16 / 04 / 2024

apartman aidatı nasıl belirlenir

apartman aidatı nasıl belirlenir

Apartman veya sitelerde, ortak alanların bakımı, temizliği ve günlük hizmetlerin karşılığı olarak maliklerin belirlenen aidat bedellerini ödemeleri gerekiyor. Peki, kiracı aidat ödemek zorunda mı?

Apartman aidatının belirlenmesi!

Apartman aidatı, kat maliklerinden toplanıyor. Kanunen tüm kat maliklerinin apartman giderleri için alınan bu aidat bedelini ödemesi gerekiyor. Peki apartman aidatı nasıl belirlenir? İşte apartman aidatının belirlenmesi ile ilgili esaslar..

Aidat nasıl belirlenir?

Konut sitelerinde ve apartmanlarda kat maliklerinin, ana gayrimenkulün giderlerine katılmaları gerekiyor. Bu katılım aidat ödemeleri ile sağlanıyor. Peki söz konusu aidat nasıl belirlenir? İşte yanıtı...

Bina aidatları nasıl belirlenir?

Binada verilen günlük hizmetler karşılığında bina sakinlerinden belli bir miktar aidat ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki bina aidatları nasıl belirlenir? Boş daireye aidat ödemesi yapılır mı?

Apartman aidat yönetmeliği!

Apartmanın temizliği, bakımı ve diğer giderleri için kat maliklerinden ve kiracılardan apartman aidatı toplanıyor. Aidatın ne kadar toplanacağı, nasıl ve ne zaman toplanacağı usulü, apartman aidat yönetmeliğinde yer alıyor...

Apartman aidatı!

Apartman aidatı, apartmanın hangi giderleri için toplanıyor? Apartman aidatı için ödenmesi gereken ücret, kim tarafından belirleniyor? Apartman aidatı nedir? İşte apartman aidatına dair merak ettikleriniz...

Apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, apartmanlarda belirlenen aidatların kiracılar dahil tüm apartman sakinleri tarafından zamanında ödenmesi gerekiyor. Peki apartmanda aidat nasıl belirlenir, diye soruyorsanız yanıtı haberimizde...

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Aidatlara zam dönemi yaklaştı! Apartmanlarda aidat zammı nasıl hesaplanır?

Apartman aidatları için yeni bir zam dönemi yaklaşıyor ve apartmanlarda ortak giderler ve toplanan aidat bedelleri ile ilgili uygulanacak olan zamların nasıl hesaplandığı ve uygulandığı merak edilen konular arasında yer alıyor. Beklenen apartman aidatlarına yapılacak zam ve nasıl hesaplandığı işte a

Konutlara şarj istasyonu nasıl kurulur?

Elektrikli araç kullanımı yaygınlaştıkça aracını sitesinde ya da apartmanının önünde şarj etmek isteyenler, "Konutlara şarj istasyonu nasıl kurulur?" sorusuna yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir?

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir? soruları vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Yeni yönetimin kurulacağı apartmanda merak edilen hususlardan biri de aidat oluyor. Peki, apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Apartman yöneticisi ile sorun yaşayan malikler, yöneticinin hangi durumlarda görevden alınabileceğini merak ediyor. Peki, apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Apartmanlarda yönetici seçimi nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 10 yıldır 5 katlı bir apartmanda oturduğunu belirten okuyucu, yöneticinin hiçbir işle ilgilenmediğini aktardı. Binada hiçbir problemin giderilmediğini söyleyen okuyucu, aidat toplanmadığını belirtti ve bu mağduriyeti nasıl gidereceklerini sordu.

Sitelerde aidat borçluları nasıl duyurulmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, apartman yöneticilerin aidat borçlularının nasıl duyurulacağını kaleme aldı.

Apartman aidatı nasıl paylaştırılır?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında 'Apartmanda güvenlik personeli çalıştırıyoruz. Benim dairem en küçük daire. Fakat bu güvenlik personelinin maaşı ve SGK primi eşit olarak bölüştürülüyor. Bu haksızlık değil mi?'' sorusunun yanıtını kaleme aldı...

Apartman yönetici yardımcısı nasıl istifa eder?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir binada yönetici yardımcılığı yapmaktayım. Gerek işlerimden dolayı gerekse apartmandaki düzensizlikten dolayı bu işi bırakmak istiyorum. Nasıl bırakabilirim?' sorusunu yanıtladı.

4 maddede apartman yöneticisi nasıl seçilir?

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi 'apartman yöneticisi nasıl seçilir' konusunu kaleme aldı. İşte 6 soruda site aidatı...

Apartman yönetim plan değişikliği nasıl yapılır?

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme ve yönetim planı kararlarına göre yönetiliyor. Peki, apartman yönetim plan değişikliği nasıl yapılır?

5 soruda apartmanda karar nasıl alınır?

Apartmanın ortak alanları ile ilgili kararlar yönetimin öncülüğünde yapılacak toplantıda alınıyor. Peki, apartmanda karar nasıl alınır?

apartman aidatı nasıl belirlenir Haberi

apartman aidatı nasıl belirlenir

Kiracı aidat ödemek zorunda mı?



Binaların ortak yaşam alanlarının bakımı ve temizliği gibi giderlerde kullanılan aidat ücretleri ne yazık ki binada ya da sitede bulunan kişi sayısı arttıkça daha da büyük bir sorun haline geliyor. 


Kat Mülkiyeti gereğince,  kat malikleri aralarında ortak görüş sonucunda başka bir karar almadıkları sürece apartman aidatını eşit bir şekilde ödemekle yükümlü oluyor. 


Apartman aidatını gününde ödemeyen kat malikleri için bu borcu geciktirdiği her gün için faiz hesaplanıyor. Ne kadar aidat verilmesi gerektiği Kat Malikleri toplantısında tespit ediliyor.Peki, apartman aidatını kimin ödemesi gerekir?


Madde 20 – 

Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça:


Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak;


Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile...