19 / 04 / 2024

Almanya Bergheim Camisi

Almanya Bergheim Camisi

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Bergheim Camisi ve Kültür Merkezi'nin temeli atıldı. 

Almanya'da DİTİB ve YTB'den ihtiyaç sahiplerine kira yardımı!

Almanya'nın Köln kenti yakınlarındaki Hürth beldesinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Hürth Camisi yetkililerince mali destek alma şansına sahip olmayan vatandaşlara kira yardımı yapıldı.

Almanya Aachen Yunus Emre Camisi ve meydanı açıldı!

Almanya'nın Aachen kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydan ve cami vatandaşın hızmetine açıldı. Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydana, "Cami Meydanı" (Moscheeplatz) ismi verildi.

Almanya'da Cami Meydanı açıldı!

Almanya'nın Aachen kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydana, "Cami Meydanı" (Moscheeplatz) ismi verildi.

Almanya'da Bergheim Camisi ve Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Bergheim Camisi ve Kültür Merkezi'nin temeli atıldı. 

Almanya'daki 7 kubbeli caminin inşaatı yükseliyor!

Almanya'nın Köln kentinde Ağustos 2016 tarihinde temeli atılan İslam Toplumu Milli Görüşe (IGMG) bağlı Brühl Camisi'nin kaba inşaatı tamamlandı.

Almanya'da Selimiye Camisi açıldı!

Almanya'nın Güneybatısında yer alan Oberstenfeld beldesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Selimiye Camisi dualarla açıldı.

Almanya Hannover'daki Fatih Camii ibadete açıldı!

Almanya Hannover bölgesinde, Helmstedt Diyanet İşleri Türk İslam Birliği DİTİB'e bağlı Fatih Camisi törenle ibadete açıldı. Törene çok sayıda davetli katıldı.

Almanya Lindlar Halil İbrahim Camisi törenle açıldı!

DİTİB bağlı "Lindlar Halil İbrahim Camisi" dualarla açıldı. Açılış kurdelesini Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, Lindlar Belediye Başkanı Dr. Georg Ludwig, cami derneği başkanı Ali Yiğittekin birlikte kesti.

Almanya Ransbach-Baumbach Camisi açıldı!

Almanya'da Mainz bölgesinde faaliyet göstermekte olan 2012 yılının Haziran ayında temeli atılan Ransbach-Baumbach DİTİB Yeni Camisi törenle ibadete açıldı.

Köln’deki Barbaros Camisi, 49 yıl sonra ibadete kapanıyor!

ALMANYA’YA göç eden Avrupalı Türklerin 49 yıl önce kurduğu ilk cami kapatılıyor. Köln’deki Kyffhaeuser Caddesi 26 numarada bulunan Barbaros Camisi, binayı satın alamadığı için taşınmak zorunda kalacak...

İstanbul Aydın Üniversitesi Almanya’ya da açılıyor!

Türkiye’de 20 binin üzerinde öğrencisi olan İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ), Almanya’daki şubesini 2016 yılında Frankfurt’ta açacak. İstanbul Aydın Üniversitesi yetkilileri yeni kampus için alan araştırmalarını başlattı...

Çamlıca camisi tek şirkete kaldı!

MART 2013 tarihinde hafriyat çalışmaları başlayan ve 6 Ağustos 2013’te temeli atılan Çamlıca Camisi ve kültür merkezini Gür Yapı tek başına tamamlayacak. Özkar İnşaat, iflas erteleme için başvurda bulundu...

Anadolu’nun ilk camisi Habib-i Neccar Camii turizme kazandırılacak!

Hatay’ da eski bir tapınağın yerine 636 yılında yapılan Anadolu’ nun ilk camisi Habib-i Neccar Camii için Vakıflar Genel Müdürlüğü özel bir proje alanı geliştirdi...

Almanya Bergheim Camisi Haberi

Almanya Bergheim Camisi

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;Bergheim Camisi ve Kültür Merkezi'nin temel atma törenine Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Ceyhun Erciyes, Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Kazım Türkmen ve Bergheim Belediye Başkan Vekili Herrmann Rössler de katıldı.

Erciyes, burada yaptığı konuşmada, temeli atılan caminin sadece bölgede yaşayan Türk toplumu için değil Bergheim’in ortak bir eseri ve zenginliği olacağına vurgu yaptı.
 
Erciyes, "Mabetler toplumun her kesiminden insanların bir araya geldikleri, kaynaştıkları kutsal mekanlardır. Dolayısıyla, toplumsal dayanışmaya hizmet sağlayan önemli merkezlerdir. Bu cami tamamlandığında Türk toplumunun birlik ve dayanışmasını artıran bir merkez olduğu kadar, tüm toplumu bir araya getirecek önemli bir çekim merkezi olacağına inanıyorum." dedi.

Din Hizmetleri Müşaviri Kazım Türkmen de camilerin Allah’ın evi olduğunu ifade ederek, Türk milletinin gittiği her yerde kendisine ev...