve Akdeniz Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 1. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 10:30'da yapılacak.

İsrail’den Filistin'deki Battir köyünde sanayi bölgesi inşa edecek!

Filistin Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı, İsrail makamlarının Kudüs ile Beytullahim kentleri arasında bulunan ve Filistin’in Battir köyünün toprakları üzerinde sanayi bölgesi inşa etmeyi planladığını belirtti.

Çeşme Kültür ve Turizm Koruma Bölgesi sınırları yeniden belirlendi!

İzmir Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları yeniden belirlendi.

Bodrum'daki iki bölge kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi!

Muğla Bodrum'daki iki ayrı bölge kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi olarak ilan edildi.

Taşkent'te kurulacak turizm bölgesi Demir Grup'a emanet!

Özbekistan' Taşkent'te bulunan Çarsu Oteli ile çevresindeki araziyi kapsayan turizm bölgesi Demir Grup tarafından değerlendirilecek.

Tabakhaneler Bölgesi’ndeki 22 dönümlük alan satılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Sıcaksu – Tabakhaneler Bölgesi turizm için yatırımcıyla buluşuyor. Bölgedeki 22 dönüm alan 20 Haziran Salı günü ihaleyle satışa sunuluyor.

Bursa Sıcaksu-Tabakhaneler bölgesi yatırıma açılıyor!

Bursa Sıcaksu - Tabakhaneler Bölgesi termal turizm merkezine dönüştürecek. 22 dönüm alan 20 Haziran Salı günü ihaleyle satışa sunuluyor.

Şile Merkez Etkilenme Bölgesi imar planı askıda!

Şile İlçesi, Merkez Etkilenme Bölgesi Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıda...

Tuzla Orhanlı Sanayi Bölgesi imar planı askıda!

İstanbul Tuzla İlçesi, Orhanlı Sanayi Bölgesi Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Tuzla Aydıntepe Gecekondu Önleme Bölgesi imar planı askıda!

İstanbul Tuzla İlçesi, Aydıntepe Mevkii, Gecekondu Önleme Bölgesi Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Akdeniz Bölgesi turizm projeleri Haberi

Akdeniz Bölgesi turizm projeleri

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının ortaklaşa geliştirdiği turizm projesi ile Türkiye'nin tatil cenneti olan Akdeniz Bölgesi, artık ekoturizmin de merkezi olacak.


Alternatif turizmin bir seçeneği olan botanik turizmi, alt yapısı olmayan, yeni yapılmaya başlanan ve sınırlı sayıda küçük gruplar halinde gerçekleştirilen bir turizm faaliyeti olarak dikkati çekiyor.


Türkiye'nin değerli bir tatil cenneti olan Akdeniz Bölgesi yaz mevsiminde deniz, kum ve güneş turizminde her şey dahil sistemi ile hizmet veriyor. Bu mevcut durum coğrafi, mevsimsel ve kitlesel yığılmalara sebep oluyor.


Orman ve Su İşleri Bakanlığının, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa hayata geçirdiği proje ile alternatif turizm olarak botanik turizminin alt yapısının oluşturulması hedefleniyor. Böylece turizm sektörünün coğrafi, mevsimsel ve hedef kitle olarak yeni bir boyut kazanması öngörülüyor.


-Bölgenin...