25 / 04 / 2024

alisami yen imar planı

alisami yen imar planı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Seyrantepe ve Ali Sami Yen planlarına ilişkin yapılan itirazlarla ilgili komisyon raporlarını görüştü.

İmar barışı başvuruları 4 ay uzatılsın!

Yeniden İnşa Derneği (YENİDER) Genel Başkanı Eşref Küçükateş, imar barışı başvuruları ve ödeme süresinin 4 ay uzatılması gerektiğini söyledi. Küçükateş, uygulamada vatandaşlara kolaylık için taksitlendirme sisteminin getirilmesi gerektiğini belirtti.

Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi durduruldu!

Mecidiyeköy’deki eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerinde yükselen Torun Center projesinin imar planlarının yürütmesi durduruldu.

Sarıçam'da yeni imar yolları açılıyor!

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, gelişen ve her geçen gün biraz da büyüyen ilçelerinde imar planına uygun belirlenen yerlerde yeni imar yol açma çalışmalarına ara verilmeden devam edildiğini söyledi.

Ankara Uzay Havacılık OSB'nin imar planı hazırlanıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,8 büyüdüğünü, bu oranla ülkenin dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olduğunu söyledi. Özlü, Ankara'nın kamulaştırma ve imar planı çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Muş'un imar planı büyüyen bir sorun!

Muş'un en büyük sorunlarından biri olarak gösterilen imar planı her yıl giderek büyüyen bir sorun haline gelmektedir. Bu duruma bir o kadar da sorumlu olan kesim müteahhitler ve kooperatifteçiler.

Bilal Uludağ: Yeni imar yolları açıyoruz!

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, gelişen ve her geçen gün biraz da büyüyen ilçelerinde imar planına uygun belirlenen yerlerde yeni imar yol açma çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.

Hüseyin Üzülmez: Kartepe'nin imar planında sorun yok!

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, sürekli büyüyen ve değişen Kartepe ilçesinde imar işlerinin çok daha verimli ve hızlı yapılabilmesi adına belediye birimlerinin çalışma ortamları ve imkanlarını günümüz koşullarına uygun hale getirdi.

İzmir Torbalı'nın imar haritası tamamlandı!

İZMİR'İN hızlı büyüyen ilçesi Torbalı'nın imar röntgeni çekilerek, 56 ayrı paftanın yapılaşma stratejisi, konut, eğitim, sağlık, ulaşım hatları ile iş merkezleri ve sosyal yaşam alanları belirlendi.

TOKİnin Ali Sami Yen hamlesine Danıştay kozu!

Ali Sami Yen arsasının imar planına yürütmeyi durdurma kararı veren mahkeme, TOKİnin açtığı yeni dava sonucu Konuyla ilgili karar verilmesine yer yok deyince kafalar karıştı

Ali Sami Yen Stadı arsasının imar planı davalık!

CHP şžişli Belediye Meclisi Üyesi Dursun çaltı, Ali Sami Yen Stadı arsasının imar planı için yürütmeyi durdurma kararı çıkaran davanın ardından, yan parseldeki Likör Fabrikası arsasının yeni planı için de yürütmeyi durdurma istemiyle mahkemeye gitti

Ali Sami Yen projesi ne olacak

Mahkemenin imar planı için yürütmeyi durdurma kararı verdiği Ali Sami Yen projesi ne olacak Peşinen söyleyelim, yeşil alan için umutlananlar bu ihtimali unutsun...  Ali Sami Yen arazisi için verilen mahkeme kararı da Danıştay'da düzeltilebilir.

Ali Sami Yen projesinde Emre Arolat'a tebrik!

Cem Erciyes: Ali Sami Yen stadının yerine yapılacak yeni rezidans/ofis kompleksinde herkese açık yeşil alanlar olacakmış. Emre Arolat, müzesi ve geniş alanlarıyla kenti de düşünen bir proje hazırlamış. Tabii bu projeyi kabul eden işvereni de tebrik etmek

Ali Sami Yen Stadyumu arsasına yapılacak proje gün ışığına çıktı!

İhalesi iki kere iptal edilen edildikten sonra 34 bin 640 metrekarelik Ali Sami Yen Stadyumu'nun arsasına 461.5 milyon TL'lik teklifle kazanan Torunlar-Aşcıoğlu-Kapıcıoğlu İş Ortaklığının ilk projesi şekillenmeye başladı

alisami yen imar planı Haberi

alisami yen imar planı

 




Meclis oturumunda, İmar ve Bayındırlık Komisyonunun itirazlara ilişkin raporu ele alındı. Raporda, Şişli Seyrantepe Mahallesi'ndeki parselin, "Spor Tesisleri Alanı, Sağlık Tesisleri Alanı, Turizm Ticaret Alanı ve Park Alanı"na alınmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı teklifinin 15 Haziran 2007 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edildiği ve bir gün sonra da Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından onaylandığı belirtildi. Raporda, TOKİ'nin, askıya çıkan plana 24 Ağustos 2007 tarihinde itirazda bulunduğu belirtildi.


TOKİ, itirazında, Devlet Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Galatasaray Spor Kulubü Derneği ve Toplu Konut İdaresi arasında imzalanan 28 Ağustos 2006 tarihli protokol kapsamında yapılacak yapılar dikkate alındığında, mevzi planda bulunan "Spor Tesisleri Alanının",...