26 / 04 / 2024

aoç arazisi son durum

aoç arazisi son durum

Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yapılan Beştepe Külliyesi’nin karşısındaki arazi için özel ihale düzenlendiği öğrenildi. Otopark yapılması öngörülen alanı kimin kiraladığı duyurulmadı.

Ankara Atatürk Orman Çiftliği arazisi 158 dekar daha küçüldü!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milleti’ne emaneti Ankara’daki Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) kıyım Sayıştay raporlarıyla ortaya çıktı. 1925 yılında kurulan, 1937'de ‘korunması’ şartıyla Hazine’ye bağışlanan AOÇ arazisinin yarıya yakını kaybedildi.

Ağaoğlu ve Net Turizm'in Milas projesinde son dakika gelişmesi! İnşaat ruhsatları resmen iptal edildi!

Ağaoğlu – Net Holding A.Ş. ortak girişimi ile inşa edilcek olan tatil köyü için bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte Ali Ağaoğlu'nun Milas projesi ile ilgili yaşanan o son dakika gelişmesi...

Atatürk Orman Çiftliği'nin arazi varlığı 382 dekar azaldı!

Atatürk Orman Çiftliği arazisi son 20 senede 382 dekar azalarak 33 bin 105 dekara kadar düştü. 2002'de 33 bin 487 dekar arazi varlığına sahip olan AOÇ, varlığının 382 dekarını kaybetmiş oldu...

Ankapark davası sonuçlandı! Büyükşehir Belediyesi’ne devrediliyor!

Ankara'da yer alan Ankapark ile ilgili bir son dakika gelişmesine göre, Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içerisinde yer alan ANKAPARK'ın tahliyesine ve işletmecinin taşınmaz üzerindeki müdahalesinin de kaldırılmasına hükmetti.

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi haberi ardından sağlık durumuyla ilgili son durum açıklandı

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu'nun öğle saatlerinde kalp krizi geçirdiği öğrenildi. Yakınları tarafından hemen hastaneye kaldırılan iş adamına hastanede müdahale edildi. Ağaoğlu'nun sağlık durumuna ilişkin son gelişmeyi şirketi açıkladı.

Tüketici Konfederasyonu maketten konut satışında 'iskan şartı' istiyor!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen maketten konut satışıyla ilgili olarak "Yeni düzenlemeyle 48 ayda teslim şartı gelirken, o maddeye 'Konut yapı kullanma izin belgesiyle teslim edilmeli' şartı eklenmeli." şeklinde konuştu.

Kripto para ve faizsiz konut sistemlerinde şikayetler arttı mı?

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, son günlerde gündemden düşmeyen kripto para vurgunlarına ve piyasaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu, son günlerde kripto para ve faizsiz konut sistemlerinde şikayetlerin arttığını belirtti.

ABB iştiraki Anket A.Ş.'den AOÇ arazisi için 75 bin TL teklif!

AOÇ arazilerinin metrekaresi aylık 1.5 TL'den kiralanması ihalesini Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki Anket A.Ş. kazandı.

Ankara Atatürk Orman Çiftliği'nde son durum ne?

Atatürk Orman Çiftliği'nde son durum ne? AOÇ arazisi yapılaşmaya açılacak mı? Aynı zamanda Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, tamamen kurumun tapulu malı olan Bademlik’teki 750 dönümlük alanı kent ormanı yapmaya hazırlanıyor. Ankaraya yeni AOÇ geliyor...

AOÇ arazisi üzerindeki Hippoterapi Merkezi kiraya verilecek!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından AOÇ arazisi üzerinde inşa edilen Hippoterapi Merkezi’nin kiraya verileceğini duyurdu. 34 bin metrekarelik alana sahip tesis için 6 Mayıs’ta kiralama ihalesi  düzenlenecek.

Fahrettin Koca: AOÇ arazisi kanunla tahsis edilebilir!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Medipol Üniversitesine arazi tahsisi yapıldığı iddialarıyla ilgili "Asla, hiçbir şekilde bahsedilen konularla ilgili bakanlığım sonrası dönemde tahsis ve benzeri konuların hiçbiri olmamıştır." şeklinde konuştu.

Ankapark battı mı?

Ankara’da AOÇ arazisi üzerine inşa edilen Ankapark açıldıktan 6 ay sonra battı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Belediyenin 30 yıllık yardım parası gitti” dedi.

TOKİ'den Ankara AOÇ arazisi açıklaması!

TOKİ, 17 Eylül 2019 tarihinde yapılan Ankara Atatürk Orman Çiftliği arazilerinin kiralanmasına ilişkin ihale hakkında açıklama yaptı...

Vatandaşlar AOÇ arazisi ihalesi için iptal istiyor! 

Atatürk Orman Çiftliği arazisinin ihalesinin iptal edildiği TOKİ tarafından duyurulmuştu. TOKİ önünde protesto yapan kuruluş temsilcileri "Erteleme değil, iptal istiyoruz" dedi.

aoç arazisi son durum Haberi

aoç arazisi son durum

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) içinde yer alan ve “Ankapark'ın yanında yer alan tarımsal alan” için 22 Şubat 2021'de iki ayrı ihale gerçekleştirildi. Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre; ilk ihaleyi Ankara Büyükşehir Belediyesi kazanırken, ikinci ihalenin sonucu ve kimin aldığı belirtilmedi. 

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, konu hakkında Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'nin cevaplaması talebiyle TBMM'ye önerge sundu. Hakverdi, AOÇ içerisindeki 74 bin metrekare büyüklüğe sahip birinci derece doğal SİT alanının otopark, rekreasyon ve tarım alanı olarak kiraya verilmesine ilişkin ihale yapıldığını anımsattı.

CHP'li Hakverdi, “Bu ihalede Ankara Büyükşehir, toplam 35 bin 382 metrekarelik taşınmazın 10 yıllığına kiralanması ihalesini 75 bin TL bedelle kazandı. İkinci bir ihale daha yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın karşısında bulunan otopark yapılması öngürülen ihaleyi kim ya da kimler...