26 / 04 / 2024

Ankara akm gar kızılay metro hattı

Ankara akm gar kızılay metro hattı

Ankara Keçiören - Atatürk Kültür Merkezi metro hattı, AKM istasyonu sonrasında Gar üzerinden Kızılay'a uzatılacak. 3 duraktan meydana gelecek yeni metro hattı 3,3 kilometre uzunluğunda olacak...

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı yarın açılıyor! AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nda hangi duraklar var? 

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı yarın resmen devreye alınıyor. Peki AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nda hangi duraklar var? Metro ile hangi noktalara aktarma yapılabilecek? 

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nda sona gelindi! Metro ile 35 yılda 378.9 milyon avro tasarruf sağlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara'daki AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nda sona gelindiğini duyurdu. Karaismailoğlu, metro ile ilgili son durumu paylaştı. 

Ankara Tren Garı yerleşkesinin imar planları iptal edildi

Ankara Medipol Üniversitesi’ne tahsis edilen TCDD'ye ait arazinin imar planı değişikliği iptal edildi.

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nın yüzde 91'si tamam!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gar İstasyonu, Adliye İstasyonu ve Kızılay İstasyonu olacak şekilde 3 istasyonun bulunduğu AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nda yüzde 92'lik genel ilerleme kaydedildiğini dile getirdi. 

Ankara AKM-Gar-Kızılay metro hattının yüzde 92'i tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Ankara AKM-Gar-Kızılay metro hattının yüzde 92'sinin tamamlandığını söyledi.

Ankara AKM Millet Bahçesi ne kadara mal oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Ankara’da açılışını gerçekleştirdiği Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanındaki millet bahçesinin ismi, “Başkent Millet Bahçesi” olarak değişti. Millet bahçesi 398.5 milyon TL'ye mal oldu.

Taksim AKM açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yenilenen Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Ankara'dan İstanbul'a geldi ve Cumhuriyet'in 98. yılında hizmete açılan AKM binasındaki törende yer aldı.

Türkiye'de 2 buçuk milyon konutun dönüşümü tamamlandı!

Ankara AKM Millet Bahçesi açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ankara AKM Millet Bahçesi açıldı!

Ankara'da inşa edilen Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Millet Bahçesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. 

Ankara AKM Millet Bahçesi 28 Ekim'de açılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, millet kıraathanesi, konferans salonu, kültür merkezi, geniş yeşil alanların yer alacağı Ankara AKM Millet Bahçesi'nin, 28 Ekim'de saat 13.30'da yapılacak açılışına vatandaşları davet etti.

Ankara AKM Millet Bahçesi 3 ay içerisinde tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara AKM içerisine yapılacak millet bahçesinin 2-3 ay içinde biteceğini açıkladı.

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda performans testleri yarın başlıyor!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında, performans testleri yarın saat 08:00'de Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'ndan kalkacak yüksek hızlı trenle başlatılacak. 

AKM-Gar-Kızılay Metrosu Kızılay kesiminde kazı çalışmaları başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AKM-Gar-Kızılay Metrosu ile ilgili olarak, "3 istasyon, 3,3 kilometrelik tünel hattından oluşan ve toplam proje bedeli 1 milyar 142 milyon lira olan AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nu 2022 sonunda tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.

Ankara akm gar kızılay metro hattı Haberi

Ankara akm gar kızılay metro hattı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Ankara'ya yeni metro hattı yapacak. Söz konusu metro hattı Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ile Kızılay arasında hizmet verecek.


3 istasyondan meydana gelecek yeni metro hattı kapsamında istasyonlar sırasıyla Atatürk Kültür Merkezi - Gar - Kızılay olacak. Metro hattı toplam 3,3 kilometreden meydana gelecek. 


Keçiören-Atatürk Kültür Merkezi hattının AKM İstasyonundan sonra Gar üzerinden Kızılay’a uzatılması planlanıyor. Proje, Gar istasyonunda YHT ile, Adliye istasyonunda ise belediyece planlanan raylı sistem, teleferik ve otobüs ana aktarma istasyonu ile Kızılay istasyonunda ise Çayyolu ve Batıkent metro istasyonları ile entegrasyon sağlayacak.


Bakanlığın Atatürk Kültür Merkezi - Keçiören hattındaki çalışmaları sürüyor. AKM-Gar-Kızılay ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Başkent’te yapımını üstleneceği dördüncü proje olacak.


Kübra...