28 / 03 / 2024

apartman yönetimine hakimin müdahalesi

apartman yönetimine hakimin müdahalesi

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimlerine hakimin müdahalesi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Apartman yönetimine dava!

Hangi durumlarda kat malikleri kurulu apartman yönetimine dava açılabiliyor? Hangi durumlarda hakimin müdahalesi istenebiliyor?: Kanuna göre, yönetimin görevlerini yerine getirmemesi durumunda apartman yönetimine dava açılabiliyor...

Apartman yönetimine hakimin müdahalesi!

Apartman yönetimin aldığı kararlara kat maliklerinin itiraz etmesi sonucunda, apartman yönetimine hakim müdahale bulunabiliyor. Söz konusu apartman yönetimine hakimin müdahalesi ile ilgili hükümler, Kat Mülkiyeti Kanununda...

3 maddelik hakimin site yönetimine müdahalesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 3 maddelik hakimin site yönetimine müdahalesi " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı..

Apartman yöneticisi maaşı 2016!

Apartmanda yönetici olarak seçilen kimse sözleşmede bir ücret tayin edilmemiş olsa bile, kat maliklerinden uygun bir ücret isteyebiliyor. Peki apartman yöneticisi maaşı 2016 ne kadar?

İsta, apartman yöneticilerini tasarruf için harekete çağırıyor!

İSTA tüm ev ve işyerlerinin Isı Pay Ölçerlerle donatılması ve ısınma masraflarını azaltırken enerji tasarrufu sağlanması konusunda halkın ve özellikle apartman yöneticilerinin bilinçlenmesinin önemini vurguluyor.

Apartman yönetimi toplantısı nerede yapılır?

Apartman yönetimi toplantısı, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartman yönetimi toplantısı nerede yapılır?

Apartman yönetimi toplantı şartları!

Apartmanda sekiz veya sekizden fazla bağımsız bölümün bulunması halinde yönetimin oluşturulması ve bu yönetimin belli zamanlarda toplantı yapması zorunlu oluyor. Peki, apartman yönetimi toplantı şartları neledir?

Apartman yönetiminde kimler bulunur?

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartman yönetiminde kimler bulunur?

Apartman yönetiminde vekaleten oy kullanma!

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor. Peki, toplantılarda oy nasıl kullanılır? Apartman yönetiminde vekaleten oy kullanma mümkün mü?

Apartman yönetiminde denetçi istifa ederse ne olur?

Apartmanda yönetimin denetlenmesi için denetçi atanabiliyor. Kat malikleri kurulu denetim işini, kendi aralarından sayı ve arsa payı çoğunluğuyla seçecekleri bir denetçiye verebiliyor. Peki, apartman yönetiminde denetçi istifa ederse ne olur?

Apartman yönetimi için yapılması gerekenler!

Bir apartmanda ilk apartman yönetimi Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre kuruluyor. Peki, bir apartman yönetimi için yapılması gerekenler nelerdir? Apartmana yönetici nasıl seçilir?

Apartman yönetiminde muhasip üyenin görevleri!

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetilir. Peki, muhasip üye kimdir? Apartman yönetiminde muhasip üyenin görevleri nelerdir?

Apartman yönetiminin vergi numarası olur mu?

Apartmanlarda görev yapan konut kapıcıları zorunlu sigortalılık kapsamında olduğu için, apartman yönetici tarafından sigorta dosyası açtırılıp aylık sigorta bildirgesi verilmesi gerekiyor. Peki, apartman yönetiminin vergi numarası olur mu?

Apartman yönetimi toplantı çağrısı nasıl yapılır?

Apartmanlarda kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak toplanmak zorunda oluyor. Toplu yapılarda ise kurullar, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere toplanıyor. Peki, apartman yönetimi toplantı çağrısı nasıl yapılır?

Apartman yönetimi ceza kesebilir mi?

Apartmanda yönetimin aldığı kararlara ve kanunda belirtilen kurallara uygun davranışlar sergilemeyen kat malikleri ve kiracılar hakkında birtakım cezalar uygulanabiliyor. Peki, apartman yönetimi ceza kesebilir mi?

apartman yönetimine hakimin müdahalesi Haberi

apartman yönetimine hakimin müdahalesi

1.    Kat mülkiyeti ilişkisinde olan kişiler arasında uyuşmazlıklar söz konusu olduğunda çözümü için mahkemeye başvurma hakları KMK’nun 33.maddesinde düzenlemiştir.

2.    Öncelikle, şunu belirtelim ki kanunun birinci ek  maddesinde de açıkça belirtildi gibi, kat mülkiyetine ilişkin davalar sulh mahkemesine açılır.

3.    Kat mülkiyet terminolojisi içinde bu dava açma, mahkemeye başvurma süreci “ Hakimin Müdahalesi” olarak tanımlanmıştır. Oysa bu müdahale açıkça, hukukumuzdaki diğer davaların tabi olduğu süreçlere tabi olarak yürütülür. Yani hakim, ilgilileri dinleyip de “derhal” karar vermeyebilir. Zaten, hakim kararının hakkaniyetli olması için de bu süreçlerin yürütülmesi kaçınılmazdır.

4.    Davalar genellikle iki konuda açılmaktadır:
*Kat malikleri kurulunca verilen kararların iptaline ilişkin davalar.
*Kat malikleri veya bağımsız bölümlerde sürekli yararlanma hakkına sahip kişilerin borç ve yükümlülüklerini yerine getirmemsi hakkında açılan davalar.

5.    Özellikle, kat malikleri...