24 / 04 / 2024

ankara kimlik kitapçığı

ankara kimlik kitapçığı

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı açıklamada, “Yapı tadilatları ve proje değişiklikleri ile ilgili bir takım inşaat çalışmalarında 'Bina Kimlik Belgesi' uygulaması ile vatandaşı yap-bozdan kurtaracağız" dedi.

Turgut Altınok: Binalarımız için kimlik kitapçığı oluşturacağız!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı açıklamada, “Yapı tadilatları ve proje değişiklikleri ile ilgili bir takım inşaat çalışmalarında 'Bina Kimlik Belgesi' uygulaması ile vatandaşı yap-bozdan kurtaracağız" dedi.

Mansur Yavaş: Her bina için kimlik oluşturulacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Büyükşehir Kent Konseyleri Toplantısı’nda depremle mücadele kapsamında her bina için kimlik kartı oluşturulacağını açıkladı.

Enerji kimlik belgeli bina sayısı 1 milyona yaklaştı!

En çok Enerji kimlik belgeli binaya sahip bina mega kent İstanbul, Ankara ve İzmir'de yer alıyor. Enerji kimlik belgeli binalar, sera gazı salınımını daha önceki senelerde yapılan binalara oranla yüzde 60 oranında azalttı.

Ankara ve İstanbul’a 3 büyük kütüphane kuruluyor!

Kitap severleri sevindirecek projeler haberler gelmeye başladı. Ankara ve İstanbul’da üç büyük kütüphane için çalışmalar devam ederken kütüphanelere yenileri ekleniyor.

Ankara'da 13 tapu dolandırıcısı için gözaltı kararı!

Ankara Etimesgut'ta bazı arsaların, sahiplerinin bilgisi ve rızası dışında, sahte kimlik kullanılarak üçüncü şahıslara satılmasına ilişkin 13 kişi hakkında gözaltı kararı verildi...

Ankara'daki tapu dolandırıcılarına operasyon!

Ankara'da yüksek değerdeki arsa ve tarlaları bir tapu memurunun da yardımıyla sahte kimlik ve dosyalar ile üçüncü kişilere sattıkları iddia edilen suç örgütü üyesi 6 kişi gözaltına alındı.

Ankara'da 3. kişilere arsa satan suç örgütü yakalandı!

Ankara'da yüksek değerdeki arsa ve tarlaları bir tapu memurunun da yardımıyla sahte kimlik ve dosyalar ile üçüncü kişilere sattıkları iddia edilen suç örgütü üyesi 6 kişi gözaltına alındı.

Ankara Gayrimenkul Müşavirleri Derneği kuruldu!

Ankara Gayrimenkul Müşavirleri Derneği, Avrupa standartlarını yakalamayı, yatırımcılara ve sektörün uzmanlarına, güvenli ve kaliteli hizmet standartları getirmeyi, gayrimenkul sektörüne kurumsal bir kimlik kazandırmayı hedefliyor.

Enerji kimlik belgelerinin yüzde 64’ü 10 şehirde alındı!

Enerji kimlik belgelerinin yüzde 64’ü 10 şehirde alındı. Toplam 220 bin binanın enerji kimlik belgesine sahip olduğu Türkiye’nin bu alanda enerji dostu şehirleri İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Muğla, Kocaeli, Balıkesir, Aydın, Konya olarak sıral

Enerji Kimlik Belgelerinin yüzde 64’ü 10 şehirde alındı!

Toplam 220 bin binanın enerji kimlik belgesine sahip olduğu Türkiye’nin bu alanda enerji dostu şehirleri İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Muğla, Kocaeli, Balıkesir, Aydın, Konya olarak sıralanıyor.

Ankara Hacı Bayram Kitapçılar Çarşısı teslim edildi!

Ankara’da Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında yıkılarak yenisi inşa edilen Hacı Bayram Kitapçılar Çarşısı’ndaki 57 dükkan, kura ile eski kiracılarına teslim edildi.

Zeynel Akkaya: Ankara inşaatla kimlik değiştiriyor!

Başkent Ankara'da son yıllarda inanılmaz bir inşaat hamlesi başladı. Kamu binaları ve gecekondularının çokluğuyla bilinen kent hızlı bir dönüşüm geçiriyor. Bu dönüşüm gecekonduların yıkılıp yerine apartmanların yapılmasıyla başladı..

NT, Ankara'da 10.mağazasını açtı!

Uluslararası kitap, kırtasiye ve teknoloji markası olarak bilinen NT, büyümeye devam ediyor. NT, Ankara'da 10. mağazasını açtı. NT Genel Müdürü Murat Kara daha da büyüyeceklerini dile getirdi.

ankara kimlik kitapçığı Haberi

ankara kimlik kitapçığı

Keçiören Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, belediyecilikte bir ilke imza atarak ilçede inşa edilecek binalar için müteahhitlere "bina kimlik kitapçığı" yaptıracaklarını söyledi.

Turgut Altınok, Türkiye’nin deprem kuşağında bulunan bir ülke olduğunu anımsatarak Keçiören’de sağlam ve yönetmeliğe uygun yapıların inşasını teşvik ettiklerini, yapı denetimlerinin ise eksiksiz yerine getirildiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bu kapsamda bina kimlik kitapçığı oluşturma kararı aldıklarını belirten Turgut Altınok, projeye ilişkin şöyle konuştu:

"Emlak satın alan vatandaşımızın yıllar geçtikçe elektrik, su, doğalgaz, atık su tesisatı yenileme veya ev tadilatı yapma gibi ihtiyaçları ortaya çıkıyor. Bu kapsamda tadilat çalışması yürütülürken de tesisatların geçiş noktalarının yerlerinin belirlenmesi oldukça zor olabiliyor. Vatandaşlarımız adına tüm bu teknik sorunları bertaraf etmek için de söz konusu yapıya dair bilgilerin...