26 / 04 / 2024

akkuyu revize çed raporu

akkuyu revize çed raporu

Mersin'in Gülnar İlçesi Büyükeceli Beldesi'ne yapılacak Akkuyu Nükleer Santral için Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş., revize edilen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sundu...

Hizan Hidrolektrik Santrali Revize Projesi'nin ÇED toplantısı 17 Mart'ta!

Bitlis İli, Hizan İlçesi'nde yapılması planlanan Hizan Hidrolektrik Santrali Revize Projesi'nin ÇED toplantısı 17 Mart günü saat 10:00'da gerçekleşecek.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ÇED raporuna onay!

Mersin Gülnar'da kurulması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ÇED raporuna itiraz edilmişti. ÇED raporunun kurallara uygun olduğu gerekçesiyle itiraz iptal edildi.

Aytuğ Atıcı'dan Akkuyu Nükleer Santrali açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararının iptali için bilirkişi heyeti Akkuyu Nükleer Santrali'nde inceleme yaptı. CHP milletvekili Aytuğ Atıcı incelemeyi anlattı.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde son durum!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali ÇED Raporları ‘sahte imza’ soruşturmasında ifadeler alındı ancak Bakanlık hâlâ ÇED Raporlarının asıl kopyalarını mahkemeye iletmedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatı ne zaman başlayacak?

Albayrak, “Akkuyu Nükleer Santrali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ÇED olumlu kararı ve EPDK’dan 3 yıl süreli önlisans alınmış olup imar planı çalışmaları tamamlandığında inşaat faaliyetleri başlayacak” dedi.

Çekerek Regülatörü ve HES Beton Santrali için ÇED toplantısı yapılacak!

Yozgat Çekerek ve Tokat Zile'de bulunan Çekerek Regülatörü ve HES Beton Santrali ve Yıkama-Eleme Tesisi Revize projesinin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı yapılacak.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin ÇED raporu yok mu?

Çevrecilerin doğa tahribatına neden olacağı gerekçesiyle yoğun tepkisine neden olan Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaat yapımına ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı.

Bakan Alaboyun: Akkuyu Nükleer Santrali'nde sorun yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun, 'Akkuyu ile herhangi bir sorunumuz yok. ÇED raporu alındı, liman inşaatı devam ediyor, lojmanların inşaatı da devam edecek' dedi.

Taner Yıldız Akkuyu Nükleer'in ÇED raporu hakkında açıklama yaptı!

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA), Akkuyu nükleer santrali için hazırladığı raporun, bakanlık tarafından ÇED raporu ile ilgili mahkemeye verilmediği iddiaları üzerine Yıldız, "Bu rapor bir denetim raporu değildir. " dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatı hızlanıyor!

Akkuyu Nükleer Santrali için 2011'de verilen 3 bin sayfalık ÇED raporu onaylandı. Bakan İdris Güllüce, onay sonrasında inşaat sürecinin hızlanacağını açıkladı.

Akkuyu Nükleer Santrali ÇED raporunda sahte imza iddiası!

Uzun bir çalışmanın ardından Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) onayı alan Mersin Akkuyu Nükleer Santrali, asılsız bir iddia ile yeniden gündeme geldi...

İdris Güllüce'den Akkuyu ÇED Raporu açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Akkuyu Nükleer Santrali ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) Raporu’nda sahte imza iddialarıyla ilgili, “Bunlar lüzumsuzlukla iştigaldir. Böyle parazit haberlerle, kafa bulandırmayla bir yere varılacağı da yok." de

Mühendislik firmasından Akkuyu açıklaması!

12 Ocak tarihinde Hürriyet ve gazetelerde yayınlanan Nükleer Raporunda sahte İmza İddiassı başlıklı habe riçin Dokay ÇED mühendislik firmasından bir basın açıklaması geldi. İşte Mühendislik firmasından Akkuyu açıklaması!...

akkuyu revize çed raporu Haberi

akkuyu revize çed raporu


Mersin'in Gülnar İlçesi Büyükeceli Beldesi'ne yapılacak Akkuyu Nükleer Santral için Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş., revize edilen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sundu. Çevre Bakanlığı'nın, komisyon ile yapacağı değerlendirmenin ardından ÇED raporuna ilişkin karar vermesi bekleniyor.


Türkiye 'nin ilk nükleer santraline ilişkin ÇED raporu, Akkuyu NGS A.Ş. tarafından 9 Temmuz 2013 tarihinde Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu. Bakanlık 3 bin sayfanın üzerindeki raporu 'Şekil ve içerik' yönünden eksik bulduğu gerekçesiyle 15 Temmuz 2013'te şirkete iade etmişti. Bunun üzerine kamu kurum ve kuruluşları ile üniversitelerden oluşan komisyon üyelerinden gelen görüş ve öneriler doğrultusunda ÇED raporunu revize eden şirket, raporu ikinci kez bakanlığa sundu.


Akkuyu NGS A.Ş.'den yapılan yazılı açıklamada, geçen ekim ayında ÇED raporuna ilişkin 1'inci İnceleme Değerlendirme...