26 / 04 / 2024

ali ihsan arol

ali ihsan arol

Dünya rezervinin yüzde 20'si Türkiye'de bulunan ve inşaattan sondaja, kozmetikten tekstile kadar farklı sektörlerdeki bine yakın üründe kullanılan ve bir çeşit kil olan bentonit madeni, yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor...

Ali İhsan Kamanlı kimdir? Ali İhsan Kamanlı ne iş yapmaktadır?

Ali İhsan Kamanlı kimdir? Ali İhsan Kamanlı'ın eğitim durumu nedir? Ali İhsan Kamanlı kariyeri ve eğitim durumu nedir? Ali İhsan Kamanlı'ın kim olduğu ve Ali İhsan Kamanlı'ın hangi alanlarda görevler aldığı ve detaylar...

Ali İhsan Yavuz'dan tarihi kentsel dönüşüm çağrısı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz yaptığı açıklamada Sakarya için bu saatten yapılacak en önemli işin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Ali İhsan Sılkım Kimdir?

Ahlatçı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Sılkım kimdir? Ali İhsan Sılkım daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Ali İhsan Sılkım'ın biyografisi..

Ali İhsan Yavuz: Kanal İstanbul'un yapımı hızlandırıldı!

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ağrı'ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz Kanal İstanbul Projesi'nin tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde yapımının hızlandırıldığını söyledi.

Ali İhsan Yavuz: Devletimiz Malatya, Van ve Elazığ depremlerinde de konut yaptı ve teslim etti!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, "İzmir'den önceki depremlerde de devletimiz, o şefkatli yönünü ortaya koydu, Malatya, Van ve Elazığ'da konut yaptı ve teslim etti" dedi.

Ali İhsan Su: Şırnak'ı yeniden inşa edeceğiz!

Şırnak Valisi Su, "Şırnak'ı yeniden inşa edeceğiz. Yapacağımız 6 bin konutun yanı sıra konutların yapıldığı alanlarda taziye evleri, alışveriş merkezi, gençlik merkezleri, park ve bahçeler olacak." dedi.

Denizli'de Ocak ayında 873 konut el değiştirdi!

TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali ihsan Yücedağ tarafından 2016 yılı Ocak ayı Konut Satış İstatistikleri çerçevesinde verilen bilgiye göre, 2016 yılı Ocak ayında; Denizli'de 459 ilk satış, 414 ikinci el satış olmak üzere 873 konut el değiştirdi.

Ali İhsan Girgiç: İnşaat sektörü ekonomiyi hareketlendiriyor!

Müteahhitler Derneği Başkanı Ali İhsan Girgiç, inşaat sektörünün ekonomiyi hareketlendiren en önemli sektörlerden biri olduğunu söyledi. Girgiç, inşaat sektöründeki dinamizmin, hareketliliğin, o bölgenin ekonomisine hareket getirdiğini ifade etti.

Ali İhsan Su kimdir?

Düzce Valisi Ali İhsan Su kimdir? Düzce Valisi Ali İhsan Su, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Ali İhsan Su, ne zamandan beri vali olarak hizmet veriyor? İşte Ali İhsan Su...

Ali İhsan Ülker: Uçuk projelerim var!

İzmir metropolünün gözde ilçelerinden Balçova'da bir dönem belediye başkanlığı yapan Ali İhsan Ülker 5 yıllık sürenin projeleri için yetmediğini, yarım kalan hayallerini gerçekleştirmek için ikinci dönemde görev almak istediğini söyledi.

Eskişehir OSB yeni yatırımlarla bölgenin cazibe merkezi olacak!

OSB Müdürü Ali ihsan Karamanlı, Eskişehir OSB olarak, 2013 yılında 1 milyon metrekareye yakın alanın altyapısını hazırladıklarını belirtti. Karamanlı, bu yatırımlarla bölgenin cazibe merkezi olmasını hedeflediklerinin altını çizdi...

Vekon'un Ticari Koordinatörü Ali İhsan Sağlamkaya: İşçi sağlığı ve verimlik için yaşam alanları önemli!

İstanbul Esenyurt'ta bir alışveriş merkezi inşaatının şantiyesinde işçilerin yatakhane olarak kullandığı çadırlarda çıkan yangından sonra gözler, inşaatta çalışan işçilerin kaldıkları yaşam alanlarına çevrildi.

Ali İhsan Sayılır: Hasar gören okulların onarımına başlandı!

Van Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır,  "Depremde yıkılan 1 köy okulumuz oldu, hasar gören 145 okulumuzun, 14 Kasımda başlayacak eğitime yetiştirilmesi için onarım çalışmalarına başlandı" dedi

ali ihsan arol Haberi

ali ihsan arol


Bentonitle ilgili Almanlar Ordu-Fatsa'daki, ABD'liler Edirne Enez'deki rezervleri işletirken, İtalyan şirketlerinin de Türkiye'deki satın almalarla ilgilendikleri öğrenildi.


DÜNYA REZERVİNİN YÜZDE 20'SİNE SAHİBİZ


Yaklaşık 300 milyon tonla dünya rezervinin yüzde 20'si Türkiye'de bulunan söz konusu maden, özellikle Tokat, Edirne, Çankırı, Ordu, Giresun ve Konya'daki rezervlerden çıkarılarak ihraç ediliyor. Kedi kumu olarak da kullanılan ve bir çeşit kil olan bentonitten, ilaç, kağıt, lastik sanayinde dolgu maddesi, çimento ve seramik sanayinde ise katkı maddesi olarak yararlanılıyor.


Bentonit, yemeklik sıvı yağların ağartılması, şarap ve meyve sularının berraklaştırılması, sondaj, kozmetik, boya, tekstil, döküm ve inşaat alanlarında da yaygın kullanılıyor.


İTALYANLAR DA GİRİŞİMLERE BAŞLADI


Türkiye dışında ABD, Rusya, İngiltere, Yunanistan, Almanya, Japonya, İtalya ve İspanya, önemli rezervlere sahip diğer ülkeler olurken, özellikle ABD, İngiltere, Almanya ve Japonya madeni çıkartmak kadar...