26 / 04 / 2024

aparman yönetimi seçimi

aparman yönetimi seçimi

Apartman kanununa göre bir binada sekiz ya da sekizden fazla bağımsız bölüm olduğu takdirde, söz konusu apartmanda yönetimin oluşturulması zorunlu kılınıyor.Apartmanda yönetim nasıl kurulur?

AÖL ders seçimi ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 yılı ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri ile sınav takvimi açıklanmıştı. Öğrencilerin ilk olarak AÖL ders seçimi işlemini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Peki, AÖL 1. dönem ders seçimi ne zaman yapılacak?

Dünyaca ünlü ekonomi dergisinden seçim yorumu: ‘2023’ün en önemli seçimi!’

Dünyaca ünlü The Economist dergisi 9 gün sonra yapılacak seçimlerini kapağına taşıdı. Derginin son sayısı '2023'ün en önemli seçimi' kapağıyla yayımlanırken, konuya ilişkin kaleme alınan yazıda muhalefetin olası zaferinin ekonomik ve siyasi bakımdan büyük bir kırılma yaratacağı aktarıldı.

İşte Bank of Amerika’dan dolar tahmini: Seçimi kim kazanırsa kazansın, dolar yüzde 15 ile 25 arasında artacak!

Seçim öncesi döviz piyasalarında hareketli saatler yaşanıyor. Dolar ve euroda sınırlı da olsa yükselişler gözlenirken, yatırımcılar seçim sonrası fiyatlamaları merak ediyor. Uzmanlara göre ise seçimi kim kazanırsa kazansın döviz kurlarında yükseliş kaçınılmaz.

Hadise'nin pırlanta yüzük ve takı seçimi Koçak'ta! Görenler büyülenecek! Koçak 14 Aralık 2022 pırlanta fiyat listesi 

Hadise ''Koçaksa başka'' diyerek Koçak ile bir araya geldi. Koçak pırlanta koleksiyonunun en şık modellerini seçen Hadise'nin pırlanta yüzük ve takı seçimi merak ediliyor. İşte Koçak 14 Aralık 2022 pırlanta fiyat listesi...

Türkiye'de Yılın Otomobili seçimi için 7 finalist belli oldu! İşte finale kalan adaylar arasındaki en iddialı model

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçimi için 38 aday arasından finale kalan 7 model açıklandı.

Homewıse Turkey Bina Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Homewıse Turkey Bina Yönetimi Anonim Şirketi Silivri'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mesuda Sarı tarafından kuruldu.

Aura Portföy Yönetimi 2020 değerleme şirketini seçti!

Aura Portföy Yönetimi A.Ş. Konut Alfa Katılım Gayrimenkul Yatırım Fonu, 2020'de değerleme hizmeti almak için değerleme kuruluşu TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. ile sözleşme imzaladı...

OYAK Portföy Yönetimi 2020 yılı değerleme şirketini seçti!

OYAK Portföy Yönetimi A.Ş. Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu 2020 yılı için TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. ile anlaştı...

Çok bloklu sitelerde yönetici nasıl seçilir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Sitemiz tek parsel üzerinde 40’ar daireli 6 blok. Ancak yönetim sanki tek blok yönetimi. Bu durumda da yönetici seçimi için yeterli nisabı bulamıyoruz. Bizim yönetimimizi toplu yapıya göre düzenlememiz gerekmiyor mu?' sorusunu yanıtladı.

Kat malikleri dışından yönetici seçimi nasıl olur?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun '6 yıldır yöneticilik yapmaktayım yoruldum. Binada malik olanlardan kimse yönetici olmak istemiyor. Dışarıdan yönetici seçmek için farklı bir nisap mı gerekiyor? Ücreti malik mi ödeyecek kiracı mı?' sorusunu yanıtladı.

Apartman yöneticisi kaç yıllığına seçilir?

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''apartman yöneticisi seçimi ve apartman toplantısı'' konulu soruyu yanıtladı. 

Akfen Gayrimenkul Portföy Yönetimi 2019 değerleme şirketini seçti!

Akfen Gayrimenkul Portföy Yönetimi 2019 yılı için TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. ile anlaştı...

Organize Sanayi Bölgeleri Yer Seçimi Yönetmeliği!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bugünkü Resmi Gazete'de Organize Sanayi Bölgeleri Yer Seçimi Yönetmeliği'ni yayımladı. Organize Sanayi Bölgeleri Yer Seçimi Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

aparman yönetimi seçimi Haberi

aparman yönetimi seçimi

Apartmanda yönetim nasıl kurulur?

Apartmanda ilk kurul toplantısının nasıl yapılması gerektiğine ilişkin esaslar, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. 


Kat mülkiyeti sahipleri için İlk çağrı yapılırken, birinci toplantıda, yeter sayının sağlanamaması halinde, ikinci toplantının nerede ve hangi tarihte yapılacağı da belirtiliyor.  


İlk toplantı ile ikinci toplantı arasında bırakılacak zaman yedi günden az olamıyor.


Kat malikleri kurulunun, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanması gerekiyor. 


Önemli bir sebebin çıkması halinde, yöneticinin veya denetçinin veya kat maliklerinden üçte birinin istemi üzerine ve toplantı için istenilen tarihten en az onbeş gün önce bütün kat maliklerine imzalattırılacak bir çağrı veya bir taahhütlü mektupla, toplantı sebebi de bildirilmek şartıyla, kat malikleri kurulu her zaman...