29 / 03 / 2024

Ankara Yerköy Sivas YHT ne zaman açılacak

Ankara Yerköy Sivas YHT ne zaman açılacak

Ankara-Yerköy-Sivas hızlı tren hattı projesinin maliyetine ve açılma tarihi meclis gündemine taşındı. CHP'li Yeşil, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nın temeli bugün atılıyor! Ankara-Kayseri Hızlı Tren Hattı ne zaman tamamlanacak?

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nın temeli bugün atılıyor. Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'yla Ankara-Kayseri arası 2 saate düşecek. Peki Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı ne zaman açılacak? İşte Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'yla ilgili merak edilenler...

Ankara-Yerköy-Sivas YHT projesinin maliyeti ve açılma tarihi mecliste!

Ankara-Yerköy-Sivas hızlı tren hattı projesinin maliyetine ve açılma tarihi meclis gündemine taşındı. CHP'li Yeşil, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara-Yerköy-Sivas YHT projesiyle ilgili önerge verildi!

Ankara-Yerköy-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara ve Sivas için acele kamulaştırma kararı!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesinin Yerköy-Sivas Etabı Sivas Şehir Geçisi Kesimi kapsamında ekli kroki ilelistede güzergahı bulunduğu yer ve ada/parsel numaraları gösterilen taşınmazlar için acele kamulaştırılma kararı verildi.

Yerköy Emniyet Müdürlüğü binası açıldı!

Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası Bozdağ ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in katıldığı törenle hizmete açıldı.

Yozgat Yerköy Yeni İlçe Emniyet Müdürlüğü binası açıldı!

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde inşaatı tamamlanan Yeni İlçe Emniyet Müdürlüğü binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.Yerköy Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen açılış törenine Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ katıldı..

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı toplantısı gerçekleşti!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, kent gündemine ilişkin önemli karar görüşüldü. Toplantının ilk günüde, çevre ilçelerde bulunan ve mahalle statüsüne kavuşan köylere, oyun parkları yapılmasına ilişkin önerge oy birliği ile kabul edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden baca temizliği kampanyası!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilere baca temizliklerini yaz sezonunda yaptırmalarını öneriyor. İtfaiye Dairesi Başkanlığı yetkilileri, 15 Eylül tarihine kadar bacasını temizleten Ankaralılara fiyatlarda yüzde 25 indirim yapılacağını bildirdi.

Ankara Büyükşehir sosyal tesis ve kreş ihalesi 30 Nisan'da!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Çankaya Karakusunlar Mahallesi'nde Sosyal ve Kültürel Tesis + Kreş kullanımında bulunan taşınmaz üzerine Sınırlı Ayni Hak Tesis edilerek inşaat yaptırılacaktır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 3.4 milyon TL'ye arsa!

Ankara Çankaya'da 3.862,32 metrekare yüzölçümüne sahip olan kreş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 30 Nisan 2015 günü saat 14:00'de kapalı teklif usulü ile ihale ediliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi çocuk koruma evi açacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, korunmaya muhtaç çocuklar için "Çocuk Koruma Evi" açacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca, Ankara ve yurt içinde bulunan tarihi ve turistik yerlere ücretsiz geziler düzenleyecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 1 milyon TL'ye satılık 14 daire!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Mamak İlçesinin Mutlu Mahallesi'nde bulunan 14 daire 1 milyon TL'ye 30 Nisan 2015 tarihinde ihale edilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Çocuk Koruma Evi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, korunmaya muhtaç çocuklar için “Çocuk Koruma Evi” açacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca, Ankara ve yurt içinde bulunan tarihi ve turistik yerlere ücretsiz geziler düzenleyecek.

Ankara Yerköy Sivas YHT ne zaman açılacak Haberi

Ankara Yerköy Sivas YHT ne zaman açılacak

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Ankara-Yerköy-Sivas hızlı tren hattı projesinin maliyetine ve açılma tarihine ilişkin soru önergesi verdi. Yeşil, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Yeşil, ''Aşağıdaki sorularımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı cevaplandırılmasını Anayasanın 98'inci ve İçtüzüğün 96'ncı maddesi gereğince arz ederim'' diye konuştu.

Yeşil, ''13 yıldır yapımı devam eden Ankara-Yerköy-Sivas hızlı tren hattı yapımı için projelendirme aşaması 5.10.2004'te başlatılmış, 13.03.2009'da yılında Yerköy'de temeli atılmış, dönemin Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek tarafından projenin ihale bedelinin 850 milyon lira olduğu ve 2012 yılında tamamlanarak hizmete açılacağı duyurulmuştur. Gelinen noktada yıllar boyunca projenin tamamlanarak hizmete açılması hususu çeşitli gerekçel maliyet kalemleri ve projeye toplam olarak harcanan maliyet bedelleri belirsiz kalmıştır. Proje yapım çalışmaları esnasında 8 kere...