19 / 04 / 2024

Antalya otelleri rus turist 2015

Antalya otelleri rus turist 2015

Şubat’ın ortasına geldik. Rusya’dan tek bir rezervasyon yok. Batı ile çalışan tur operatörleri de bunu fırsat bilip indirim istedi. Mecburiyetten % 25 hatta % 40 indirim yapan tesisler var.

İstanbul, yabancıya konut satışında Antalya’yı solladı!

2022-2023 yıllarında, özellikle Rus ve Ukraynalı göçü sebebiyle yabancıya konut satışında ilk sıradaki Antalya, konut fiyatlarındaki fahiş artış ve aynı zamanda, Rusların Dubai gibi kentlere yönelmesi sebebiyle İstanbul'dan sonra ikinci sıraya düştü. Ancak 8 aylık toplamda Antalya ilk sıradaki yerin

Avrupalılar Antalya’ya akın ediyor! Otellerde boş yer kalmadı, Antalyalı emekliler otelleri kapattı!

AB ülkelerindeki doğal gaz maliyetlerinin yüksek olması ve TL’nin yabancı para birimleri karşısında değer kaybı nedeniyle Türkiye Avrupalıların çekim merkezi haline geldi. Özellikle Avrupalı emeklilerin kışı Türkiye’de geçirmek için Antalya’da otelleri kapattığı belirtiliyor.

Tabiri caizse akın Antalya'ya akın ettiler! Konuttan sonra yatırımda da rekor kırdılar

Ukrayna ile aralarında olan savaştan dolayı Türkiye'ye akın eden Rus vatandaşlar, Antalya'yı tabiri caizse bastılar. Antalya'da konut alımlarındaki rekorun akabinde Rus halkı  yatırımda da rekor kırdı.

Rus ve Ukraynalılar akın etti! Antalya'da kiralar 130 bine çıktı!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkenin vatandaşları yaşamak için Antalya'ya gelmeye başladı. Bu göçle birlikte Antalya'da, deniz kenarındaki lüks dairelerin aylık kirası, 100 bin liranın üzerine çıktı. 

Türkiye'deki otellere ünlü firmadan Rus turist rezervasyonlarını iptal edin uyarısı

Antalya'da yaz sezonu öncesi Rusya, Ukrayna Orta Doğu ve Avrupa'dan tatil rezervasyonları gelmeye başladı. Bayramın yaklaşmasıyla canlanan iç pazara kötü haber ise ünlü tur firması TUI'den geldi. TUI, Rus turistleri veto etti.

Antalya'da kira bedelleri 3 kat arttı! Yabancıların yeni gözdesi!

En gözde tatil beldesi Antalya'da emlak piyasası hareketlendi. Rus ve Ukraynalı vatandaşların en çok tercih ettiği tatil beldesinde konut satışları arttı. Şubat ayında Antalya'da satılan evlerin dörtte birini Ruslar ve Ukraynalılar aldı. İşte detaylar...

Antalya Nirvana Cosmopolitan Otel açıldı!

Ünlü otel zinciri markası Kilit Grup, 21’inci oteli için Antalya’da açtı. Kilit Grup Yönetim Kurulu üyesi Tolga Kilit, pandemiden sonra otelleri etap şeklinde açmayı düşündüklerini söyledi.

Antalya'da 5 yıldızlı oteller harabeye döndü!

Antalya'nın bir döneminin gözde otellerinden Divan Talya ve Ofo otelleri harabeye döndü.Hayalet yapıya dönen binalar bölge halkını tedirgin ediyor. 

Cornelia Otelleri'nden Belek'e 5 bin kişilik kongre merkezi!

Cornelia Otelleri Grubu, Antalya Belek'te 5 bin kişilik ileri teknoloji uluslararası kongre merkezi yatırımı yaptı. Kongre merkezi tamamlandığında Türkiye'nin en ileri teknoloji ve büyük kongre merkezi olacak. Merkez için yaklaşık 50 milyon dolar yatırım ön görülüyor. 

Delphin Otelleri’nin sahiplerinden 4 kişi gözaltında!

Antalya'daki Delphin Otelleri’nin sahipleri arasında bulunan Ufuk Cömertoğlu, oğlu Alper Cömertoğlu, Mine Cömetoğlu ve Egemen Çömertoğlu FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Antalya Kemer’de 249 esnaf kepenk kapattı!

Antalya’nın en fazla Rus turist ağırlayan tatil beldesi Kemer’de 249 esnaf kepenk kapattı. Birçoğu ise kredilerle ayakta kalabiliyor.

Rus pilotun ailesine ev teklifi gündemde!

Rus uçağı pilotunun ailesine ev verme teklifi ardından MHP'nin kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk ettiği Antalya'nın Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Rus pilot, Antalya Kemer'deki ev teklifini reddetti!

24 Kasım'da düşürülen Rus savaş uçağı pilotunun ailesine Kemer'de ev vermeyi teklif eden Antalya'nın Kemer İlçe Belediye Başkanı Mustafa Gül, MHP’den ihraç istemiyle disipline sevk edildi. Rus pilotun ailesi ise Kemer'de ev teklifini reddetti.

Antalya otelleri rus turist 2015 Haberi

Antalya otelleri rus turist 2015

Rusya önce Batı’nın ambargosu ile sarsıldı, ardından 50 doların altına inen petrol fiyatı ile ekonomik olarak çöktü. Rublenin inanılmaz değer kaybı ile Ruslar için yurtdışına çıkış da ekstra maliyetli hale geldi. Geçen yıl 35 rublesi 1 dolar eden Ruslar’ın bugün 1 dolar alabilmesi için 66 rubleye ihtiyacı var. Rusya böyle zor günler geçirirken, Rus turistin en çok tercih ettiği Antalya’daki turistik tesislerde endişeli bir bekleyiş var.


Rezervasyon yok


Gürallar olarak cam sektörü ve turizmde devreye alacakları yeni yatırımları konuşmak üzere biraraya geldiğimiz Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, tehlikeye dikkat çekti: “Şubat ayını yarıladık ve Rusya’dan hiç rezervasyon yok. Geçen yıl bu dönemde 1 milyon euroluk satış yapmış olurduk, şu an rakamlar sıfır. Benzer bir trendi cam şirketimizde de görüyoruz....