24 / 04 / 2024

Alışveriş merkezlerinde otoparka ücret ödemeyin! 0-3 saat detayına dikkat!

Alışveriş merkezlerinde otoparka ücret ödemeyin! 0-3 saat detayına dikkat!

Alışveriş Merkezleri’nde (AVM) otopark hizmeti yasal olarak ilk üç saat ücretsiz olmasına rağmen çoğu kuruluş bu kurala uymayarak milyonlarca lira haksız kazanç elde ediyor.



Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, “AVM otoparkında üç saat kalmadıysanız ücret ödemeyin. Gerekirse polis çağırın ve şikayetçi olun” diyerek araç sahiplerini uyardı. İşte detaylar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yayınlanmış karara göre İstanbul’daki tüm alışveriş merkezleri otoparkları 3 saate kadar ücretsiz olarak hizmet vermek zorunda. Bu yasal düzenlemeye rağmen özellikle Avrupa Yakası’nda bulunan birçok AVM bu kararı ihlal ediyor ve hukuka aykırı kazanç sağlıyor. Maalesef cezai yaptırımlar da caydırıcı olmuyor. Hal böyle olunca da sorun bir türlü çözüme kavuşturulamıyor. Otopark ücreti nedeniyle çevrede park arayışına giren vatandaşlar da, fazladan trafik yükü oluşturarak İstanbul'da trafiğin kilitlenmesine neden oluyor.

DENETİMLER YETERSİZ KALIYOR!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu geçtiğimiz günlerde bu konu hakkında açıklamalarda bulundu. Yasa dışı ücret alan pek çok AVM’yi belediyeye şikayet ettiğini ve yaptırım uygulattığını belirten Ağaoğlu, “Ne var ki AVM otoparklarından sağlanan kazanca oranla ödenen ceza kıyaslanamayacak kadar düşük kalıyor ve ayrıca yeterli sıklıkta etkin denetim yapılmadığı için bazı AVM işletmecileri otopark haracı almayı pervasızca devam ediyor" dedi.


Geri Dön