28 / 03 / 2024

apartman toplantısında yapılması gerekenler nelerdir

apartman toplantısında yapılması gerekenler nelerdir

Apartman toplantısı yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartman toplantısında yapılması gerekenler nelerdir?

Deprem sonrasında yapılması gerekenler nelerdir? Hayat üçgeni ne demek?

Deprem sonrasında yapılması gerekenler, Kahramanmaraş depreminden sonra en çok aranan konulardan biri oldu. İşte bu konuya dair detaylar!

Konut sitelerinin yönetim kurulu toplantısında kararlar nasıl alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde sitelerdeki yönetim kurulu toplantısında kararların nasıl alındığını kaleme aldı.

Kat malikleri toplantısında kararlar neye göre alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde olağanüstü kat malikleri toplantısında kararların neye göre verildiğini kaleme aldı. 

Kocasinan Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı'nda imar konuşuldu!

Kocasinan Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde yapılacan meclis toplantısında 12 gündem maddesi konuşularak karara bağlandı.

Kırıkkale 2021'in ilk meclis toplantısında imar planları konuşuldu!

Kırıkkale Belediye Meclisi Ocak ayı meclis toplantısında kent içerisindeki imar planlarını tartıştı. 

İBB, tarım arazisine akaryakıt istasyonu yapılmasına onay vermedi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi 14 Aralık’taki toplantısında tarım alanı olan bir araziye akaryakıt istasyonu yapılması isteğini reddetti. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Mustafa Yılmaz, bu kararı kaleme aldı.

TMB'nin depreme karşı ortak bildiri toplantısı yarın!

Türkiye’nin inşaat sektörünün önde gelen sekiz sivil toplum kuruluşu deprem gerçeği karşısında yapılması gerekenlere çok yönlü bir bakış açısı ile dikkat çekip, farkındalığı artırma amacıyla buluşuyor. 

Çorum Belediyesi meclis toplantısında çürük yapı gerginliği!

Çorum Belediyesi’nin önceki gün yapılan meclisi toplantısında “Cumhur İttifakı” ortakları üyeleri MHP’li Abdulhaluk Çatalpelit ile AKP’li Muhammet Fatih Temur arasında çürük yapılar sebebiyle tartışma yaşandı.

Emekliye ek ödeme! Gözler KPDK toplantısında! 

Emeklilerin gözü bu ay yapılması beklenen KPDK toplantısında. Memur emeklileri, kurum kaynaklı maaş farkının ek ödemeyle giderilmesi için toplantıdan karar çıkmasını istiyor.

Apartman toplantısı internet üzerinden yapılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, '44 bağımsız bölümlü binamızda kat malikleri toplantısı ‘ZOOM teknolojisi ile yapılacak’ denildi. Bu toplantı geçerli mi? sorusunu yanıtladı.

Kocaeli encümen toplantısında kiralama ihaleleri yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasında düzenlenen encümen toplantısı Genel Sekreter Balamir Gündoğdu’nun katılımı ile gerçekleştirildi…

İzmit'te yapılması planlanan liman projesinin ÇED süreci sona erdi!

İzmit Şirintepe ve Cumhuriyet Mahallesi sınırlarında yapılması planlanan liman projesinde ÇED süreci sona erdi. İzmit Belediyesi ve mahallinin itirazları onaylandı...

Çatalca Belediyesi Şubat ayı toplantısında imar konuşuldu!

Çatalca Belediye Meclisi'nin 2020 Yılı Şubat Ayı Toplantısının 2. Birleşimi Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner Başkanlığında gerçekleştirildi. Dün saat 10:30'da Çatalca Belediyesi Meclis Salonunda yapılan toplantıda imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

apartman toplantısında yapılması gerekenler nelerdir Haberi

apartman toplantısında yapılması gerekenler nelerdir

Apartman toplantısında yapılması gerekenler!

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. 


Kat malikleri toplantısının, sığınak, otel lobi, toplantı salonları, bahçe ve çayhane gibi bağımsız bir yerde yapılması gerekiyor. 


Aksi takdirde ana gayrimenkulün içerisinde bir "bağımsız bölüm"de yani herhangi bir dairede yapılması halinde, bu durum anlaşmazlıklar yaratabiliyor. Bu anlaşmazlığa örnek olarak: Toplantı yerinin apartmanda bir daire olarak belirlenmesi halinde, aralarında bir husumet bulunan kat maliki, toplantıya gitmeme nedenini öne sürerek, Kat Malikleri kurulundaki temsil hakkının elinden alındığını iddia edebiliyor. Bu şekilde yapılan iddia sonucunda, toplantının usul yönünden geçerli olmadığı kanaatine varılabiliyor.


Apartman toplantısında yapılması gerekenler:

Apartman toplantısında, apartmanın gündemini oluşturan konularda kararlar alınıyor. Örneğin apartmanın güvenliği, temizliği,...