29 / 03 / 2024

Altındağ tapu

Altındağ tapu

Altındağ Belediyesi, tapularını alamayan vatandaşların tapu sahibi olabilmelerini sağlamak için farklı çözümler geliştirdi. Mülkiyet sorunu çözülen mahallelerde çok hızlı bir dönüşüm sağlanıyor. Gecekonduların yerini modern binalar alıyor.

Tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse ne tür sorunlar olabilir?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse ne tür sorunlar olabilir?

Gayrimenkul satışında tapu takas nedir?

Web tabanlı olan Tapu Takas uygulaması sayesinde, satış sonrasında el değiştirecek tutarın Takasbank’ta bloke edilerek satış işlemi sonuna kadar güvence altına alınıyor. Peki, gayrimenkul satışında tapu takas nedir?

Tapu harcı rayiç bedelin altında olursa ne olur?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların devir süreçlerinde alıcı ve satıcı tarafından harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, tapu harcı rayiç bedelin altında olursa ne olur?

Satış bedeli rayiç bedelin altında ise ne olur?

Taşınmaz devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, satış bedeli rayiç bedelin altında ise ne olur?

Gayrimenkul satışında tapu takas nasıl olur?

Web tabanlı 'TapuTakas'la, el değiştirecek tutar, Takasbank'ta bloke edilerek satış işlemi gerçekleşene kadar güvence altına alınıyor. Peki, gayrimenkul satışında tapu takas nasıl olur?

Rayiç bedel altında satış olur mu?

Rayiç bedel, 1319 sayılı Emlâk Vergisi Kanunu’nun 29’uncu maddesine göre belirlenen vergi değeri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapu dairesinde rayiç bedel altında satış olur mu?

20 dönüm altında tarla satışı nasıl yapılır?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelge ile tarım arazilerinde bölünemez büyüklüklerin altında bir parsel oluşturulamıyor. Peki, 20 dönüm altında tarla satışı nasıl yapılır?

Rayiç bedelin altında satış yapılırsa ne olur?

Tapu dairesinde ödenecek harç, yapılan gerçek satış bedeli üzerinden ödeniyor. Peki rayiç bedelin altında satış yapılırsa ne olur? Bu şekilde yapılan satışlar ceza gerektirir mi?

Tapu satış bedeli eksper değerinin altında ise ne yapılmalı?

Gayrimenkul tapu işlemlerinde yaşanan sorunlar arasında satış bedelinin, eksperin belirlediği değerden düşük olması ve dolayısıyla Maliye ile yaşanacak problemler yer alıyor. Peki, tapu satış bedeli eksper değerinin altında ise ne yapılmalı?

Altındağ’ın yapılaşamamasındaki en büyük engel ortadan kalktı!

Altındağ Belediyesi, tapularını alamayan vatandaşların tapu sahibi olabilmelerini sağlamak için farklı çözümler geliştirdi. Mülkiyet sorunu çözülen mahallelerde çok hızlı bir dönüşüm sağlanıyor. Gecekonduların yerini modern binalar alıyor.

Ankara Altındağ'da 3 yılda 9 bine yakın tapu verildi!

2013 yılı içerisinde bin 426 kişiye arsa satışı gerçekleştiren Altındağ Belediyesi, 2009 yılından 2012 yılında kadar toplamda 8 bin 805 vatandaşın tapulu arsa sahibi olmasını sağladı.

Ankara Altındağ 'da satılık gayrimenkul: 2 milyon liraya!

Altındağ Belediye Başkanlığı 'ndan: Altındağ Karapürçek Mahallesi 'nde yer alan gayrimenkul 6 Ağustos 2013 tarihinde satışa çıkacak, gayrimenkulün muhammen bedeli iki milyon lira olarak belirlendi...

Göçük altında kalan Murat Karabaş'ın cenazesi teslim alındı!

Bodrum'da okul binasında yapılan temel izolasyonu sırasında meydana gelen göçükte toprak altında kalarak hayatını kaybeden milli atlet Murat Karabaş'ın cenazesi yakınları tarafından bugün teslim alındı...

Altındağ tapu Haberi

Altındağ tapu


Altındağ Belediyesi, 2011,2012 ve 2013 yıllarında TOKİ’den devraldığı toplam 271 bin metrekare Maliye arsalarını, bugüne kadar gecekondusu olup tapusu olmayan vatandaşlara çok uygun koşullarla tahsis ederek, Altındağ’ın yapılaşamamasındaki en büyük engeli ortadan kaldırdı.

Böylece, tapusu olmadığı için arsalarını müteahhite veremeyen ve modern konutlara sahip olamayan vatandaşların bu sorunu ortadan kalkarken, tapu sahibi olmanın ayrıcalığını yaşamaya başladılar. 2013 yılı içerisinde 1426 kişiye arsa satışı gerçekleştiren Altındağ Belediyesi, 2009 yılından 2012 yılında kadar toplamda 8805 vatandaşın tapulu arsa sahibi olmasını sağladı.



ARSALAR TOKİ'DEN ALINIP VATANDAŞA TAHSİL EDİLİYOR


2011 yılında; Feridun Çelik, Başpınar ve Doğantepe Mahallelerinde o mahallede oturan hak sahiplerine verilmek üzere, TOKİ’den 122 bin 170 metrekare arsa belediye tarafından satın alındı. 2012 yılı içerisinde ise Yunus Emre, Yıldıztepe, Ali Ersoy, Feridun Çelik, Başpınar...