28 / 03 / 2024

Antalya imar barışı toplantısı

Antalya imar barışı toplantısı

Antalya KUTSO'da 'İmar Barışı' toplantısı gerçekleşti. İmar barışında Antalyalıların en iyi şekilde faydalanılabilmesi için düzenlenen toplantı, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. 

İmar barışına en fazla talep Kepez ve Manavgat’tan geldi!

Antalya'da en fazla gecekondunun bulunduğu Kepez ile otel sayısının en fazla olduğu Manavgat ilçeleri imar barışına en çok başvuru yapan bölgeler oldu.

Antalya’da imar barışına 1 milyar 136 bin lira ödendi!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü verilerine göre Antalya'da imar barışı kapsamında 159 bin 731 belge düzenlendi. Uygulama kapsamında devletin kasasına en çok gelir kazandıran il Antalya oldu.

Antalya’da imar barışına başvurular 151 bine ulaştı!

Antalya’da imar barışı uygulamasıyla oluşturulan ‘Yapı Kayıt Belgesi’ sayısı 151 bin 708’e denk geldi. Uygulamada başvurular alınmaya devam ederken son başvuru tarihi ise 15 Haziran olarak açıklandı.

Antalya’da imar barışına 144 bin 514 başvuru geldi!

Antalya’da ‘imar barışı’ kapsamında 144 bin 514 yapı kayıt belgesi verildi. En fazla belge Manavgat'ta düzenlenirken, Manavgat'ı Kepez ve Alanya takip etti.

Alanya'da imar barışına yoğun ilgi!

Antalya’da imar barışı kapsamında verilen Yapı Kayıt Belgesi sayısı 140 bini aştı. Kentte alınan ödeme tutarı ise 1 milyar liraya ulaştı. İlçelerde ilk sırada Manavgat yer alırken Alanya'da da imar barışına ilgi büyüktü.

Antalya’da imar barışı kapsamında 1 milyar lira toplandı!

Antalya’da imar barışı kapsamında verilen Yapı Kayıt Belgesi sayısı 140 bini aşarken, alınan ödeme tutarı ise 1 milyar liraya kadar ulaştı. İlçelerde ilk sırada Manavgat yer aldı.

Kaş'ta imar barışı ile kaçak yapı inşa edildiği iddiası mecliste!

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya'nın Kaş İlçesi'nde imar barışı gerekçesiyle birçok kaçak yapı inşa edildiği iddiasını meclis gündemine taşıdı...

Turizm beldelerinde imar barışı fırsatçılığı!

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Antalya'nın Kaş ilçesi imar barışı fırsatçılarına rant kapısı oldu. Heyelan bölgesinde inşaat yapan fırsatçılar bunları 'helal', 'korunaklı' veya 'balayı' vilaları diyerek kiralıyor.

Saklıkent'te imar barışı fırsatçılığı!

Antalya’nın Saklıkent ilçesinde imar barışını fırsata çevirmek isteyen vatandaşlar bölgenin en güzel noktalarında kaçak yapılar inşa ediyor.

İmar barışı fırsatını kaçırmayın!

Antalya Kaş'ta imar barışı konulu toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Altınay, imar barışı fırsatının kaçırılmaması için uyarılarda bulundu. 

İmar barışıyla Türkiye'nin en büyük sorunu çözüldü!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, imar barışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin büyük sorununun çözüldüğünü belirten Nasır, kanunun devrim niteliğinde olduğunu söyledi. 

İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabilir!

İstanbul Zirve Yapı Denetim ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Cumhur Akpınar, imar barışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm yapıların yasallık kazandırılacağını belirten Akpınar, İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabileceğini söyledi.

Varlık barışı ve imar barışında süre uzar mı?

Vergi barışı, varlık barışı ve imar barışı düzenlemeleri kapsayan seçimden önce Resmi Gazete'de yayımlanan ve Meclisten geçen mali af yasasındaki detaylar belli oldu. Peki, düzenlemelerde süre uzar mı? Sizler için araştırıldı...

Antalya imar barışı toplantısı Haberi

Antalya imar barışı toplantısı

Antalya Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası'nda (KUTSO) 'İmar Barışı' konuşuldu. İmar barışının Batı Antalya'da tam anlaşılarak, en iyi şekilde faydalanılabilmesi için gerçekleşen toplantıya, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Mimar Sevilay Kahraman, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Meclis Başkanı Fahri Özen, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bayram Karagül, Başkan Yardımcısı İbrahim Uğur Çakır, Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Sarıcaoğlu, Meclis Üyeleri Ramazan İpek, Kerim Soytürk, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş belediyelerinden yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

KUTSO Kumluca merkez binasında düzenlenen toplantıda imar barışı hakkında tüm detaylar...