19 / 04 / 2024

aksa enerji üretim aş

aksa enerji üretim aş

Aksa Enerji Üretim A.Ş, 2010 yılında halka arz işlemlerinin vergi inceleme işlemleri neticesinde Kurumlar Vergisi olarak 3 bin TL ve Katma Değer Vergisi olarak 750 bin TL vergi cezası ödeyecek...

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.

Vencut Enerji Üretim Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vencut Enerji Üretim Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de Burak Bıyıklı tarafından kuruldu.

Green Days Enerji Üretim İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Green Days Enerji Üretim İnşaat Anonim Şirketi Pendik'te Emin Demir, Bülent Özgür Kılıç ve Reşat Alp Başar ortaklığında kuruldu.

Vega Hereko Enerji Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kömürcüoda Şubesi açıldı!

Vega Hereko Enerji Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kömürcüoda Şubesi bugün Şile'de 1 milyon 800 bin TL sermaye bedeli ile Erdoğan Göğen ve Osman Özenç ortaklığında açıldı.

Prb Solar Enerji Üretim Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Prb Solar Enerji Üretim Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Ali Oyanık, Caner Yenersoy ve Serap Domaç ortaklığında kuruldu.

7c Basalıa Tr Atık Yönetimi Kimya Maden Ve Enerji Üretim Anonim Şirketi kuruldu!

7c Basalıa Tr Atık Yönetimi Kimya Maden Ve Enerji Üretim Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Başal ve Necdet Ergün ortaklığında kuruldu.

Era Proliz Yenilenebilir Enerji Üretim Anonim Şirketi kuruldu!

Era Proliz Yenilenebilir Enerji Üretim Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Cengiz Özdemir, Cengiz Esmen ve Fatıma Zehra Çalışkan ortaklığında kuruldu. 

Yayla Enerji'nin Sincan'daki arazisinin imar planı askı süreci tamam!

Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Ticaret'in Ankara Sincan'daki arazisinin imar planı değişikliği askıya çıkarıldı ve askı süreci tamamlandı...

Sun İstanbul İnşaat Petrol ve Enerji Üretim Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sun İstanbul İnşaat Petrol ve Enerji Üretim Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmad Yazdanparast ve Farokh Foghanishemreni tarafından kuruldu.

Science Enerji Üretim Ve Akıllı Şehir Sistemleri Anonim Şirketi kuruldu!

Science Enerji Üretim Ve Akıllı Şehir Sistemleri Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Kadir Turan tarafından kuruldu. 

Gökmen Yenilenebilir Enerji Üretim Anonim Şirketi kuruldu!

Gökmen Yenilenebilir Enerji Üretim Anonim Şirketi bugün Maltepe’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kadir Gökkaya tarafından kuruldu.

Hg Yenilenebilir Enerji Üretim Limited Şirketi kuruldu!

Hg Yenilenebilir Enerji Üretim Limited Şirketi bugün Maltepe’de 10 bin TL sermaye bedeli ile Tunahan Kılıç ve Kadir Gökkaya ortaklığında kuruldu.

Ankara Nallıhan'da enerji üretim alanı özelleştiriliyor!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Ankara ili, Nallıhan ilçesi, Çayırhan mevkiinde bulunan Elektrik Üretim A.Ş.ye ait Kömür Rezerv Alanı ile Enerji Üretim Alanını özelleştiriyor.

aksa enerji üretim aş Haberi

aksa enerji üretim aş


Aksa Enerji tarafından yapılan açıklama şöyle:


2010 mali yılı için Şirketimiz bünyesinde yapılan Halka Arz işlemlerinin sınırlı vergi incelemesi neticesinde, Halka arz faaliyetlerimizi kapsayan Kurumlar Vergisi ve Katma Değer Vergisi konularında vergi cezaları talep edilmiştir.


Vergi Denetim Kurulu İstanbul Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı ile Kurumlar Vergisi 3,000 TL (üç bin TL), Katma Değer Vergisi ise 750,000 TL (yedi yüz elli bin TL) olarak uzlaşılmıştır. 


Bilgilerinize saygılarımızla...