24 / 04 / 2024

Alışveriş merkezlerinde kira tahsilatı

Alışveriş merkezlerinde kira tahsilatı

Zorlu Gayrimenkul Genel Müdürü Didem Aydın, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan alışveriş merkezlerinin durumunu değerlendirdi...

Alışveriş merkezlerinde otoparka ücret ödemeyin! 0-3 saat detayına dikkat!

Alışveriş Merkezleri’nde (AVM) otopark hizmeti yasal olarak ilk üç saat ücretsiz olmasına rağmen çoğu kuruluş bu kurala uymayarak milyonlarca lira haksız kazanç elde ediyor.

M1 alışveriş merkezlerinde çok sayıda yeni mağaza hizmete girdi!

COVID-19 salgını sürecinde toplu yaşam alanları için öne çıkan teiz hava ve ferah ortamlarıyla dikkat çeken M1 Adana ve M1 Gaziantep alışveriş merkezlerinde çok sayıda yeni mağaza hizmete girdi...

Alışveriş merkezlerinde kira tahsilatı takvimi yeniden düzenlendi!

Zorlu Gayrimenkul Genel Müdürü Didem Aydın, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan alışveriş merkezlerinin durumunu değerlendirdi...

Akiş GYO'dan kiracılarına kira desteği!

Akiş GYO, Akbatı ve Akasya Alışveriş Merkezlerinde bulunan Alışveriş Merkezlerimizdeki kiracılarından, Temmuz ayı kira ödemelerine yönelik olarak  yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere, ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde  kira desteği sağlanmasına karar verildi.

Alışveriş merkezleri 11 Mayıs'taki açılışa hazırlanıyor!

Kepenk kapatan alışveriş merkezlerinde, salgının gerileme göstermesiyle birlikte 11 Mayıs'ta açılma kararı alındı. Karar kapsamında AVM'ler koronavirüs tedbirlerini almaya başladı...

İngiltere'de alışveriş alanları hayalet kasabaya döndü!

İngiliz parlamentosunun Konut, Toplum ve Yerel Yönetimler Komitesi, bazı şehir merkezlerinde bulunan alışveriş alanlarının hayalet kasabaya dönmek üzere olduğunu bildirdi.

Kapalıçarşı alışveriş ve kira kontratında TL'ye geçti!

Kapalıçarşı Esnafları Derneği, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın çağrısı doğrultusunda bundan böyle Kapalıçarşı'da yapılacak alışverişlerin ve kira kontratlarının Türk lirası ile gerçekleştirileceğini ilan ederiz" dedi.

AVM'lerde kira indirimi olacak mı?

Alışveriş merkezlerinde (AVM) mağazası bulunan perakendeciler, döviz kurundaki artış nedeniyle kira sorunu yaşamaya başladı.

İncek Loft'ta Alışveriş Kanyonu kiraya açıldı!

Ankara Incek'te Akfen inşaat tarafından gerçekleştirilen incek Loft projesinde yaşam 30 Haziran'da başlıyor. incek Loft projesinin içinde yer alan Alışveriş Kanyonu'nda bulunan mağazalar kira tekliflerine de açıldı.

Türkiye'de AVM kira bedeli metrekare bazında 29,03 dolar!

Kira, gelir ve alan analizinin bir arada yapıldığı araştırmada Türkiye genelinde alışveriş merkezlerinde ortalama kira bedeli metrekare bazında 29,03 dolar olarak hesaplandı.

İstanbul, AVM'lerin ortalama kira bedelini yükseltiyor!

Araştırmaya göre alışveriş merkezlerinde kira değerleri ağırlıklı ortalaması Türkiye genelinde aylık bazda 29,03 dolar/m2. Kira bedellerinde öne çıkan şehirlerden İstanbul ve Ankara ayrıştırıldığında ortalamaların düştüğü görülüyor.

Mescitli alışveriş merkezinde alkole 100 metre muafiyeti!

AVM ve zincir mağazalar dahil perakende ticaretini düzenleyen kanun tasarısı TBMM’ye sevk edildi. 28 maddeden oluşan yeni kanun tasarısı ile alışveriş merkezlerinde ortak kullanım alanları oluşturulacak.

Alışveriş Merkezlerinde Adenol virüsüne dikkat!

Yaz aylarıyla birlikte artan ishal, enfeksiyon, yüksek ateş gibi hastalıklara, alışveriş merkezleri ( AVM ), kapalı alanlar ve yüzme havuzlarında üreyen Adenol virüsünün neden olduğu belirtildi...

Alışveriş merkezlerinde kira tahsilatı Haberi

Alışveriş merkezlerinde kira tahsilatı

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü yazısında Zorlu Gayrimenkul Genel Müdürü Didem Aydın'ın koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan alışveriş merkezleriyle ilgili değerlendirmesine yer verdi...

Zorlu Gayrimenkul Genel Müdürü Didem Aydın, Türkiye’de ilk COVID-19 vakasının açıklandığı 11 Mart’ta ekibini topladı, durumu değerlendirdi:

- Birçok alışveriş merkezi mağazalarla birlikte kapanma yolunda adım atıyor. Zorlu Center’ın tümüyle kapanması söz konusu olamaz. Burada 566 konut var. Kiracılarımız mağaza ve restoranlarını kapatsalar da biz hizmet vermeyi sürdüreceğiz.

Ardından yönetim kuruluna durumu anlattı:

- Zorlu Holding’e bağlı şirketlerin perakende tarafları da var. Perakendecinin sıkıntısını yakından biliyoruz. Mart ayında yarım kira almamız doğru olur.

Mart ayındaki yarım kiranın ardından nisan ve mayıs ayında duruma bakılıp, karar verildi:

- Nisan ayı kirasını pas geçmek gerekiyor. 11 Mayıs’tan itibaren mağazalar adım adım açılsa da kira almamakta...