18 / 04 / 2024

ali sami yen\'in yerine ne yapılacak

ali sami yen\'in yerine ne yapılacak

Seyrantepe ihalesi Eren Talu-Alke Ortak Girişim Grubu'na verilirken şimdi Ali Sami Yen'in yerinin ne olacağı tartışılıyor. Mimar Eren Talu, "iddialı bir proje" dedi ve şu bilgileri verdi.

Ali Sami Yen Otel projesi iptal mi edildi?

Ali Sami Yen Stadyumu'nun yer aldığı alanda bugün; 5 yıldızlı otel, ofis ve rezidansların yer aldığı bir proje bulunuyor. Eskiden stadyum burada bulunurken; yan tarafında da bir Galatasaray Store mağazası mevcuttu. Buraya da Ali Sami Yen Oteli projesi yapılmıştı. Peki projede son durum ne?

İşte Ali Sami Yen Spor Kompleksi The Venue projesi!

Dursun Özbek, Ali Sami Yen Spor Kompleksi The Venue hakkında açıklamalarda bulundu. Özbek, " Projenin bütününde müze, müze ile birlikte de stat turu uygulamaları var. Aslantepe'deki yerimiz farklı bir mekan haline gelecek." dedi.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde basketbol salonu inşa edilecek!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Ali Sami Yen Spor Kompleksi içinde yapılması düşünülen basketbol salonu projesine Mart ayı içinde start vererek temel atmayı planlıyor. Proje 2 yıl içerisinde bitirilecek.

Ali Sami Yen Stadyumu'nun satış bilmecesi!

Sayıştay’ın raporuna göre, Ali Sami Yen Stadyumu’nun satışından doğan 132 milyon TL, Spor Genel Müdürlüğü kayıtlarında görülmüyor.

Mecidiyeköy Galatasaray Oteli’nin inşaatında son durum ne?

Sarı-Kırmızılı kulübün eski Ali Sami Yen Stadı'nın yanında yükselen binasının kabası biteli 3 aya yakın süre geçmesine karşın inşaatta ilerleme olmaması camiada merak uyandırıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Galatasaray için salon talimatı!

Eurocup şampiyonu Galatasaray Odeabank'ı konuk eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’nın yanında inşa edilecek spor salonunun kapasitesinin en az 15 bin olması gerektiğini söyledi.

Ali Sami Yen Oteli'nin inşaatında sona gelindi!

G.Saray Başkanı Dursun Özbek'in "Zararı aşağıya çekmek için bazı aksiyon planları hazırladık" cümlesinin perde arkası aralandı. Kulübün yol haritası kapsamında Ali Sami Yen Oteli, Florya ve Riva arazilerinin de planı yapıldı.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ne yapılacak spor salonu için yetki alındı!

Galatasaray Kulübü'nün ekim ayı olağan divan kurulu toplantısı yapıldı. Dursun Özbek, Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ne yapmayı planladıkları spor salonuyla ilgili yetki belgesini aldıklarını aktardı.

GS yönetimi, Ali Sami Yen Oteli ve Riva projelerini hayata geçirecek!

Son 3 sezon zararı şu an 106 milyon Euro olan Galatasaray'da yönetim; Ali Sami Yen Oteli, Riva projelerini hayata geçirmeyi planlıyor.

1943 yılında Ali Sami Yen Stadı'nın temeli atılmış!

1943 yılında Mecidiyeköy'de eski Likör Fabrikası'nın yanında inşa edilecek Ali Sami Yen Stadı'nın temeli atılmış. İstanbul Valisi Lütfi Kırdar'ın riyaseti ile temel atma töreni gerçekleştirilmiş.

1999 yılında Ali Sami Yen projesi mutlaka gerçekleşecek!

1999 yılında eski Galatasaray Başkanı Faruk Süren, Ali Sami Yen projesinin mutlaka gerçekleşeceğini söylemiş. Borç çıkmazında olan Galatasaray, aynı yıl Florya'da 3.5 milyon dolar yatırım yapmış.

1998 yılında Ali Sami Yen Stadı dev bir kompleks olacak!

1998 yılında Ali Sami Yen Stadı, Şişli Belediyesi inşaat ruhsatı verdiğinde dev alışveriş ve spor kompleksi olacakmış. 100 milyon dolara mal olacak yatırımın finansmanını sağlamak için kulüp halka açılacakmış.

2006 yılında Galatasaray'a 150 milyon Euro'luk stad!

2006 yılında TOKİ, Seyrantepe'ye 150 milyon Euro yatırımla üstü açılıp kapanan bir stad yapacakmış. TOKİ bu yatırımın karşılığında ise Ali Sami Yen'in bulunduğu arsaya İstanbul'un yeni simgesini yapacakmış.

ali sami yen\'in yerine ne yapılacak Haberi

ali sami yen\'in yerine ne yapılacak

 


Eren Talu, Ali Sami Yen'in yerine çok iddialı bir proje yapacaklarını söyleyerek, proje hakkında şu bilgileri verdi: "Meslek hayatımın başından beri istediğim yüksek bina, rezidans projesini burada hayata geçireceğim. Stadyumu mimar olarak gerçekleştiremedik, ama bunun mimarı da ben olacağım. Dünyada bilinen, marka haline gelmiş, Türkiye'nin tanıtımına da katkı sağlayacak bir bina olması için elimden geleni yapacağım. Üstü rezidans, altı alışveriş merkezi olacak. Tek bir kule şeklinde tasarladım. Orada emsal 2.5. 85 bin metrekarelik bir alan var. 50 katlı bir bina yapmayı planlıyorum."


İhalenin ilk aşaması Seyrantepe Stadyumu olarak görülse de hasılatta aslanpayı Mecidiyeköy'deki Ali Sami Yen Stadyumu'nun üzerine yapılacak projeden gelecek. Merkeziliği nedeniyle çok değerli olacağı tahmin edilen bu projede rezidans, ofis ve alışveriş merkezi olacak....