16 / 04 / 2024

Akıllı şehirler paneli

Akıllı şehirler paneli

Türkiye Bilişim Vakfı ile Turkcell işbirliğiyle kurulan Bilgi Toplumu Enstitüsü, 19 Ocak’ta İstanbul’da Akıllı Şehirler panelini düzenledi. Etkinlikte, İstanbul’un akıllı şehre dönüşmesi için neler yapılabileceği tartışıldı.

Akıllı şehirler yeni dönemde ön plana çıkacak!

Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Başkanı Mustafa Karabağlı, yeşil dönüşümün 2030 hedefleri doğrultusunda sürdürülebilir kentlerin hayata geçirilmesi için akıllı şehirlerin ön plana çıkacağına dikkat çekti.

Akıllı şehirler yaygınlaşıyor: Kentler dönüşüyor!

Akıllı şehirler gittikçe ön plana çıkıyor. Akıllı şehirlerin yarattığı değerin örneklerle aktarıldığı bir rapor hazırlandı. Bu raporda, akıllı şehirler için yapılması gerekenlere yer verildi. Peki akıllı şehirler neden önemli? İşte ayrıntılar...

Şehirlerde yeşil dönüşüm ve akıllı bina dönemi!

Akıllı şehir uygulamaları ve yeşil dönüşüm son zamanlarda sektör temsilcileri tarafından sıkça konuşulan ve gündeme getirilen konulardan. Peki akıllı şehirler nasıl yapılmalı? İşte akıllı şehir ve yeşil dönüşümün ayrıntıları...

Akıllı şehirler için hangi teknolojiler kullanılmalı?

Büyük şehirlerde yaşamı kolaylaştırmak için akıllı şehir teknolojileri çok önemli hale geldi. Bu uygulamalar kentleri daha yaşanılır ve daha insan odaklı kılıyor. İşte şehirleri akıllandıracak, çoğu ulaşım odaklı çözümler...

Akıllı şehir teknolojileri trendi yükseliyor!

Akıllı şehir teknolojileri yükseliş gösteren trendlerden. 2019'da 83,1 milyar dolar pazar büyüklüğüne sahip akıllı şehirler ekosistemi, 2026'ya kadar 297 milyar dolar büyüklüğe ulaşacak.

A1 Innov8 Akıllı Şehirler Projelendirme Ve Uygulama Anonim Şirketi kuruldu!

A1 Innov8 Akıllı Şehirler Projelendirme Ve Uygulama Anonim Şirketi bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmad Shadı Khoja tarafından kuruldu.

Azerbaycan, işgalden kurtarılan yerlerde akıllı şehirler kuracak!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan topraklarda, yeniden kurulacak yerleşim birimlerinde "akıllı şehir" ve "akıllı köy" konseptlerinin esas alınacağını söyledi. 

Fatma Şahin: Türkiye'nin belediyecilik vizyonu akıllı şehirler ve akıllı ulaşım olmalı!

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin belediyecilik vizyonu yeşil ekonomi, akıllı şehirler ve akıllı ulaşım olmalı." dedi.

Wilo akıllı şehirlere akıllı çözümler sunuyor!

İnternet teknolojisinin gelişmesi ile birlikte ortaya çıkan akıllı şehirler yaşam standartları geliştirmesi açıcısından büyük önem taşıyor. Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren Wilo  Ar-Ge yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 

Şua İnşaat'tan akıllı kentler için akıllı bina tasarımı: Elite Concept!

İnşaat sektöründe 28 yıldır çok sayıda yeni nesil projeye imza atan Şua İnşaat, akıllı şehirler için akıllı projelere yatırım yaparak çevreye duyarlı ve insana saygılı yapılar inşa ediyor.

Adil Karaismailoğlu: Akıllı şehirler gündemimizin birinci sırasında!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Hem mikro mobilite hem akıllı şehirler gündemimizin birinci sırasında yer alıyor" dedi.

Fatma Şahin: Akıllı şehirler kurmaya giden dönüşüm sürecindeyiz!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, edeflerinin yüksek teknolojilerle donatılmış akıllı şehirler olduğuna söyledi.

Epson akıllı şehirler için çalışacak!

Epson, ''Akıllı Sürdürülebilir Şehirler için Birleşik Uygulama Programı'nın (U4SSC) teknoloji ortağı oldu.

Akıllı şehirler paneli Haberi

Akıllı şehirler paneli

İnovasyon ve teknoloji odaklı uygulamalarıyla Barselona’nın akıllı şehre dönüşmesinde kritik rol üstlenen Barselona Şehir Konseyi CIO’su Manuel Sanroma’nın konuşmacı olduğu etkinlikte, Barselona’nın akıllı şehir olma süreci masaya yatırılırken, İstanbul’un akıllı şehre dönüşmesi için neler yapılabileceği tartışıldı.


TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen Akıllı Şehir etkinliğinde, Barselona Şehir Konseyi CIO’su Manuel Sanroma, Barselona’nın İstanbul’a yol gösterici niteliklere sahip olduğunun altını çizerek, teknolojinin ve şehrin birbirini tamamlaması gerektiğini belirtti.


Teknolojiyi İnsan Hayatını İyileştirmek için Kullanmalıyız


Teknoloji ve inovasyonun, şehir hizmetlerinde önemli bir iyileşme elde edilmesinin anahtarı olduğuna dikkat çeken Manuel Sanroma, “Hepimiz birbirimizden farklıyız; yüzlerimiz, inançlarımız, alışkanlıklarımız farklı; fakat başımız ağrıdığında aynı ilaç hepimize iyi geliyor. Şehirler de insanlar gibi. Hepsi birbirinden farklı, fakat her biri aynı anatomiye ve aynı sorunlara sahip. Bu...