19 / 04 / 2024

Anadoluhisarı tarihi namazgah açılış

Anadoluhisarı tarihi namazgah açılış

Yıldırım Beyazıt’ın İstanbul’un fethi için 1396’da yaptırdığı Anadoluhisarı Kalesi'ndeki namazgâh bugün açılıyor.

İzmir Namazgah Hamamı'nın restorasyonu tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehri Belediyesi, Tarihi Namazgah Hamamı'nın restorasyonunu tamamladı.

İzmir Namazgah Hamamı restore ediliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16. yüzyıldan kalan ve yıkılmak üzere olan Namazgah Hamamı'nı restore ediyor. Tarihi hamam, 1.2 milyon liralık yenileme çalışmasından sonra yeniden hizmet vermeye başlayacak.

Namazgah Hamamı restore ediliyor!

16'ncı yüzyıldan kalan ve yıkılmak üzere olan Namazgah Hamamı'nı restore ediliyor. Tarihi hamam, 1.2 milyon liralık yenileme çalışmasından sonra yeniden hamam olarak hizmet vermeye başlayacak.

Anadolu Hisarı Toplarönü Namazgahı onarıldı!

Anadolu Hisarı'nda onarım ve bakım işlemleri tamamlanan tarihi Toplarönü Namazgahı 5 Haziran'da ilk teravih namazıyla hizmet vermeye başlayacak. Namazgah yaz sonuna kadar açık kalacak.

Anadoluhisarı Kalesi yanındaki tarihi namazgah ibadete açıldı!

Osmanlı padişahlarından Yıldırım Beyazıt'ın İstanbul'un fethi için 1396'da yaptırdığı Anadoluhisarı Kalesi bitişiğinde yer alan tarihi namazgah ibadete açıldı.

Anadoluhisarı'ndaki tarihi namazgah bugün açılıyor!

Yıldırım Beyazıt’ın İstanbul’un fethi için 1396’da yaptırdığı Anadoluhisarı Kalesi'ndeki namazgâh bugün açılıyor.

Anadoluhisarı'ndaki tarihi namazgah yarın açılacak!

Yıldırım Beyazıt'ın İstanbul'un fethi için 1396'da yaptırdığı Anadoluhisarı Kalesi bitişiğinde yer alan tarihi namazgah yarın ibadete açılacak.

1985 yılında tarihi köşkler kazanç kapısı olmuş!

1985 yılında tarihi köşkler kazanç kapısı olmuş. Yıkık vaziyetteki konaklar restore edildikten sonra yüksek fiyatla satılıyormuş. Anadoluhisarı'ndaki tarihi Pembe Konak'ta bunlardan birisiymiş. Restore edilen konak 360 milyon liraya satılıkmış.

1983 yılında tarihi Markiz Yalısı tamamen yanmış!

1983 yılında tarihi Markiz Yalısı tamamen yanmış. Anadoluhisarı Körfez Caddesi üzerindeki tarihi yalının dördüncü katında başlayan yangın, kısa sürede tüm binayı sarmış. Yangının çıkış nedeni ise belirlenememiş.

Gelibolu'da tarihi namazgah restore ediliyor!

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde yer alan tarihi namazgah, aslına uygun olarak restore ediliyor. Çalışmalarını yerinde incelemek üzere Gelibolu'ya gelen Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürü Muhammet Şakir Erarı, bölgede incelemelerde bulundu.

Gelibolu'da tarihi namazgah yenileniyor!

Gelibolu Fener Meydanı'ndaki namazgah, yapılan ihale ile yenileniyor. Restorasyon çalışmalarını yerinde incelemek üzere Gelibolu'ya gelen Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürü Muhammet Şakir Erarı, bölgede incelemelerde bulundu...

Anadolu Hisarı 'nın tarihi sokakları yenilendi!

İstanbul'un ilk yerleşimlerinden olan Anadoluhisarı kale içi ve çevresindeki sokaklarının, eski eserlerin ve yapıların tarihi dokuya uygun olarak yenilenmesi tamamlandı. Bölgedeki çeşmelerin bakım ve onanırımları da yapıldı.

Bursa'daki Namazgah Parkı yenilendi!

Osmanlı ordularının seferlere gidiş ve gelişlerde ibadet ettiği tarihi namazgah ile Sofi Mehmet Efendi´nin camiinin de içinde bulunduğu Namazgah Parkı, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek tekrar hizmete açıldı...

Anadoluhisarı tarihi namazgah açılış Haberi

Anadoluhisarı tarihi namazgah açılış

Yıldırım Beyazıt’ın İstanbul’un fethi için 1396’da yaptırdığı Anadoluhisarı Kalesi bitişiğinde yer alan tarihi namazgâh bugün ibadete açılacak. Beykoz Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Fatih Sultan Mehmet tarafından fetih hazırlıkları kapsamında güçlendirilip genişletilen kalede topların bulunduğu kısım yükseltilirken askerlerin ibadet edebilmesi için namazgâh yaptırıldı. Yaz ayları için yeniden ibadete açılacak olan namazgâhta, fetih ruhunu anımsatan mehteran gösterisi yapılacak ve namazgâhın yapımında görev alanlar için dua edilecek. 


EMANETE SAHİP ÇIKIYORUZ 


Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de “Ecdadımızın emaneti olan mekanlara sahip çıkmak, gelecek kuşaklara karşı önemli bir sorumluluk. Bu bilinci tarih ve kültür gezileri ile de genç nesillere aktarıyoruz” ifadelerini...