26 / 04 / 2024

ankara konut ihtiyacı

ankara konut ihtiyacı

Sönmez Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oktay Sönmez, konut artışıyla ilgili "Ankara'ya baktığımız 1 zaman, kentte konut talebinin olduğunu ve sektörün de buna karşılık verdiğini görüyoruz" dedi

Ne Londra ne Paris ne de Berlin! Ankara konut fiyat artışında dünya lideri oldu!

Dünyada konut fiyatlarının değişimlerini masaya yatıran çalışmaya göre 2023 yılının 3. çeyreğinde en hızlı artış yüzde 20 ile başkent Ankara'da görüldü. Ankara'da yıllık bazda fiyatlar yüzde 102 artış gösterdi.

İstanbul'da gelecek 10 yılda 1,23 milyon konut ihtiyacı olacak!

İstanbul'da gelecek 10 yıllık dönemde farklı nedenlere bağlı olarak 1,23 milyon adetlik konuta ihtiyaç duyulması öngörülüyor. İşte gayrimenkul sektörünü ilgilendiren o son dakika konut ihtiyacı rakamları...

İstanbul'un yıllık konut ihtiyacı 123 bin!

İstanbul'un 2023 yılında 16 milyon olan nüfusunun 2032 itibarıyla yüzde 5 artışla 16,7 milyona ulaşacağı ve artan nüfusun konut ihtiyacı doğuracağı kaydediliyor. Ayrıca İstanbul'un yıllık ortalama 123 bin; 10 yıllık dönemde de 1,23 milyon yeni konuta ihtiyacı var.

Bayraktar İnşaat Adres Ankara Evleri'nde konut sayısını artırıyor! 3 bin 376 yeni konut geliyor!

Sınırlı Sorumlu Yenişehir Ankara Konut Yapı Kooperatifi tarafından Ankara ili Yenimahalle İlçesi, Işınlar Mahallesi sınırları içerisinde, 2 bin 486 adet konut ve 84 adet işyerinden oluşan Adres Ankara Evleri'nde kapasite artışına gidiliyor.

Hazine arazileri boşaltılacak, kaynağa dönüştürülecek! Konut ihtiyacı olanlara düşük bedelle satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hazine arazileri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve kaynağa dönüştürüleceklerini, halka arz edileceklerini, önceliğin konut ihtiyacı olanlarda olacağını vurguladı. İşte ayrıntılar..

Konut ihtiyacı satışa dönmüyor!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, konutta ihtiyacın yüksek olmasına rağmen satışların artmaması ile ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in "Konut İhtiyacı Satışa Dönmüyor!" başıklı o yazısı... 

Ankara Ticaret Odası 100’üncü yılında depremzedelere 100 konut inşa edecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO), 100. yıl kutlamalarını iptal ederek, kaynaklarını depremzedelerin kalıcı konut ihtiyacının giderilmesi amacıyla kullanacak. Bu sene kuruluşunun 100. yılı olan ATO, ilk etapta 100 milyon TL'lik kaynakla deprem bölgesinde toplamda 100 kalıcı konut inşa edecek.

Ankara TOKİ 2022 nerede yapılacak? İşte TOKİ Ankara konut projesi detayları!

TOKİ sosyal konut projelerinin ilk temelleri atıldı. Temeller Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ankara'nın Sincan ilçesinde düzenlenen toplu törenle atıldı. Peki Ankara TOKİ 2022 nerede yapılacak? İşte detaylar!

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme başladı! Türkiye'de her sene 1 milyon yeni konut ihtiyacı var!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, sektörle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye'de her sene 1 milyon yeni konut ihtiyacı olduğunun altını çizen Akbal, gayrimenkulde toparlanmanın başladığını belirtti...

Ankara konut satışlarında ikinci sırada!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ankara, Türkiye genelinde 14 bin 218 konut satışı ve yüzde 9,7 pay ile ikinci sırada yer aldı.

Kırklareli Demirköy'in konut ihtiyacı artıyor!

Kırklareli  Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün, ilçenin konut ihtiyacının arttığını dile getirerek TOKİ konutlarının ilçeye kazandırılması için çalışmalara başladıklarını dile getirdi.

Ankara konut satışında ikinci sırada!

Türkiye’de konut satışları, kamu bankalarının kredi faiz oranlarındaki önemli düşüşün ve kampanyaların etkisiyle Haziran ayında yıllık bazda yüzde 209,7 arttı ve 190 bin 12’ye ulaştı. Başkent Ankara, 21 bin 915 konut satışı ile İstanbul’dan sonra  ikinci sırada yer aldı.

Akıllı binalar, artan konut ihtiyacına çözüm olabilir!

Dünya nüfusu artarken konut ihtiyacı da buna paralel olarak artıyor. Peki artan bu talebe nasıl sürdürülebilir çözümler getirilebilir?

ankara konut ihtiyacı Haberi

ankara konut ihtiyacı

Sönmez Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oktay Sönmez Başkent kentin dört bir tarafında yükselen konut inşaatlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu. 


¦ Sönmez Grup'un kuruluş serüvenini anlatabilir misiniz? 

Babamız ilk olarak 1960'lı yıllarda hurda işiyle ticaret hayatına başlamış. Bir aile şirketi olarak çalışmalarına devam eden firmamız üçüncü kuşaklarla birlikte ileriye dönük projeleri de devam ettiriyor. 

Hurda alanında faaliyet gösterirken gayrimenkulde yatırımlarımız oldu. 

Bu alanda birikimler müteahhitlik faaliyetlerine yönelmemizi sağladı. 

Tüm bu işler yürürken iş makinesi alım satımlarında da faaliyet göstermeye başladık. Fakat bu alandaki çalışmalarımızı 2006 yılma kadar sürdürdük ve ağırlıklı olarak şirketimizi inşaat sektöründe oluşturduk. Geldiğimiz noktada da asli işimizin gayrimenkul yatırımı olduğunu söyleyebilirim. 


¦ Firmanızın faaliyet alanları nelerdir? 

Sönmez Grup öncelikli olarak iş merkezleri ve AVM yatırımları başta olmak üzere farklı alanlarda yatırımlar yapmaktadır. Bunun yanında...