20 / 04 / 2024

apartman aidatı nasıl ödenir

apartman aidatı nasıl ödenir

Apartmanda sağlanan kapıcı, güvenlik gibi günlük hizmetler için malik ve varsa kiracıların belli oranlarda aidat ödemeleri gerekiyor. Peki, apartmanda aidatları her daire eşit mi öder?

Apartman aidatı nasıl toplanır?

Apartmanda tüm malikler kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak katılmaları gerekiyor. Peki tespit edilen apartman aidatı nasıl toplanır?

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Aidatlara zam dönemi yaklaştı! Apartmanlarda aidat zammı nasıl hesaplanır?

Apartman aidatları için yeni bir zam dönemi yaklaşıyor ve apartmanlarda ortak giderler ve toplanan aidat bedelleri ile ilgili uygulanacak olan zamların nasıl hesaplandığı ve uygulandığı merak edilen konular arasında yer alıyor. Beklenen apartman aidatlarına yapılacak zam ve nasıl hesaplandığı işte a

Konutlara şarj istasyonu nasıl kurulur?

Elektrikli araç kullanımı yaygınlaştıkça aracını sitesinde ya da apartmanının önünde şarj etmek isteyenler, "Konutlara şarj istasyonu nasıl kurulur?" sorusuna yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir?

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir? soruları vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Yeni yönetimin kurulacağı apartmanda merak edilen hususlardan biri de aidat oluyor. Peki, apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Apartman yöneticisi ile sorun yaşayan malikler, yöneticinin hangi durumlarda görevden alınabileceğini merak ediyor. Peki, apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Apartmanlarda yönetici seçimi nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 10 yıldır 5 katlı bir apartmanda oturduğunu belirten okuyucu, yöneticinin hiçbir işle ilgilenmediğini aktardı. Binada hiçbir problemin giderilmediğini söyleyen okuyucu, aidat toplanmadığını belirtti ve bu mağduriyeti nasıl gidereceklerini sordu.

Sitelerde aidat borçluları nasıl duyurulmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, apartman yöneticilerin aidat borçlularının nasıl duyurulacağını kaleme aldı.

Apartman aidatı nasıl paylaştırılır?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında 'Apartmanda güvenlik personeli çalıştırıyoruz. Benim dairem en küçük daire. Fakat bu güvenlik personelinin maaşı ve SGK primi eşit olarak bölüştürülüyor. Bu haksızlık değil mi?'' sorusunun yanıtını kaleme aldı...

Apartman yönetici yardımcısı nasıl istifa eder?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir binada yönetici yardımcılığı yapmaktayım. Gerek işlerimden dolayı gerekse apartmandaki düzensizlikten dolayı bu işi bırakmak istiyorum. Nasıl bırakabilirim?' sorusunu yanıtladı.

4 maddede apartman yöneticisi nasıl seçilir?

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi 'apartman yöneticisi nasıl seçilir' konusunu kaleme aldı. İşte 6 soruda site aidatı...

Apartman yönetim plan değişikliği nasıl yapılır?

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme ve yönetim planı kararlarına göre yönetiliyor. Peki, apartman yönetim plan değişikliği nasıl yapılır?

5 soruda apartmanda karar nasıl alınır?

Apartmanın ortak alanları ile ilgili kararlar yönetimin öncülüğünde yapılacak toplantıda alınıyor. Peki, apartmanda karar nasıl alınır?

apartman aidatı nasıl ödenir Haberi

apartman aidatı nasıl ödenir

Apartmanda aidatları her daire eşit mi öder?

Apartmanda sağlanan kapıcı, güvenlik gibi günlük hizmetler için malik ve varsa kiracıların belli oranlarda aidat ödemeleri gerekiyor.


Ödenecek aidat miktarı kat malikleri toplantısında tespit edilebiliyor. Peki, apartmanda aidatları her daire eşit mi öder? 


Apartmanın yönetim plânında ana gayrimenkulün genel giderlerine katılma ile ilgili hüküm var ise, ona uyuluyor.  Aksi halde Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan kurallara göre aidat toplanıyor.


Madde 20 -

-Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak;


-Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında;

Katılmakla yükümlüdür.


-Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından...