27 / 04 / 2024

apartman yönetimi karar alma

apartman yönetimi karar alma

Yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda toplanan kat malikleri kurulunda görüşülen konularda kimlerin oy hakkı bulunuyor? İşte apartman yönetiminde karar alma esasları...

Apartman yönetimi nasıl karar alır?

Apartman yönetimi hangi yapılarda oluşturuluyor? Apartman yönetimi nasıl karar alır? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz....

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

Apartman yöneticileri hangi giderler için para toplayabilir?

Apartmanlarda ya da sitelerde, apartman yöneticisi tarafından harcama yapılan veya yapılacak olan giderler için para toplayabilir. Fakat acil bir durum bulunmuyorsa, apartmanlarda para toplanması için genel kurul kararının olması gerekiyor. 

Montajekip Apartman Yönetimi Hizmetleri Ve İnşaat Dekorasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Montajekip Apartman Yönetimi Hizmetleri Ve İnşaat Dekorasyon Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Şevval Deniz Keser tarafından kuruldu.

Filistin yönetimi, İsrail'in Batı Şeria'da yeni konut inşa etme kararını kınadı!

Filistin yönetimi, İsrail'in Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 800 yeni konut inşa etme kararını kınadı.

Boğaziçi Apartman Site İş Merkezi Yönetimi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Apartman Site İş Merkezi Yönetimi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Emre, Munise Gamze Gökmen ve Ömer Erdem ortaklığında kuruldu.

Bankalar, site ve apartman yönetimi kredisi verebilir mi?

Bankalar, "site yönetimi", "apartman yönetimi" kredisini gündemine almalı. Site ve apartman yönetimleri, bankaların sağlayacağı krediyle nakit akışını yönetebilir.

Daimi Apartman Ve Site Yönetimi Limited Şirketi kuruldu!

Daimi Apartman Ve Site Yönetimi Limited Şirketi kuruldu.

Sinerji AVM ve Otel Yönetimi'nin sermayesi 2 milyon TL'ye çıkıyor!

Yeni Gimat GYO'nun bağlı ortaklığı Sinerji AVM ve Otel Yönetimi'nin sermayesinin 50 bin TL'den 2 milyon TL'ye artırımına iştirak edilmesine karar verildi...

Emlak Yönetimi'nden Ankara'da satılık gayrimenkuller!

Çankaya Mahallesi Pembe Köşk Konut Sitesi'nde ve Kültür Mahallesi Özlem Apartmanı'ndaki gayrimenkuller Emlak Yönetimi tarafından satışa çıkarıldı...

Site yönetimi icra takibi yargıtay kararı!

Site yönetiminde yükümlülüklerini yerine getirmeyen malikler adına yapılan takip hakkında Yargıtay Kararı alındı. İşte site yönetimi icra takibi yargıtay kararı..

Özak GYO Bulvar 216 sinemasını Akyön Tesis Yönetimi'ne kiraladı!

Özak GYO Ataşehir'de yer alan Bulvar 216'da B09 bağımsız ticari bölümünde bir sinema yatırımı yapılmasına ve mülkiyetinde bulunan bölümün de sinema olarak işletilmek üzere Akyön Tesis Yönetimi A.Ş.'ye kiralanmasına karar verdi.

Apartman yönetimi toplantısı nerede yapılır?

Apartman yönetimi toplantısı, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartman yönetimi toplantısı nerede yapılır?

Apartman yönetimi toplantı şartları!

Apartmanda sekiz veya sekizden fazla bağımsız bölümün bulunması halinde yönetimin oluşturulması ve bu yönetimin belli zamanlarda toplantı yapması zorunlu oluyor. Peki, apartman yönetimi toplantı şartları neledir?

apartman yönetimi karar alma Haberi

apartman yönetimi karar alma

Apartman yönetiminde karar alma!

Apartman yönetimi öncülüğünde yapılan Kat Malikleri Toplantısında, apartman ile ilgili gündem konuları görüşülür. Karar alma aşamasında, "oy hakkı" devreye girer. Kat Mülkiyeti Kanununa göre,  kat maliki, arsa payı oranına bakılmaksızın, bir tek oy hakkına sahip olur.


Toplantı zamanı: 

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanır. Toplu yapılarda ise kurullar, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim plânlarında gösterilen zamanlarda, böyle bir 

zaman gösterilmemişse, ikinci takvim yılının ilk ayı içinde toplanır. 

Önemli bir sebebin çıkması halinde, yöneticinin veya denetçinin veya kat maliklerinden üçte birinin istemi üzerine ve toplantı için istenilen tarihten en az onbeş gün önce bütün kat maliklerine imzalattırılacak...