24 / 04 / 2024

Alp Evrenol mimarlar workshop

Alp Evrenol mimarlar workshop

1990 yılında Mimarlar Workshop isimli şirketi eşi Mehpare Evrenol ile kuran Yüksek Mühendis Mimar Alp Evrenol 28 Haziran 2012 tarihinde vefat etti. Yüksek Mühendis Mimar Alp Evrenol kimdir?

Evrenol Architects yeni adresi!

1990 yılında kurulan ofis Mimarlar Workshop olarak kurulan ve 2014 yılında Evrenol Architects ismi ile çalışmalarına devam eden mimarlık ofisi Kadıköy' deki yeni merkezine taşındı...

1.Alp Evrenol Optimist Destek Kupası 28-29 Haziran'da gerçekleşti!

İki yıl önce aramızdan ayrılan Alp Evrenol adına İzmit ili Hereke Yelken Kulübü ev sahipliğinde düzenlenen 1.Alp Evrenol Optimist Destek Kupası, 28-29 Haziran 2014 tarihlerinde Hereke yarış parkurunda gerçekleşti.

1.Alp Evrenol Optimist Destek Kupası 28-29 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek!

İki yıl önce aramızdan ayrılan, yaptığı başarılı projelerle mimarimize farklı bir bakış açısı getiren Y.Müh.Mim. Alp Evrenol’un adı denizlerde yaşayacak. 1.Alp Evrenol Optimist Destek Kupası, 28-29 Haziran 2014 tarihlerinde gerçekleşecek...

Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi’nde ünlü mimarlar ders verdi!

Özyeğin Üniversitesi - Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi’ nin ikinci modül eğitimi tamamlandı. Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi’ nde ünlü mimarlar ders verdi. Eğitim, "Tasarım ve Geliştirme" başlığı altında gerçekleşti...

Mimarlar Workshop'un adı artık Evrenol Architects!

Yüksek Mimar Mehpare Evrenol' un kurucusu olduğu Mimarlar Workshop' un adı artık Evrenol Architects oldu. Evrenol Architects 2014 itibarıyla yoluna yeni ismi ile devam edecek...

Alp Evrenol kimdir?

1990 yılında Mimarlar Workshop isimli şirketi eşi Mehpare Evrenol ile kuran Yüksek Mühendis Mimar Alp Evrenol 28 Haziran 2012 tarihinde vefat etti. Yüksek Mühendis Mimar Alp Evrenol kimdir?

Mehpare Evrenol kimdir?

1990 yılından beri kurucusu olduğu Workshop Mimarlar Ltd. Şti.'nde kentsel tasarım, mimari ve iç mimari proje yöneticisi olarak çalışan Mehpare Evrenol kimdir? Mimarlar Workshop imzalı projeler nelerdir?

Yeni mezun mimarlar kendi ofisini açmak için 10 yıl tecrübe edinmeli!

Yüksek Mimar Mehpare Evrenol, yeni mezun mimarların kendi ofisini açmak için 10 yıl tecrübe edinmesi gerektiğinin altını çizdi. Evrenol, üniversitelerden yeni mezun olan mimarlar için tavsiyede bulundu.

Mehpare Evrenol konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri değerlendi!

Mimarlar Workshop Kurucusu Yüksek Mimar Mehpare Evrenol, Türk insanının konut alırken nelere dikkat etmesi gerektiğini değerlendirdi...

Tasarım Ödülleri'nde 2. olan Ahmet Vefik Alp’e tören düzenlendi!

Amerikan Mimarlar Enstitüsü Başkanı Mickey Jacob, Taksim Camii Projesi ‘Uluslararası Tasarım Ödülleri’nde 2. olması nedeniyle Mayıs başında Los Angeles’e ödül törenine gidecek olan Ahmet Vefik Alp için tören düzenledi...

Taksim Cumhuriyet Camii UIA Dünya Mimarlar Birliği'nden ödül!

Taksim Camii projelerinden kabul gören Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp'in 'Taksim Cumhuriyet Camii ve Dinler Müzesi Projesi 2012 Mayıs ayında Sofya da gerçekleşenInterarch 2012 kongresinde UIA Dünya Mimarlar Birliği 2. Ödülüne değer bulundu.

Çamlıca Camii'ne Ahmet Vefik Alp'ten altın kubbe önerisi!

Profesör Doktor Ahmet Vefik Alp'ten Çamlıca Tepesi'ne yapılacak Çamlıca Camii projesine altın kubbe önerisi geldi. Ahmet Vefik Alp Çamlıca Camii Proje Yarışması'nda 1. Mansiyon ödülü aldı..

Koleksiyon / İstanbul SMD Mimarları Ağırlıyor 27 Şubat'ta!

Koleksiyon ile İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’nin ortak çalışması olan mimari proje sergilerinin dokuzuncusunun konuğu CM Mimarlık

Alp Evrenol mimarlar workshop Haberi

Alp Evrenol mimarlar workshop

Alp Evrenol kimdir?

Alp Evrenol, 8 Mart 1941 yılı doğumlu. 1990 yılında Mimarlar Workshop isimli şirketi eşi Mehpare Evrenol ile kuran Alp Evrenol, 28 Haziran 2012 tarihinde vefat etti.


Robert Koleji bitirdikten sonra, aynı kurumun İnşaat Mühendisliği bölümünde yükseköğrenimine başlayan Alp Evrenol, Stuttgart Teknik Üniversitesi'ne geçerek 1969 yılında Yüksek Mühendis Mimar olarak mezun oldu. 


Mimari Teorisi Fakültesinde bir süre yardımcı asistanlık yapan Evrenol, deneysel planlama kürsüsünde Prof. Dr. Juergen Joedicke ile "Estetiğin Mantığı" konusunda araştırmalar yaptı. 


1979 - 1990 yılları arasında Mimarlar A.Ş şirket ortağı ve proje yöneticisi olarak çalıştı. 1990 yılından beri kurucusu olduğu Workshop Mimarlar Ltd. Şti. 'nde mimari proje yöneticisi olarak çalışan Evrenol, Can ve Mete isimli iki çocuk babası.


Mimarlar Workshop projeleri

Akasya Gol Koru

Akasya Kent

Bosphorus City

Ottomare

İstanbul Sarayları

Bursa Modern

Bursa Modern Galeri

Altın...