27 / 04 / 2024

ankara kaçak yapı yıkım

ankara kaçak yapı yıkım

Ankara'da özel çevre koruma alanı kapsamında olan Mogan Gölü'nün yanındaki kaçak yapılar yıkıldı. Göl kenarındaki kulübe ve konteynerler de kepçelerle taşındı. 

Çankaya'da kaçak yapılarla mücadelede önemli adım!

Ankara Çankaya Belediyesi, plansız yapılaşma nedeniyle baş gösteren kaçak yapıları ortadan kaldırmak için hummalı çalışma gerçekleştiriyor.

Pursaklar'da kaçak yapıların yıkımına başlandı!

Ankara Pursaklar Belediyesi'nce imara aykırı  ve izinsiz yapıldığı tespit edilen kaçak yapıların yıkımına başlandı. 

Uzungöl’de kaçak yapı yıkımına tepki!

Trabzon Uzungöl’de imar barışına uygun olmayan kaçak yapıların yıkımı devam ederken, Uzungöllü vatandaşlar eylemleri sürüyor. Yıkımlara tepki gösteren Uzungöl Platformu üyeleri seslerini Cumhurbaşkanına duyurmak için Ankara’ya gidiyor.

Mogan Gölü çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı!

Ankara'da özel çevre koruma alanı kapsamında olan Mogan Gölü'nün yanındaki kaçak yapılar yıkıldı. Göl kenarındaki kulübe ve konteynerler de kepçelerle taşındı. 

Mamak'ta kaçak yapılaşmaya neşter!

Ankara'nın Mamak ilçesi kentsel dönüşüm projeleriyle sil baştan yenilendi. 210 gecekondunun yıkıldığı ilçede kaçak yapılaşmaya son veriliyor.

Ankara Büyükşehir'den kaçak yapı duyurusu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılarla ilgili bir duyuru yaptı. İşte Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan o duyuru...

Ankara Pursaklar'daki kaçak yapılar yıkıldı!

Pursaklar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde tespit edilen kaçak yapıların yıkımı gerçekleştirildi. Ağustos ayında sıkılaştırılan kaçak yapı denetimleri bundan sonra da devam edecek.

Çankaya'da kaçak yapılara geçit verilmiyor!

Çankaya Belediyesinin gecekondu timi de çalışmalarına sürdürüyor. Ankara Çankaya ilçe sınırlarındaki her türlü kaçak yapı ile mücadele eden Çankaya Belediyesi yıkım ekipleri, kaçak yapılara anında müdahale ediyor.

Ankara Ulubey'de 100 kaçak yapı yıkıldı!

Ulubey Mahallesi'nde daha önce yaklaşık 250 gecekondu yıkan Altındağ Belediyesi, çarpık yapılaşmanın önüne geçmekte kararlı. Altındağ Belediyesi, Ulubey Mahallesi'nde 100 kaçak yapının daha yıkımını gerçekleştirdi, 200 kaçak yapının daha yıkımı yapılacak.

Beytepe’de kaçak yapıya yıkım!

Ankara Çankaya Belediyesi ekipleri, ilçe sınırlarında gerçekleştirdikleri denetimlerle kaçak yapılaşmaya izin vermiyor. Vatandaşlardan gelen şikayet üzerine kaçak yapıda denetim yapan ekipler yıkım kararını uyguladı.

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

ankara kaçak yapı yıkım Haberi

ankara kaçak yapı yıkım

Ankara Gölbaşı'nda bulunan özel çevre koruma alanı kapsamnında Mogan Gölü'nün çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı. Yıkım çalışmaları Ankara Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Gölbaşı Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yıkım işlemleri Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi ve Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kara gözetiminde yapıldı. Göl kenarındaki bazı kulübe ve konteynerler kepçelerle taşındı. 

Ali Vedat Çiftçi, açıklamasında, Mogan Gölbaşı Özel Koruma Bölgesi’nin 1990 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca özel koruma alanı ilan edildiğini anımsattı. Koruma alanı kapsamındaki Eymir ve Mogan göllerinin 400'ün üzerinde bitki, 200'ün üzerinde de kuş türüne ev sahipliği yaptığını söyeleyen Çiftçi, yıkım işlemlerinin bölgenin sahip olduğu doğal zenginliğin geleceğe taşınması amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Çiftçi, bölgedeki 16 kaçak yapının tamamen kaldırılacağını...