25 / 04 / 2024

Ant Yapı en iyi müteahhit sıralaması

Ant Yapı en iyi müteahhit sıralaması

Uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR'ın müteahhitlerin bir önceki yılda ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri esas alarak hazırladığı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde ANT Yapı da yerini aldı.

ANT Yapı dünyanın en büyük inşaat şirketleri listesinde yerini koruyor!

Avrupa ve Ortadoğu bölgesini kapsayan, İngiltere merkezli önde gelen sektörel yayınlardan EME Outlook, Rusya pazarında da sektörünün liderlerinden olan Ant Yapı’nın başarılarına sayfalarında yer verdi. 

Ant Yapı Rusya'da yeni bir havalimanı daha inşa edecek!

Uluslararası alanda en çok iş yapan 100 müteahhitten biri olan Ant Yapı, Rusya’da Sibirya Bölgesi’nin en büyük kenti Novosibirsk’te bulunan uluslararası Tolmaçevo Havaalanı’nın inşaatına başladı.

Ant Yapı, yurt dışındaki başarılarıyla bir kez daha gururlandırdı!

Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi’nde Türkiye’yi temsil eden ilk 10 şirket arasında 6. sırada yer alan Ant Yapı, 2019 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'nde yurt dışındaki başarıları nedeniyle ödül aldı...

ANT Yapı'ya ''Sektörüne İlham Veren Kurum Ödülü'nün sahibi oldu!

Uluslararası alanda en çok iş yapan 100 müteahhitten biri olan Ant Yapı, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından gerçekleştirilen 11. KSS Zirvesi’nde, “Sektörüne İlham Veren Kurum” ödülünün sahibi oldu.

Ant Yapı, Radisson Collection’ı Bodrum’a getiriyor!

Ant Yapı, beşinci turizm yatırımını, dünyanın en büyük otel zincirlerinden Radisson Hotel Group’un premium markası Radisson Collection ile Bodrum’da gerçekleştiriyor. Radisson Collection Resort & Spa Bodrum 2021 yılında faaliyete geçecek...

Ant Yapı ile Radisson’dan yeni işbirliği!

Ant Yapı, Bodrum’un cennet köşesi Aspat’ta hayata geçirdiği gurur projesi Anthaven için dünyanın en büyük otel zincirlerinden Radisson Hotel Group’un premium markası Radisson Collection Resort&SPA ile anlaşma imzaladı...

Fatma Çelenk, Ant Yapı’da genel koordinatörlük görevine getirildi!

Türkiye’nin en büyük proje geliştirme firmalarından ve uluslararası alanda en çok iş yapan 86 müteahhitten biri olan Ant Yapı’da genel koordinatörlük görevine sektörün deneyimli isimlerinden F. Fatma Çelenk getirildi...

Buckingham Sarayı’nın yeni komşuları Ant Yapı’nın projesine taşınıyor!

Ant Yapı,  Londra’nın en prestijli bölgesinde gerçekleştirdiği lüks ve butik bir konut projesi olan Belgravia Gate’in teslimine başladı...

Ant Yapı Domodedovo'da sözünü tuttu!

Uluslararası alanda en çok iş yapan 86 müteahhit firmadan biri olan Ant Yapı; Rusya’nın ikinci büyük havalimanı Domodedovo’nun 2. Terminal binasının inşaatını söz verdiği tarihte tamamladı. Ant Yapı’nın ilk havalimanı projesi, aynı zamanda en yüksek bedelli kontratı özelliği taşıyor.

Ant Yapı, Domodedovo Havalimanı’nın inşaatını bitirdi!

Rusya inşaat sektörünün önemli oyuncularından Ant Yapı, ülkenin ilk özel havalimanı Domodedovo’nun inşaatını bitirdi. 700 milyon dolarlık yatırım ülkenin en büyük ikinci havalimanı...

Ant Yapı, rotasını İngiltere ve ABD’ye çevirdi!

Rusya’da büyüyüp Türkiye’nin en güçlü gayrimenkul geliştiricilerinden birine dönüşen Ant Yapı, rotasını İngiltere ve ABD’ye çevirdi...

Ant Yapı, yurt içi ve yurt dışında önemli projeler hayata geçiriyor!

“ENR Dünyanın En Büyük 250 Müteahhidi” listesinde geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu yıl da 86. sırada yer alan, Türkiye’de de ilk 10’da bulunan Ant Yapı, yurt içi ve yurt dışında önemli projeleri hayata geçiriyor. Başarılı yatırımlar birbirini izliyor.

Ant Yapı, Rusya'da yeni projeye başlıyor!

"Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi" listesinde bu yıl da 86. sırada yer alarak ilk 10 Türk firmasından biri olan Ant Yapı,  Rusya’nın Moskova şehrinde, otel-ofis projesine başlıyor.

Ant Yapı en iyi müteahhit sıralaması Haberi

Ant Yapı en iyi müteahhit sıralaması

Uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR'ın müteahhitlerin bir önceki yılda ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri esas alarak hazırladığı  “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 10’uncu kez Çin’den sonra dünya 2’ncisi oldu.


Uluslararası müteahhitlik pazarının son üç yılda toplam %14 oranında gerileme gösterdiği konjonktürde, Türk müteahhitlik firmalarının yurtdışında gösterdiği performans artış gösterdi. 


ENR listesindeki Türk firmalarının sayısı geçtiğimiz yıl 40'tan 46'ya yükselirken aynı dönemde pazar payında da yükseliş gözlemlendi.  Listedeki Türk firmaların toplam pazar payı 2013 yılında %3.8 iken 2014 yılında %4.3, 2015 yılında %4.6, 2016 yılında ise %5.5 olarak gerçekleşti.  


Türk müteahhitlerin bölgesel gelirlerdeki payı Avrupa'da bir miktar azalırken ana pazarlarının tümünde artış gösterdi. Pazar payı Ortadoğu'da %7.9'dan %9.1'e, Asya'da %5.5'den %7.0'ye, Afrika'da %4.7'den 5.1'e çıktı.  


ANT Yapı 86. sırada

ANT...