27 / 04 / 2024

almanyanın köyü

almanyanın köyü

Liebon, Almanya'nın Saksonya eyaletine bağlı en küçük köy. Öyle ki biri yeni olmak üzere toplam üç hanenin bulunduğu köyü gezmek yaklaşık yirmi dakika sürüyor...

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Vakko'dan İstanbul Boğazı’nın kıyısına yepyeni bir otel... Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geliyor!

Vakko, ikinci oteli için düğmeye bastı. Dev şirket İstanbul Boğazı’nın kıyısına Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geleceğini ilan etti. 

Büyük deprem sonrasında İskenderun’da kıyı şeridi tam 1 metre çökmüş!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin Hatay'ın kıyı şeridinde yol açtığı yıkıntı, su altı kameralarıyla kaydedildi. İskenderun, Arsuz ve Samandağ ilçelerinde yapılan çekimlerde fay hattının denizaltındaki tahribatı görüntülendi.

Denize sıfır inşa edilen konutlar kıyılara zarar veriyor!

İçişleri Bakanlığı’nın sahil raporuna göre, deniz kenarına inşa edilen konutların kıyılara büyük zarar verdiği ortaya çıktı. 

Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile Akşehir Eber Gölleri Sulak Alan Yönetim Planının kıyı kenar çizgisinin ve doğal sit alanı sınırlarının yenilenmesi, yöre halkının arazi mülkiyeti ve kullanımından kaynaklı idari ve adli sorunların çözülmesi planlanıyor.

Rize'de yapılan Çay Çarşısı Kıyı Kanunu'na aykırı çıktı!

Rize Ticaret Borsası tarafından dolgu sahasına yapılan Çay Çarşısının Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu Sayıştay raporuyla belirlendi. 

Gamze Özçelik köy hayatını seçti!

Şehrin gürültüsünden bunalan ünlüler çareyi doğaya sığınmakta buluyor. Eski oyuncu Gamze Özçelik, soba başında çekildiği fotoğrafını "Köy hayatını seçti" notuyla paylaştı.

İBB, Boğaz'ın kıyısındaki arsasını satıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş Kuruçeşme'de boğaz kıyısında yer alan son derece stratejik konumda bulunan arsasını satış listesine ekledi. 

Adana Kozan'ın köy yolları asfaltlanıyor!

Şehir merkezindeki çalışmalarına aralıksız devam eden Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kozan Belediyesi 5 köyün yollarının bakım ve onarım çalışmalarına başladı.

Beyşehir Gölü'nün kıyısına kumsal yapılacak!

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, "Konya'nın denizi" olarak nitelendirdikleri Beyşehir Gölü'nün ilçe merkezindeki kıyılarında yeni bir kumsal alan oluşturmayı planladıklarını söyledi.

Antalya kıyılarındaki kaçak yapılar önlenemiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kıyı işgallerinin önlenmesi talimatına rağmen Antalya'nın inci gerdanlığı olan falezlerdeki kaçak yapılar bir türlü engellenmedi.

Altın Köy müze evleri beğeni topluyor!

Altındağ Belediyesi Altınköy Açık Hava Müzesi sınırları içinde yer alan Oyuncak Müzesi, Köy Müzesi ve Etnografya Müzesi her geçen gün daha fazla ziyaret ediliyor.

BÜMED Jazz Brunch Siyahkalem KÖY'de gerçekleşti!

Zekeriyaköy’de 467 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen KÖY projesi, Boğaziçi Mezunlar Derneği üyelerini Pazar günü KÖY ev sahipliğinde düzenlenen Jazz Brunch’da ağırladı.

almanyanın köyü Haberi

almanyanın köyü

14 bin metrekarelik köyde evler dışında birkaç ahır, su kuyusu ve küçük bir gölet var. Başka da bir şey yok. Köyün 69 yaşındaki sahibi Carsten Schmidt, sağlık sorunları nedeniyle köyünü satışa çıkardı. Önceki yıllarda yapılan kazı çalışmaları sırasında Hunlara ait 2 bin 500 yıllık tarihi mezarların bulunması üzerine arkeolojik sit alanına çevrilen köy, 55 bin Euro'dan açık artırmaya konuldu. Ucuz benzin almak isteyenlerin tercih ettiği Polonya sınırına 60 kilometre uzaklıkta yer alan Liebon köyü, kültür ve fuar merkezi olan Dresden şehrine ise sadece 50 kilometre mesafede bulunuyor. Açık artırma şirketinin yetkililerinden Stefan Powels, çok yakın zamanda köy için alıcı çıkabileceğine işaret ediyor ve ekliyor: "Her gün bir köy satışa çıkarılmıyor...