29 / 03 / 2024

Aliağa master planı

Aliağa master planı

ALTO Başkanı Ömer Ertürk, Aliğa için acil olarak ulaşım master planına ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

Antalyalı iş insanlarından deprem master planı çağrısı!

Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Osman Sert, Antalya’nın bir afet şehri olmasını istemediklerine dikkat çekti, Deprem Master Planı’nın mutlaka konuşulması gerektiğini belirtti. 

İzmir Aliağa'da yapılacak liman antik kenti yok edecek!

İzmir Aliağa’da yeni yapılacak liman için Kyme antik kenti belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı liman için hazırlanan imar planına yıl sonunda onay verdi. Proje kapsamında 88 bin metrekarelik dolgu yapılacak. Arkeolojik niteliği 1. dereceden 3. dereceye düşürülen antik kentin önemli bir bölümü

Aliağa için ulaşım master planı şart!

ALTO Başkanı Ömer Ertürk, Aliğa için acil olarak ulaşım master planına ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

Ege Üniversitesi için Yerleşke Master Planı hazırlanıyor!

Ege Üniversitesi için, "Yerleşke Master Planı" hazırlanmaya başlandı. Ege Üniversitesi Kampüs Master Planı ile ilgili üniversiteden açıklama yapıldı. 

İzmir Aliağa Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

İzmir Aliağa Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, imar planı başta olmak üzere 32 madde karara bağlandı.

Aliağa Belediye Meclisi'nin gündeminde imar var!

İzmir Aliağa Belediyesi'nin Eylül ayı olağan meclisi yarın saat 18:00'da gerçekleşecek. Toplantıda, Aliağa İlçesi'nin imar planı karara bağlanacak.

Antalya'nın ulaşım master planında sona gelindi!

Antalya'nın 19 ilçesi için hazırlanan ulaşım master planında son aşamaya gelindi. Plan için ön izinlerin alındığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ulaşımın anayasası olacağını söyledi.

Menderes Türel’den Bisiklet Yolu Master Planı müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türe yaptığı açıklamada kent merkezinde birbiriyle bağlantılı, kesintisiz bisiklet yolları oluşturmak üzere bir master planı hazırlığında olduklarını söyledi.

İzmir'in deprem master planı güncellenmeli!

Doğal Afetlerde Kadınlar Çalıştayı'nda İzmir'in afet planı ile ilgili üç önemli adım için değerlendirmeler yapıldı. İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, 18 yıl önce hazırlanan İzmir'in deprem master planının bir an önce güncellenmesi çağrısında bulundu.

Aliağa Çaltılıdere'ye 1/1000'lik imar planı müjdesi!

Aliağa’nın Çaltılıdere'de 1/1000’lik plan Aliağa belediyesi tarafından hazırlandı. Ve hazırlanan plan çok yakında hayata geçirilecek.

İzmir Aliağa Demiryolu-Banliyö imar planı değişikliği askıda!

İzmir Aliağa-Bergama Demiryolu Projesi sınırlarında kalan alanda Demiryolu-Banliyö amaçlı 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Deniz Atabay: Her bölgenin master planı olmalı!

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Her bölgenin master planı olmalı. Turizm doğa çevre ve güzle binalar demek. Doğaya katletmeyecek onu geri plana itecek yapılaşmanın olmaması demek." dedi.

Aydın Turizm Master Planı tanıtıldı!

Eko turizm olarak bilinen doğa turizminin geliştirilmesi amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan Aydın İli Tabiat Turizm Master Planı düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı.

Aliağa master planı Haberi

Aliağa master planı

Türkiye'de bulunan demir çelik imalatının yaklaşık 3'te 1'inin yapıldığı, ülkede yer alan gemi söküm tesislerinin olduğu, termik santral ve rüzgar enerjisi santrallerinde, 60 milyon ton elleçleme kapasitesi olan liman kenti Aliağa'da, ulaşımda 40 yıl önce yapılan planlama kullanılıyor. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; mevcut ulaşım aksının Aliağa'ya yetmediğini iddia eden Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ertürk, "Aliağa'nın büyümesinin önündeki engelleri kaldırın. Kapasitemizi 4- 5 kat artırabilmek için ulaşım altyapısına ihtiyacımız var" açıklamasında bulundu.

KAPASİTEMİZ ARTTI

Aliağa'da 1960'ların sonuna doğru sanayi planlamasına girildiğini ve 1980 yılından bu yana iyice yapılandırıldığını sözlerine ekleyen Ömer Ertürk, limanların devreye girmesiyle planların revize edilmediğini ifade etti. 1970 yıllarda planlanan şehrin 2019'da aynı planla yönetilemeyeceğini belirten Ertürk, "İlçemizde kapasite artışı var. Yeni konteyner sahaları...