27 / 04 / 2024

Ankara Zafer Çarşısı

Ankara Zafer Çarşısı

Ankara'nın en önemli simgelerinden olan ve bulunmayan kitapların adresi olan "Zafer Çarşısı", Büyükşehir Belediyesi tarafından tümüyle yenilenerek tekrar hizmete açıldı. Çarşı engelliler için de düzenlendi.

Ankara Kasaplar Çarşısı'nda kentsel dönüşüm Mayıs'ta tamamlanacak!

Ankara Kızılcahamam'da bir takım ziyaretlerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kasaplar Çarşısı'nda devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Kasaplar Çarşısı esnafına kira ve taşınma yardımı müjdesi!

Ankara Kızılcahamam'da yangında zarar gören Kasaplar Çarşısı'ndaki esnaflara kira ve taşınma yardımı verilecek.

Ankara Kasaplar Çarşısı'nda inşaat başladı! 

Ankara Kızılcahamam'da 3 ay önce yaşanan yangın nedeniyle hasar alan ve sonrasında yıkılan Kasaplar Çarşısı'nda inşaat çalışmaları yeniden başladı.

Kızılcahamam Kasaplar Çarşısı yıkılıyor!

Başkent Ankara Kızılcahamam'da, yangın sebebiyle büyük hasar gören Kasaplar Çarşısı yıkılıyor.

Ulus 100. Yıl Çarşısı binası yıkım işi ihalesi yapıldı!

Ankara'da Ulus 100. Yıl Çarşısı binasının yıkım işi ihalesi tamamlandı. İhalenin Belediyenin sosyal medya hesaplarından ve ABB TV'den canlı olarak yayınlandı.

Ankara Anafartalar Çarşısı'ndaki iş yerleri kiraya verilecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Anafartalar Çarşısı'nda yer alan iş yerlerini kiraya verecek. İhale 9 Ocak 2020 tarihinde yapılacak.

Ankara'daki Asker Çarşısı yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi "Asker Çarşısı" olarak bilinen Anadolu Kapalı Çarşısı'nı baştan aşağı yeniliyor.

Ankara Zafer Çarşısı hizmete açıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek hizmete açılan Zafer Çarşısı, eski günlerine yeniden kavuşuyor.

Alaçatı Çarşısı ve Alsancak Meydanı, Ankara'ya taşınıyor!

İzmir'in simgelerinden Alaçatı Çarşısı ve Alsancak Meydanı'nı Ankara'da görünce şaşırmayın!.. Sinpaş GYO, Ege yaşamı konseptini Çankaya'da hayata geçiriyor. Üstelik iki projede de şimdiden yüzde 60 kazandırarak...

Yenilenen Zafer Çarşısı faaliyete geçti!

Ankara'nın en önemli simgelerinden olan ve bulunmayan kitapların adresi olan "Zafer Çarşısı", Büyükşehir Belediyesi tarafından tümüyle yenilenerek tekrar hizmete açıldı. Çarşı engelliler için de düzenlendi.

Tarsus Siptilli Çarşısı'nın çehresi değiştiriliyor!

Tarsus Belediyesi bir süre önce Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiraladığı tarihi Siptilli Çarşısı'nın çehresini değiştiriyor.

Balıkesir Sındırgı'da Osmanlı Çarşısı’nın üstü kapatılıyor!

Balıkesir’in Sındırgı Belediyesi, 10 bine yakın antik eserlerin sergilendiği Osmanlı Çarşısı’nın üstünü kapatıyor Sındırgı Belediyesi, Osmanlı Çarşısı’nın üstünü branda ile kapatıyor.

Tarsus Belediyesi Vakıflar Çarşısı'nı kiraladı!

Tarsus'ta Reşadiye mahallesinde mülkiyeti Adana Vakıflar Bölge müdürlüğüne ait olan Üçgen Çarşı olarak bilinen "Vakıflar Çarşısı" 18 adet asma katlı dükkan Tarsus Belediyesi tarafından kiralandı.

Ankara Zafer Çarşısı Haberi

Ankara Zafer Çarşısı

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından yürütülen yenileme çalışmaları sırasında Çarşı, depreme dayanıklı hale getirildi, dekoratif aydınlatma üniteleriyle donatıldı, zeminler mermerle döşendi. 

Havalandırma, klima, kamera, seslendirme ve yangın sistemlerinin yenilendiği Çarşı'nın girişine yürüyen merpen yapıldı. Engelliler için de engelli rampaları ve asansörleri monte edildi. 


DEV SERGİ SALONU HAZIR


Geçmiş dönemlerde birçok sanatçının veya kurumun eserlerinin sergilendiği sergi salonu da büyütülerek yenilendi. Yönetim birimiyle birlikte 1060 metrekare dev alandan oluşan sergi salonu, önümüzdeki günlerde yeniden organizasyonlara ve renkli sergilere ev sahipliği yapacak. Mescit, tuvaletler ve kafeterya bölümlerinin bulunduğu Zafer Çarşısı'nın dışarıdaki kısmı da düzenlenerek, 3 bin 750 metrekarelik bir meydan kazanıldı. Kitabevlerinin, kırtasiyelerin yoğunlukta olduğu Zafer Çarşısı'nda 45 dükkan bulunuyor. Kitapçıların yanı sıra tuhafiyecilerin ve ayakkabıcıların faaliyet gösterdiği Çarşı'da yağlı boya ve...