25 / 04 / 2024

AKM neresi

AKM neresi

AKM nedir? AKM özellikleri ve tarihçesi nedir? Merak ediyorsanız, yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

AKM 2021'in ilk yarısında tamamlanacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, yapımı şu anda devam eden AKM inşaatının 2021 yılının ilk yarısında tamamlanacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni AKM'nin açılış tarihini açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "AKM'yle ilgili 2021'in altıncı ayının sonuna kadar yetiştirme hedefi var." dedi.

Yeni AKM inşaatının yüzde 70'i tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Şubat 2019'da temeli atılan AKM binasının inşaatı hız kesmeden devam ediyor...

Yeni AKM'nin inşaatında son durum ne?

Taksim'de temeli 10 Şubat 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan yeni Atatürk Kültür Merkezi (AKM) binası yükseliyor. Hummalı bir çalışmanın yürütüldüğü 95 bin 596 metrekare kapalı alanı olan AKM'nin inşaatında sona geliniyor...

Ekrem İmamoğlu'ndan AKM açıklaması!

İGDAŞ Taksim Şebeke Şefliği’ni işaret ederek ‘AKM’nin orta yerinde çürük diş gibi duruyor’ diyen Kültür Bakanı Ersoy, yapının kaldırılmasını söylemişti. Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin açıklama yaptı.

AKM'nin yıkılıp yeniden yapılması 1.3 milyon TL'ye mal olacak!

Cumhuriyet dönemi mimarisinin simge yapılarından olan İstanbul Beyoğlu’ndaki Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yıkılıp yeniden yapılmasının faturası ortaya çıktı. Yapılan son ihaleyle birlikte AKM'nin yıkılıp yeniden yapılmasının faturası, 1 milyar 262 milyon 959 bin 280 TL oldu.

Yeni AKM inşaatının yüzde 57'si tamamlandı!

Taksim'de yapımı hızla süren Yeni Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) inşaatında sona gelindi. Merkezin 2021 yılının sonunda hizmete açılması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim Camisi ile AKM'de incelemeler yaptı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, inşaatı hız kesmeden devam eden Taksim Camisi ile Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) incelemeler yaptı.

Yeni AKM'nin inşaatı yıl sonuna kadar bitecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Atatürk Kültür Merkezinin (AKM) inşaatını yıl sonuna kadar bitireceklerini, AKM'nin dünyanın sayılı kültür merkezlerindeki gibi içerisinde konsept birimin bulunduğunu ve yüksek teknolojideki sahnesi olan bir merkez olacağını söyledi.

Ankara'daki AKM yerleşkesine TÜBİTAK Bilim Merkezi inşa edilecek!

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı yaptığı açıklamada Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Merkezi binasnın millet bahçesinin devamı olacak şekilde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yerleşkesi'ne yapılacağını söyledi.

Coşkun Sabah: Servetimi söylemek zorunda kaldım, bunun neresi yanlış?

“Parası olmayan beni anlamaz” sözleri tepkilere neden Coşkun Sabah, "Servetimi söylemek zorunda kaldım. ‘3-4 aylık birikimim var’ dedim, bunun neresi yanlış?" dedi...

AKM Millet Bahçesi yıl sonunda açılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, inşaatı süren Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi'nin yıl sonunda tamamlanacağını açıkladı. Millet bahçesi alanında inceleme yapan Kurum, millet bahçesine ilişkin bilgileri aktardı...

Yeni AKM'nin inşaatı yıl sonunda tamamlanacak! 

Taksim'in simge yapılarından olan AKM'nin küre şeklindeki tasarımı ile en dikkat çeken noktası olan oditoryumdaki çelik konstrüksiyon tamamlandı. AKM'nin inşaatının 24 Aralık 2020'de tamamlanması hedefleniyor...

AKM neresi Haberi

AKM neresi

AKM nedir?

AKM'nin açılımı Atatürk Kültür Merkezi olarak karşımıza çıkıyor. Atatürk Kültür Merkezi, İstanbul Taksim'de bulunuyor. AKM kapsamında  opera, bale, tiyatro, konser ve kongre alanları, sergi salonu ve sinema salonu yer alıyor.


1969 yılında yapılan AKM, dünyanın dördüncü büyük sanat merkezi olma özelliğine sahip.


AKM 'nin özellikleri

Atatürk Kültür Merkezi'nde 1300 kişilik büyük salon, 500 kişilik konser salonu, 200 kişilik tiyatro salonu ve 250 kişilik sinema salonu bulunuyor.


İstanbul Devlet Tiyatrosu, Opera ve Balesi, Devlet Senfoni Orkestrası'nın daimi sahnesi olarak hizmet veren AKM'nin üst katlarında ise büyük bir sergi salonu bulunuyor.


AKM tarihi

İlk olarak "İstanbul Kültür Sarayı" olarak inşa edilen yapının projesi, Mimar Feridun Kip ile mimar Rüknettin Güney tarafından çizildi. 


29 Mayıs 1946

AKM ne zaman yapıldı?

Yapının temeli 29 Mayıs 1946 tarihinde atıldı. Ancak yetersiz ödenek...