24 / 04 / 2024

antalya taşınmaz kültür varlıkları için yardım

antalya taşınmaz kültür varlıkları için yardım

Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel hukuka tabi gerçek ve tüzel kişilerin mülkiyetinde bulunan korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının korunması, bakım ve onarımı için ayni, nakdi ve teknik yardımda bulunacak.

Aralarında İstanbul, Muğla ve Antalya’nın da olduğu 12 şehirdeki 73 taşınmaz için özelleştirme kararı!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne kayıtlı olan 12 şehirdeki toplam 73 taşınmazın özelleştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte detaylar...

Antalya'da 11 adet taşınmaz kiraya verilecek!

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, Antalya ili, Merkez ilçesinde yer alan Akdeniz Üniversitesi kampüsünde bulunan 11 adet taşınmaz kiraya verilecek.

TOKİ ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün 2002-2020 yılları arasındaki taşınmaz satışı mecliste!

2002-2020 yılları arasında TOKİ ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yapılan taşınmaz satışı ve elde edilen gelir miktarı meclis gündemine taşındı. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışı TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, 2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışına ve elde edilen gelir miktarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

Üç ildeki taşınmaz ihalelerinde süre uzatıldı!

ÖİB, Antalya, Aydın ve Niğde'de yer alan toplam 24 taşınmazın satış süreci şartname alma ve ihale tarihi uzatıldı. 

Çetin Osman Budak yabancılara taşınmaz satışını TBMM'ye taşıdı!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yabancılara taşınmaz satışına ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıdı...

Antalya Muratpaşa Ermenek Mahallesi'nde 39 taşınmaz ihaleye çıkıyor!

İlk denemesi bölge halkının eylem yapması üzerine ertelenen Ermenek Mahallesi'ndeki arsa ihalesinde ikinci perde başladı. Bugün 39 taşınmaz Değirmenönü'nde ihaleye çıkıyor.

Antalya'da 10 ayrı kamu taşınmazı tahsis edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya'da 1250 ek yatak kapasitesiyle birlikte Alanya'da 18 delikli golf tesisi ve Belek'te turizm amaçlı spor tesisi yapımının öngörüldüğü 10 ayrı kamu taşınmazını tahsise çıktı.

Antalya'da taşınmaz kültür varlıkları için yardım yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel hukuka tabi gerçek ve tüzel kişilerin mülkiyetinde bulunan korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının korunması, bakım ve onarımı için ayni, nakdi ve teknik yardımda bulunacak.

Vizyon Taşınmaz Değerleme şube sayısını 8’e çıkardı!

Vizyon Taşınmaz Değerleme artık İstanbul, Ankara ve İzmir Bölge Müdürlüklerine ilave olarak Bursa, Antalya,Trabzon, Adana ve Malatya şube ofisleri ile müşterisine hizmet verecek… Böylelikle firmanın şube sayısı 8'e çıkmış oldu.

Hazine 56 taşınmazını satıyor!

Antalya Defterdarlığı'ndan yapılan açıklamada Hazine 56 taşınmazını satıyor. Antalya Defterdarlığı'ndan yapılan açıklamada Korkuteli ve Kumluca ilçelerindeki toplam 113 bin 516 metrekare hazine arazisi satışa çıkacak.

Hazine'nin en fazla taşınmazının olduğu il Antalya!

HAZİNE'NİN taşınmaz arazileri bakımdan mülk zengini kenti Antalya oldu. Hazine'nin ülkede genelinde 228,7 milyar metrekarelik bir alanı kaplayan 3 milyon 781 bin 507 adet taşınmaza sahip bulunuyor...

antalya taşınmaz kültür varlıkları için yardım Haberi

antalya taşınmaz kültür varlıkları için yardım

Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel hukuka tabi gerçek ve tüzel kişilerin mülkiyetinde bulunan korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının korunması, bakım ve onarımı için ayni, nakdi ve teknik yardımda bulunacak. Yardımdan Antalya’da Kaleiçi, Balbey ve Haşim İşcan Mahalleleri de faydalanabilecek.


Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik geçtiğimiz hafta içinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikle, özel hukuka tabi gerçek ve tüzel kişilerin mülkiyetinde bulunan korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının korunması, bakım ve onarımı için Bakanlıkça yapılacak ayni, nakdi ve teknik yardımların usul ve esasları belirlendi.

Proje ve uygulama yardımı

Antalya’nın Kaleiçi, Balbey ve Haşim İşcan mahallelerindeki  tarihi binalar da bu yardımdan faydalanabilecek. Yönetmeliğe göre, taşınmaz kültür varlıklarına, taşınmaz kültür varlıklarının belgelenmesi, korunması ve onarımına yönelik hazırlanacak ve ilgili...