18 / 04 / 2024

Akıllı evler siber saldırı

Akıllı evler siber saldırı

Yeni nesil akıllı evlerde teknolojiden payını alıyor. Çoğu projelerde karşımıza çıkan akıllı ev konseptlerinde siber saldırı olmaması için müteahhitlere, site yönetimlerine ve kullanıcıya büyük iş düştüğü belirtiliyor. 

Akıllı evlere talep arttı! Bu evler depremi saniyeler öncesinde haber veriyor!

Akıllı evler özellikle deprem sonrasında çok fazla talep görmeye başladı. Uzmanlara göre vatandaşlar artık akıllı evleri tercih etmeye başladı.

Deprem korkusuna son! Akıllı mobil capsül ev geliyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından beklenen İstanbul depremi ve ülkemizin deprem bölgesi olması gerçeği güvenli yaşam alanları arayışını başlattı. İşte ''Akıllı mobil capsül evler'' deprem korkusunu ortadan kaldırmak için geliyor. Peki akıllı mobil capsül ev nedir, özellikleri neler?

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, depreme dayanıklı dirençli kentler, yerel hizmetler, akıllı şehircilik, çevre ve enerji projeleri, kiralık evler, yurtlar ve sosyal alanlar gibi üst yapı projeleri için de önemli bir yöntem olacak.

Z kuşağının gayrimenkul tercihi: Akıllı evler!

ADNKS sonuçlarına göre, Z kuşağının gayrimenkul tercihi geleneksel olmayan öncelikler oldu. İnternet ve cep telefonuyla büyüyen gençlerin ilk tercihi akıllı evler oldu.

Akıllı evler yükselişte!

Teknoloji ile birlikte evler daha akıllı hale geldi. Dışarıdayken evinizi ısıtıp soğutabiliyorsunuz, zil çaldığında kapıda kim var diye görebiliyor hatta konuşabiliyorsunuz, elektriği ve prizleri kontrol ederek prizde unutulan ütü korkusuna son verebiliyorsunuz..

Akıllı evler siber saldırganların yeni hedefi!

Akıllı evler şimdilerde siber saldırganların tehditi altında. Akıllı evlerin yaygınlaşmasıyla yeni IoT siber tehditleri de gelişiyor, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde siber suçlular milyarca dolarlık yeni bir endüstri haline gelecek.

Cahit Turhan: Ordu'daki evler akıllandı!

AK Parti'nin Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, ''Akıllı şehirler geliyor. Kentsel dönüşüm geliyor. Akıllı evler geliyor. Bizim insanımız dünyada her şeyin en iyisine layık'' dedi.

Çorum’da yapay zekalı 'akıllı evler' yapılacak!

Hitit Üniversitesi ve Turkuaz Yapı tarafından hayata geçirilen “Akıllı ve Ergonomik Ev Otomasyon Sistemleri” projesiyle ilgili çalışmalar başlıyor.

Evinizin ne kadar akıllı olmasını istersiniz?

Uluslararası birçok şirkette Satış&Pazarlama Müdürü ve Genel Müdür koltuğuna oturan Ayşe Fügen Arda akıllı evler hakkında yazı kaleme aldı. İşte yazının detayları...

Akıllı evde siber korku!

Dünyaya proje geliştiren ve tüm yeniliklere anında adapte olan Türk müteahhitler, akıllı ev konseptine yeni projelerinin hepsinde yer vermeye başladı.

Akıllı evler siber saldırıya açık mı?

Yeni nesil akıllı evlerde teknolojiden payını alıyor. Çoğu projelerde karşımıza çıkan akıllı ev konseptlerinde siber saldırı olmaması için müteahhitlere, site yönetimlerine ve kullanıcıya büyük iş düştüğü belirtiliyor. 

 Larissa Göl Evleri: Akıllı insanlar için akıllı evler!

“Akıllı insanlar için akıllı evler” konseptiyle hayata geçirilen İzmir Larissa Göl Evleri'nde peşinatsız, bin TL taksitle ev sahibi olma” kampanyası devam ediyor.

GROHE’den Sense akıllı su sensörü!

Akıllı evler yaratmak için akıllı çözümler sunan GROHE’nin yeni ürünü Sense akıllı su sensörü, her hangi bir durumda ev sahibinin önlem almasını sağlıyor.

Akıllı evler siber saldırı Haberi

Akıllı evler siber saldırı

Yeni Şafak Gazetesi'nden Emine Açar'ın haberine göre;   ‘Akıllı ev' kavramını sıkça duyar olduk. Türk müteahhitler, akıllı ev konseptine yeni projelerinin hepsinde yer vermeye başladı.

Perdeleri ve ışıkları uzaktan kumanda ile açıp kapatmanın ötesinde artık evlerimizin kapı, doğal gaz, klima, fırın ve çamaşır makinesi gibi sistemlerin evde olmadan uzaktan erişimle açıp kapatabiliyoruz.


NESNELER ARTIK İLETİŞİM HALİNDE

Nesnelerin de birbirleriyle iletişim halinde olduğu evler büyük kolaylık sunuyor. Gelen bir misafiri anında ev sahibine bildiren kamera sistemi, onay aldığında kilit sistemiyle iletişime geçip kapının açılmasını sağlayabiliyor. Fakat bu kolaylıklar yeterli güvenlik önlemi alınmazsa siber saldırılara kapı açabiliyor.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR

Akıllı evlerdeki seri numaralar mantık analizi kullanılarak ‘kaba kuvvet’ yöntemiyle elde edilebiliyor. Seri numarasıyla kayıtlı bir cihaz varsa suçlulara onay bilgisi geliyor. Sonuç olarak saldırganlar...