16 / 04 / 2024

Akkuyu nükleer santral raporu

Akkuyu nükleer santral raporu

Akkuyu'da yapılacak nükleer santrale İlişkin 3 bin sayfalık Çevre Etki Değerlendirmesi (CED) raporu, Akkuyu NGS tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu. ..

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları devam ediyor! İşte son durum

Mersin'in Gülnar ilçesine yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İşte santral inşaatında son durum...

Akkuyu Nükleer Santral'in inşaatında vinç devrildi!

Mersin'in Gülnar ilçesi'ne bağlı Büyükeceli'de yapımı süren Akkuyu Nükleer Santral inşaat alanında iddiaya göre kule vinç devrildi. 

Akkuyu Nükleer Santrali'nde lisans iptal davası reddedildi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), Akkuyu Nükleer Santralı’na verdiği “elektrik üretim lisansı”nın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava, mahkeme tarafından reddedildi...

Nükleer santral inşaatı 14 bin kişilik istihdam sağlayacak!

Nükleer Sanayi Derneği Kurucu Üyesi Tuncer, nükleer santral projelerinin sadece inşaat sürecinde, reaktörlerin tasarımına bağlı olarak 12 ile 14 bin kişi istihdam sağlanabildiğini bildirdi.

Akkuyu Nükleer Santrali için ufuktaki Türk ortak CKK!

Akkuyu Nükleer Santrali için Rosatom ile Cengiz-Kolin-Kalyon (CKK) şirketleri arasındaki ortaklık görüşmelerinin yıl sonuna kadar belli aşamaya getirilmesi kararlaştırıldı.

Mersin Akkuyu Nükleer Santrali hakkındaki iddialar mecliste!

CHP Mersin Milletvekili Durmuş Fikri Sağlar, Mersin Akkuyu Nükleer Santrali projesi hakkındaki çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Sağlar sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Akkuyu Nükleer Santrali ortak görüşmeleri sürüyor!

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Akkuyu Nükleer Santrali için Rusya ile ortaklık görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, "Rusların Türk tarafında ortağa ihtiyaçları var, şartları görüşüyoruz." dedi.

Akkuyu Nükleer Santral projesi hızlanacak!

Türkiye ile Rusya arasında 23. Dünya Enerji Kongresi’nde ele alınan bir başka önemli konu Akkuyu Nükleer Santrali oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3. nükleer santral projesi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile Akkuyu nükleer santral anlaşması yaptık. Japonya ile de Karadeniz kıyısında bir anlaşma yaptık. Şimdi de üçüncü nükleer santral projesini hayata geçirmenin arayışı içindeyiz" dedi.

Sinop'a yapılacak nükleer santral, 8 milyar dolarlık iş fırsatı sunacak!

Sinop'ta yapılacak Türkiye'nin ikinci nükleer santral projesinde yerli sanayiciyi 8 milyar dolarlık iş fırsatı bekliyor.

Akkuyu Nükleer Santrali’ne karşı 30 bin dilekçe!

Akkuyu Nükleer Santrali’nin işaretlenmemesini isteyen nükleer karşıtları, Mersin Çevre ve Doğa Derneği öncülüğünde topladıkları imzalı 30 bin dilekçeyle Büyükşehir Meclis Üyelerine seslendi.

Çin’den İngiltere’ye nükleer santral çağrısı!

İngiltere’nin güneyinde Hinkley Burnu’nda inşa edilmesi planlanan nükleer santral projesinin yatırımcılarından Çin’in İngiltere Büyükelçisi Liu Xiaoming projenin bir an evvel onaylanması için İngiliz Hükümetine çağrıda bulundu.

Türk Akımı ve Akkuyu Nükleer Santrali projeleri yarın görüşülecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yarın gerçekleştirecekleri görüşmede, Türk Akımı boru hattı ve Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projelerini görüşecek.

Akkuyu nükleer santral raporu Haberi

Akkuyu nükleer santral raporu



Akkuyu'da yapılacak nükleer santrale İlişkin 3 bin sayfalık Çevre Etki Değerlendirmesi (CED) raporu, Akkuyu NGS tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu. 


AKKUYU NGS Elektrik Üretim AŞ, Rusya tarafından Mersin'e yapılacak Türkiye'nin ilk nükleer santraline dair 'Çevresel Etki Değerlendirmesi' (ÇED) raporunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sundu. Türkiye ile Rusya arasında sağlanan mutabakat kapsamında Rusya, dört üniteden oluşacak toplam 4.800 MW kurulu güce sahip olacak santrali 20 milyar dolarlık yatırımla yapacak. ÇED raporu, nükleer santral inşaatına başlanması açısından en kritik adımlardan biri olarak kabul ediliyor. Yaklaşık 3 bin sayfadan oluşan raporun, projenin tanım amacı ile proje için seçilen yerin konumundan başlayarak, projenin sosyal/ekonomik boyutları, fiziksel, biyolojik çevrenin özellikleri, doğal kaynakların kullanımı ve sosyo-ekonomik çevrenin özellikleri gibi konuları içeriyor. 



Karar üç ay içinde alınacak...