27 / 04 / 2024

ankaranın barajlarının ne kadarı dolu

ankaranın barajlarının ne kadarı dolu

Ankara'ya da kasım ortalamalarına göre bu yıl kasım ayında 10 kat az yağış düşmesine rağmen, kentin barajlarındaki doluluk oranı, son 4 yılın en yüksek seviyesinde bulunuyor.

Evinpark Ada ile Tepe’den Babalar Günü’ne özel yüzde 10 indirim!

Sefa İnşaat & Koyuncu İnşaat ortaklığı ile İstanbul Anadolu Yakası’nın gözde ilçesi Maltepe’de hayata geçirilen ‘Evinpark Ada & Tepe’den konut almak isteyenlere Babalar Günü’ne özel olarak yüzde 10 indirim avantajı sunuluyor.

Porland'dan anneler gününe özel indirim!

Porland anneler gününe özel olarak 10-11-12-13-14 Mayıs tarihlerinde geçerli olacak tüm ürünlerde net yüzde 40 indirim avantajı sunuyor.

Evinpark Ada ile Tepe Rezidans’ta Anneler Günü’ne özel indirim!

İstanbul Anadolu Yakası’nın hızla gelişen bölgesi Maltepe’de inşa edilen ‘Evinpark Ada & Tepe Rezidans’ta Anneler Günü’ne özel indirim fırsatı sunuyor.

Kaçak kentsel dönüşüm hafriyatlarının önüne geçiliyor!

İstanbul'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ayda 5 milyon ton hafriyat çıkmasına sebep oluyor. İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. kaçak dökümün önüne geçmek için ciddi bir adım attı.

Arazilerin önüne koyulan tabela projeciliğini kaldırdık!

Başbakan Binali Yıldırım, Gümüşhane ve Bayburt'ta düzenlenen mitinglerde konuştu. Yıldırım, ''Proje yapmak isteyenler arazinin önüne koydukları tabelayı kaldırdık. Yerine büyük projeleri getirdik'' dedi.

Konya Sarayönü’ne 8.5 milyonluk yatırım!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Sarayönü'ne 8.5 milyon TL'lik altyapı yatırımı yaptı.

Seyir İstanbul'da sevgililer gününe özel kampanya!

Çatma Yapı tarafından Yakacık’ da inşa edilen Seyir İstanbul Projesi büyük ilgi görüyor. Projede sevgililer gününe özel kampanya ile 120 ay 0,64 Faiz oranı, ya da yüzde 10 +3 indirim fırsatı sunuluyor.

Ordu Fatsa'da kaçak yapılaşmanın önüne geçilecek!

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Türkiye’de ilk defa kendilerinin uyguladığı “Kent Bilgi Sistemi” sayesinde beyan vermeyen bina ve arsa sahiplerine tebligat göndererek kaçak yapılaşmanın önüne geçtiklerini söyledi.

Zonguldak'ta gecekondulaşmanın önüne geçilecek!

Zonguldak Valisi Ali Kaban, toplantıda, Filyos Vadi Projesi'ne de değinerek, projenin hayata geçirilmesiyle bölgede gecekondulaşmanın önüne geçilecek yeni bir kentleşme çalışması başlatıldığını belirtti.

Avcılar Belediyesi imarda hak mahrumiyetinin önüne geçecek!

2017 yılının ilk toplantısında Avcılar Belediye Meclisi önemli kararların altına imzasını attı. Avcılar Belediye Meclisi, Başkan Dr. Handan Toprak Benli’nin öncülüğünde yaptığı toplantıda imarda hak mahrumiyetinin önüne geçmek için düğmeye bastı.

İstanbul'un 42 milyarlık bütçesi 18 bakanlığın önüne geçti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 42 milyar lira olarak belirlenen 2017 yılı konsolide bütçesiyle 18 bakanlığın bütçesinin önüne geçti.

Ankara İvedik Arıtma Tesisleri önüne yeni köprü!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Anadolu Bulvarı üzerinde trafik yoğunluğunun yaşandığı ASKİ İvedik Arıtma Tesisleri önüne yeni bir “U” dönüş köprüsü inşa ediyor.

Körfez Belediyesi çarpık kentleşmenin önüne geçiyor!

Körfez Belediyesi, çarpık kentleşmenin önüne geçmek ve Körfez’de kötü görünümü engellemek adına yapı denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

ankaranın barajlarının ne kadarı dolu Haberi

ankaranın barajlarının ne kadarı dolu


İç Anadolu Bölgesi’nde son 3 ayda geçtiğimiz yıla göre yağış miktarında önemli ölçüde azalma olmasına ve Ankara'ya da kasım ortalamalarına göre bu yıl kasım ayında 10 kat az yağış düşmesine rağmen, kentin barajlarındaki doluluk oranı, son 4 yılın en yüksek seviyesinde bulunuyor. Baraj havzaları hiç yağış almasa bile Ankara’nın şu anda 1,5 yıllık içme suyu var. 

Meteoroloji'den edinilen bilgiye göre, Türkiye genelinde yıllara göre Kasım ayı ortalama yağış miktarı metrekarede 53.2 kilogram iken, bu yıl büyük bir düşüş göstererek 12.6 kilogram oldu. Geçen yıl ise Kasım ayında metrekareye 44 kilogram yağış düşmüştü. 

Ankara ve çevresi ise Kasım ayında Türkiye ortalamalarının çok altında yağış aldı. Uzun yıllar kasım ayı ortalamasının metrekarede 30.9 kilogram olarak gerçekleştiği Başkent, bu yıl ancak 10'da 1'i oranında...