24 / 04 / 2024

Antalyaspor Stadı elektrik mi üretiyor

Antalyaspor Stadı elektrik mi üretiyor

Antalyaspor'un Beşiktaş maçıyla kapılarını açacağı 33 bin kişilik yeni stadı Antalya Arena'nın çatısındaki güneş enerjisi panelleri, bir günde 550 konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak kadar enerji üretiyor.

Spor Toto Akhisar Stadı 28 Ocak'ta açılacak!

Akhisar'da inşa edilen Spor Toto Akhisar Stadı 28 Ocak'ta Teleset Mobilya Akhisarspor, Antalyaspor mücadelesiyle açılacak. 

Mardan Antalyaspor Stadı 51 milyon TL'ye satılıyor!

Antalya İli Aksu İlçesi Kundu Köyü'nde yer alan 28.394,51 metrekare yüzölçümlü Mardan Antalyaspor Stadı 51 milyon TL bedel ile satışa çıkarılıyor.

Trabzon Akyazı Stadı'nın çatısı tamamlandı!

Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Akyazı Spor Kompleksi Koordinatörü Gökhan Saral, yapımı son aşamaya gelen Akyazı Stadı'nda ilk maçlarını 11. haftada Antalyaspor ile oynamayı planladıklarını söyledi.

Antalya Stadı, Antalyaspor’a devredildi!

Gençlik ve Spor Bakanlığına ait 33 bin kişilik Antalya Stadı, düzenlenen protokol töreniyle Antalyaspor’a devredildi.

Yeni Bornova Stadı'na elektrik engeli!

Türkiye 1'inci Ligi'de Göztepe, bu haftadan itibaren iç saha maçlarını oynamayı planladığı Doğanlar'daki Yeni Bornova Stadı'na elektrik arızası yüzünden kavuşamadı.

Sivasspor Stadı'nın yüzde 99'u tamam!

Sivas'ta yaklaşık 3 yıl önce yapımına başlanan, çatıda biriken yağmur ve kar sularını depolayarak elektrik enerjisine dönüştürecek alttan ısıtmalı 27 bin 532 kişi kapasiteli "Türkiye'nin ilk ekolojik stadının yüzde 99'unun tamamlandığı bildirildi.

Antalya Atatürk Stadı'nın yıkımında sona gelindi!

ANTALYA'da 1965'den 2010 yılına kadar şehrin kırmızı beyazlı takımı Antalyaspor'a ev sahipliği yapan, milli bayramların kutlandığı Atatürk Stadı'nın yıkımında sona gelindi.

Gültekin Gencer, Antalya Stadı'na ödedikleri ücretten yakındı!

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gencer, Antalya Stadı'na maç başı ödedikleri ücretin yüksek olduğunu belirterek, "Üniversite stadını 5 bin liraya kiralarken şimdi maç başı 80 bin lira ödüyoruz. Dayanacak gücümüz kalmadı." dedi.

Antalya Atatürk Stadı yıkılıyor!

Antalyaspor'a 45 yıl ev sahipliği yaptıktan sonra 'maç oynanamaz' raporu verilen Atatürk Stadı'nın yıkımına başlandı. Stat alanı halka açılıyor.

Vodafone Arena Stadı ne zaman açılacak?

Fikret Orman ve ekibi, Vodafone Arena'yı Beşiktaşlılar için çok özel olan bir günde açacak. Yönetim, 19 Mart 2016'da ligde oynamayı planladığı Antalyaspor maçı ile yeni stadını hizmete sunacak.

Bursa Timsah Arena Stadı'nda tribünlere kafes konuldu!

Geçtiğimiz sezon Torku Konyaspor, bu sene Antalyaspor'dan sonra Bursaspor'un da Timsah Arena adı verdiği yeni stadına kavuşmasına az bir zaman kaldı.

Antalyaspor Stadı'nın inşaat firmasından rapor istenecek!

Stadın çimlerinde meydana gelen kopmalara da değinen Hasan Ali Ceylan, sahada futbol oynanmasıyla ilgili herhangi bir sıkıntı olup olmadığına dair stadı yapan inşaat firmasından rapor isteyeceklerini söyledi.

Antalyaspor Stadı açılışı dün yapıldı!

Antalyaspor yapımı yeni tamamlanan Antalya Arena'da ev sahibi olarak ilk maçına çıktı. Türkiye'deki diğer statlardan farklı olan Antalya Arena'nın çatısına güneş enerjisi panelleri bulunuyor.

Antalyaspor Stadı elektrik mi üretiyor Haberi

Antalyaspor Stadı elektrik mi üretiyor

Antalya'da geçen yıl haziran ayında 96 dönümlük arazide temeli atılan 33 bin kişilik stadyumda inşaat çalışması sona erdi. Tam daire şekliyle arena görünümünü andıran statta koltuk montajı da tamamlandı. Soyunma odaları, yedek kulübesi ve locası tamamlanan statta, ses ve görüntü sistemi de hazırlandı. Türkiye'deki futbol sahalarından farklı bir özelliğe sahip stadın 16 bin metrekarelik çatısı, tribünlerin üzerini kapatıyor. Çatının 12 bin metrekarelik bölümündeki 1.4 megawatt enerji gücüne sahip güneş panelleri, 16 Eylül'den itibaren şehir şebekesine elektrik veriyor.


Dünyanın en fazla elektrik üreten stadı

Günde ortalama 7 bin 200 kilowatt/saat enerji üreten stat Türkiye'de ilk, dünyada ise kapasitesiyle en fazla enerji üreten spor kompleksi özelliğine sahip. UEFA kriterlerine uygun şekilde hazırlanan statta 38 tane 20 kişilik, 4 grup, 1 de protokol locası...