26 / 04 / 2024

Alışveriş ve yaşam merkezleri

Alışveriş ve yaşam merkezleri

Türkiye'de kiraların döviz üzerinden alınması ve genel giderlerle ilgili sorunları sürekli gündemde olan alışveriş merkezi (AVM) sektöründe, maliyet avantajı konusunda önemli bir girişim başladı.

Kentlerden köylere göçün en büyük nedenleri: Daha iyi konut ve yaşam koşulları!

2020'den beri İstanbul'dan göç edenlerin sayısı kademeli olarak artmaya devam ediyor. TÜİK verilerine göre, büyük kentlerden göçün temel nedenleri arasında “daha iyi konut ve yaşam koşulları” geliyor.

İstanbul'dan 'Daha iyi konut ve yaşam' için göç katlandı! 5 senede 2,2 milyon kişi megakentten göç etti! 

Resmi verilere göre son 5 senede 2,2 milyon kişi İstanbul’dan diğer kentlere göç etti. En büyük göç nedenlerinden biri de “daha iyi konut ve yaşam koşulları” oldu. İşte ayrıntılar...

Sakarya’nın yeni yaşam merkezi Cadde 54 AVM’den muhteşem fırsat!

Sakaryalılar bu haber sizi ilgilendiriyor. Sakarya’nın yeni alışveriş ve yaşam merkezi Cadde 54 AVM, 7 Eylül ile 30 Ekim 2022 tarihleri arasında alışveriş merkezindeki mağazalardan 150 TL’lik alışveriş yapanlara elektrikli bisiklet, drone, XBox oyun konsolu, Playstation 5 oyun konsolu ve robot süpür

Kuvars Ayrıcalıklı Yapı Ve Yaşam Geliştirme Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuvars Ayrıcalıklı Yapı Ve Yaşam Geliştirme Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Hande Ayşe Döker tarafından kuruldu.

Ankara Söğütözü'ndeki arazinin özelleştirilmesi için teklifler alınıyor!

Ankara'da kamu kurum ve kuruluşları, alışveriş ve yaşam merkezleri ile otellerin yer aldığı arazilerin özelleştirilmesi için teklifler alınmaya başladı. 

Elazığ'daki Elysium Alışveriş ve Yaşam Kompleksi inşaatı yeniden başladı!

24 Ocak 2020 tarihinde 6.8 şiddetinde depremin meydana geldiği Elazığ’da 41 vatandaş yaşamını yitirdi, 5 yapı yıkıldı, binlerce binada ise ağır hasar meydana geldi. Deprem sonrasında merkezde inşa edilen 26 katlı Alışveriş ve Yaşam Kompleksi inşaatı durdurulmuştu. Şimdi ise yeni bir gelişme yaşandı.

Elazığ'daki Alışveriş ve Yaşam Kompleksi'nin inşaatı gündemde!

Elazığ’da AKP ve MHP ortaklığındaki Alışveriş ve Yaşam Kompleksi'nin inşaatı devam ediyor. Yüksek kat sayısıyla dikkat çeken yapıya ilişkin tartışmalar da gündemde...

Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi inşaatında sona gelindi!

Başakşehir’in ilk fen lisesinin içerisinde yer aldığı Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi’nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Dev külliyenin inşaatının Mayıs ayında tamamlanması bekleniyor.

TCDD'den Söğütlüçeşme İstasyon ve Yaşam Merkezi Projesi açıklaması!

TCDD Genel Müdürlüğü, Söğütlüçeşme İstasyon ve Yaşam Merkezi Projesi'yle ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Batman Erzenia Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin temeli atıldı!

Batman'da hayata geçirilecek olan Erzenia Alışveriş ve Yaşam Merkezi ve Ramada Plaza By Wyndham Otelinin temeli atıldı!

Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi için ilk harç döküldü!

Başakşehir Belediyesi, eğitim alanında büyük adımlar atmayı sürdürüyor. Bahçeşehir’de içinde ilk ve ortaokul, fen lisesi, öğrenci yurdu, huzurevi gibi bölümler olan “Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi” için ilk harç döküldü.

Pamukkale Kültür Sanat Ve Yaşam Merkezi'nin inşaatı sürüyor!

Denizli Pamukkale Belediyesi tarafından Bağbaşı Mahallesi’nde hayata geçirilen ve tamamlandığında bölgenin çehresini değiştirecek vizyon proje olan Pamukkale Kültür Sanat ve Yaşam Merkezi’nin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Bilecik Spor ve Yaşam Alanı'nda hafriyat çalışmaları başladı!

Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Bilecik Ertuğrulgazi mahallesine inşa edilecek olan spor ve yaşam alanı çalışmalarını inceledi.

Alışveriş ve yaşam merkezleri Haberi

Alışveriş ve yaşam merkezleri

AVM'ler ölçek ekonomisine geçti. Ortak satın alma yaparak genel giderleri azaltan AVM'ler, markaların yüzünü güldürdü. Ölçek ekonomisi kavramını hayata geçiren AVM yönetimleri, kiracılara elektrik, su, tanıtım faaliyetleri ve güvenlik gibi alanlarda kısmen de olsa nefes aldırmaya yönelik adımlar atıyor. Bu alanda önemli bir çalışma başlatan Alman AVM yatırımcı ve yöneticisi ECE Grubu, yönetimini yürüttüğü 15 AVM adına ortak satın alma faaliyetlerine başladı. Elektrik, su, güvenlik ve bakım malzemeleri gibi genel giderlere giren alanlarda tedarik şirketleriyle 15 AVM adına pazarlık masasına oturan ECE Türkiye, bu kalemlerde yüzde 20'lik bir maliyet avantajı sağladığını belirtti. ECE Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Nuri Şapkacı, yönetimini yürüttükleri 15 AVM için yıllık 250 milyon TL'lik satın alma yaptıklarını söyledi. Ölçek büyüdükçe satın alma faaliyetlerinde güç kazandıklarını...