29 / 03 / 2024

Alışveriş merkezlerinde otoparka ücret ödemeyin! 0-3 saat detayına dikkat!

Alışveriş merkezlerinde otoparka ücret ödemeyin! 0-3 saat detayına dikkat!

Alışveriş Merkezleri’nde (AVM) otopark hizmeti yasal olarak ilk üç saat ücretsiz olmasına rağmen çoğu kuruluş bu kurala uymayarak milyonlarca lira haksız kazanç elde ediyor.



ÇOĞU KİŞİNİN KURALDAN HABERİ YOK!

Aydın Ağaoğlu, ayrıca AVM otoparkları kullanan tüketicilerin çok büyük bir kısmının da ‘3 saat ücretsiz’ kuralından habersiz olduğunu söyledi. “Çoğu kişi de haksız alınan bedeli geri istemeleri halinde karşılaşacakları zorluktan ötürü mücadeleden kaçınıyor" diyen Ağaoğlu,  "Bu konuda bilgisi olan tüketiciler de haksız yere alınan 10, 20 lira gibi bedellerin iadesini sağlamak için sarf edeceği zamanı, harcayacağı emeği ve parasal masrafları karşılamayacağını düşünüp vazgeçiyor" ifadelerini kullandı ve ekledi: "AVM işletmecileri de bu durumun farkında oldukları için haksız kazanca devam ediyorlar. Hakkınızı aramaktan vazgeçmeyin.”

ŞİKAYETÇİ OLUNMALI!

Bilinçli tüketicilerin bu ücreti ödememesi gerektiğini belirten Ağaoğlu sözlerini, “Tüketici, otoparktan çıkışına izin verilmediği takdirde polisi arayarak, hukuka aykırı olarak ücret ödemesinin istendiğini, ödemediği için de hürriyetinin tehdit edildiğini, zorla alıkonulduğunu bildirmeli ve şikayetçi olmalıdır. Ayrıca ilgili belediye zabıtasına da ihbarda bulunarak, yasal cezaların uygulanmasını istemelidir" diyerek sürdürdü.

 


Geri Dön