24 / 04 / 2024

Al Wakrah Stadyumu

Al Wakrah Stadyumu

2022 FIFA Dünya Kupası için Zaha Hadid ve Patrik Schumacher tarafından tasarlanan Katar Al Wakrah Stadyumu açıldı. Stadyum ünlü mimar Zaha Hadid tarafından tasarlandı. 

Adana 5 Ocak Stadyumu'nun yerine millet bahçesi mi yapılacak?

Adana şehir merkezinde konumlanan ve 1938'de hizmete alınan stadyum 5 Ocak Stadyumu'nun yerine AVM inşa edilmesi veya çok katlı yapılaşmalar için uygun hale getirilmesi tartışmalara neden oldu. Bu alanda AVM yapılması ve alanın yapılaşmaya açılması engellendi. Peki stadyumun yerine ne yapılacak?

200 milyon liralık Hatay Stadyumu tamamlanıyor!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, bölgede bulunan milletvekilleriyle beraber inşaat çalışmaları devam eden Hatay Stadyumu'nda incelemelerde bulundu.

Gaziosmanpaşa şehir stadyumu göz kamaştıracak!

5.000 kişilik tribünü, 1.000 araçlık otoparkı ve kapalı pazar alanıyla Gaziosmanpaşa'nın çehresini değiştirmeye hazırlanan Gaziosmanpaşa Şehir Stadyumu’nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Katar Al Wakrah Stadyumu açıldı! 

2022 FIFA Dünya Kupası için Zaha Hadid ve Patrik Schumacher tarafından tasarlanan Katar Al Wakrah Stadyumu açıldı. Stadyum ünlü mimar Zaha Hadid tarafından tasarlandı. 

Elazığ Atatürk Stadyumu’nda yıkım başladı!

Yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilen Elazığ Atatürk Stadyumu’nda yıkım çalışmalarına başlandı. Elazığspor’un ikinci yarıdaki maçlarını Elazığ dışındaki şehirlerde oynayacağı açıklandı. 

19 Mayıs Stadyumu'nun yıkımında son aşamaya gelindi!

Başkent’e yapılacak yeni stat için yıkımına başlanan Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda yıkım çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Eski Sakarya Atatürk Stadyumu'nda yıkım başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, eski Sakarya Atatürk Stadyumu’nun ‘Millet Bahçesi’ yapılacağı müjdesini vermesi sonrasında statta yıkım çalışmaları hızla başladı. 

Samsun eski 19 Mayıs Stadyumu'nda yıkım başladı!

Samsun'da Millet Bahçesi yapılması planlanan eski 19 Mayıs Stadyumu'nda yıkım çalışmaları başladı.

Tevfik Sırrı Gür Stadyumu Millet Bahçesi olacak!

Mersin'de 1951'den 2014 yılına kadar hizmet veren tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun yıkım çalışmaları başladı. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu Millet Bahçesi olacak.

Eskişehir Millet Bahçesi için yıkım çalışmaları devam ediyor!

Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda yıkım çalışmalarına devam ediliyor. Yıkılan stadın yerine Millet Bahçesi yapılacak..

Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda yıkım başladı!

Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nun yıkımına başlandı.Yıkım çalışmaları ve hafriyatın kaldırılması 3-4 ay sürecek.

Mardan Stadı ve personel lojmanlarına alıcı çıkmadı!

2010 yılında Dünyanın En Lüks Oteli seçilen Mardan Palace Hotel'e ait Mardan Stadyumu'na alıcı çıkmadı. 

Büyükçekmece Şenol Güneş Stadyumu gün sayıyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatlarıyla eski tribünü yıkılan, yerine yeni ve modern tribün yapımı çalışmalarına başlanan Tepecik Şenol Güneş Stadyumu’nda sona gelindi.

Al Wakrah Stadyumu Haberi

Al Wakrah Stadyumu

FIFA 2022 Dünya Kupası sırasında maçlara ev sahipliği yapacak sekiz stadyumdan biri olan 40 bin kişilik Katar Al Wakrah Stadyumu açıldı. Stadyumda ilk oynanan maç, Al Duhail ve Al Sadd arasında gerçekleşen kupa finali oldu. 

Arap basınında yer alan habere göre; Zaha Hadid Architects stadyum projesinde mühendis Schlaich Bergermann Partner ile birlikte çalıştı. Yapı, Katar'daki ilk klimalı stadyum olma özelliğini...